én úgy látom, a srác nyíregyházán lakik. onnan sajnos nem olyan könnyen ugrik be egy pesti boltba
Jelentkezz be Regisztrálj

Bringás ruházat
Írta 2009. december 01. - 14:22

http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Írta 2009. december 01. - 10:42

én úgy látom, a srác nyíregyházán lakik. onnan sajnos nem olyan könnyen ugrik be egy pesti boltbaberguson ruhás bolt vagy bringaland a dózsa györgy uton.
elmész, megkérdezed õket, és megveszed, ami kell
lényeg: itt már komoly technikai cuccok sokkal jobban segitenek, mint 6 pamutnaci meg 5 pamutpóló

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. december 01. - 10:22

elmész, megkérdezed õket, és megveszed, ami kell
lényeg: itt már komoly technikai cuccok sokkal jobban segitenek, mint 6 pamutnaci meg 5 pamutpóló
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. december 01. - 00:54

Aztán rá tudtam szánni valamennyit és önmagától adódott a válasz.
- kamásli fagypont körültõl kell, persze ez egyéni.
- hosszu kantaros nadrág (téli, elöl szélálló) térdet védje
- "aláöltözet mez" ezt így ismerik sportboltban
Ez alá fel szoktam venni egy nyári bringás nedvesség elvezetõs mezt is.
- (kell-e karmelegito?) izület melegítõ lehet fontos fagypont körül és alatt.
- vizallo hosszu ujju dzseki / szoftshell ? vízálló v. szélálló sportkabát
(az is átengedi a párát de teljesen nem hût át a szél)
- hosszu kesztyu milyen? (jó ha van több, ha bele izzadsz, váltod)
- milyen nyakvedo? Sportkabát felzippzárazva.
- nagyon hidegben lehet arcmaszkot használni
(nekem nagyon bevált. Nem fázik az orr arc homlok fül szem)
- mit a kobakra? A sisak alá beférõ sapi, ami akár a fülre homlokba húzható.
Ha veszel néhány jobb minõségü erre a célra készült holmit szakboltban,
az biztosan segít. Sõt jobb üzletben az eladók is tunak jókat ajánlani különbözõ árfekvésben. Viszont ezek kicsit húzósabbak de megéri.
Egyszer kell megvenni, utána sokáig nincs rá gond.
Ezt én is nehezen akartam megérteni de egyszer rászántam magam és bevásároltam.
Egy ilyen jó naci 10e fölött kezdõdik.
Az aláöltözetbõl ezüstszálas (nem szagosodik) 8-9ezer
Szélálló kabát 15e körül
Arc maszk 4e körül
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2009. november 30. - 23:27

Általában azt szokás mondani, hogy egy réteggel kevesebb mint ha gyalogolni mennél. Valójában ha ennyire tanácstalan vagy, akkor vegyél fel csomó vékony réteget és ahogy kezded érezni hogy meleged van, kezdjed levetni mielõtt megizzadnál.
Én: fejpánt, normál sisak, thermo mez, nyári mez vagy aláöltözõ, szélálló mellény és hosszú kantáros. Nuku kamásli, de hosszú ujjú kesztyû. Ennyi elég reggel. Délben zippzárakkal lehet variálni és nincs gond. Nekem ez outon, közepes terhelés mellett tökéletes, mászásra zippzárral variálok és ha kezdenék fázni, akkor tudom hogy nem tekerek eléggé.
Írta 2009. november 30. - 20:38

(elore is elnezest az ekezetnelkulisegert

abban kernem segitsegeteket, hogy hogyan is oltozzem fel

A szitu a kovetkezo:
eldontottem magamban, hogy reggelenkent egy par kilometeres kort csapok csakhogy felfrissuljek meg kisse az allokepessegemet is megtartsam (de szep lenne ha nem vesztettem volna el regen:) Nem nehez terepen inkabb vegig aszfalton egy 5-10 km reggelente.
Igen am de itt a problema: hogyan is kell feloltozni?? Ugyanis En javareszt tavaszi-nyari tekereos vagyok.. az is inkabb csak hobbi. Viszont cserebe eleg konnyen megfazom.
Szoval szeretnelek benneteket megkerni egy par szoban javasolnatok hogyan is oltozzem fel ebben a szep idoben?
Eddig arra gondoltam hogy: (alulrol felfele)
-sportcipore kamasli
-hosszu kantaros also erre szoftshell also
-atleta-polo (mez-pamut polo nemtudommi kellene ide)
-hosszu ujju polo (kell-e karmelegito?)
-vizallo hosszu ujju dzseki / szoftshell ?
-hosszu kesztyu milyen?
-milyen nyakvedo?
-mit a kobakra?
Írta 2009. november 20. - 20:34

Írta 2009. november 20. - 20:01

Írta 2009. november 08. - 12:21

Írta 2009. november 07. - 10:25

Eddig nekem nem volt gondom az Aldis cuccokkal,igaz,nem is hordtam sokat.De volt aki fél év alatt kukázta,mert szétmállott a nadrág.Volt akinek a czippzár adta meg magát nagyon hamar,mondjuk ez javítható.
Írta 2009. november 07. - 09:04

Írta 2009. november 07. - 01:07

Írta 2009. november 06. - 20:33

Mióta elõszõr olvastam, hogy az Aldiban is lehet kapni bringás ccuccot több hozzám viszonylag közel lévõ Aldiban is voltam, de semmi pozitív. No de ma viszont munkám álltal az Esztergomi üzletközpont elõtt elhaladva tudtosult bennem, hogy juhéjj ez egy Aldi. Ennek örömére megálltam és benéztem. Hát gyerekek....... Olyan kantáros téli nacit vettem háromezerötéééé..... nem is beszélve a hosszúújas mezrõl kétezerötéééééé. Komlett szett 6000??? Ha belegondolok, hogy a Decathlon-ba csak egy gatyót vettem 14000-ért háááááááááát. Kössz az ötletet mégegyszer. Jó téli bringázást mindenkinek. Csak óvatosan mert én már tiszta nátha vagyok!!!
Írta 2009. november 06. - 16:43

Üdv!
Nagy méretû (lehetõleg szivacsbetét nélküli), kantáros alsóruházatos nadrágra lenne szükségem (ideális esetben térdnél melengetõbb hatással). A hossz a lényeg a 2 méteremhez. Tudtok ajánlani márkát / boltot?
A nagykerekbe is be tudok járni, csak eddig nem találkoztam ideális példánnyal. Az eddigi felpróbált XXL-es verziók rövidnek bizonyultak, bár sokat nem volt alkalmam egyelõre magamra nyúzni. Köszi elõre is, ha tudtok mondani valami közelítést!
Nem kantáros, de egy próbát megér:
http://www.ironclad....emid=53&lang=hu
Írta 2009. november 06. - 14:16

Nagy méretû (lehetõleg szivacsbetét nélküli), kantáros alsóruházatos nadrágra lenne szükségem (ideális esetben térdnél melengetõbb hatással). A hossz a lényeg a 2 méteremhez. Tudtok ajánlani márkát / boltot?
A nagykerekbe is be tudok járni, csak eddig nem találkoztam ideális példánnyal. Az eddigi felpróbált XXL-es verziók rövidnek bizonyultak, bár sokat nem volt alkalmam egyelõre magamra nyúzni. Köszi elõre is, ha tudtok mondani valami közelítést!
Írta 2009. november 04. - 22:53

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2009. november 04. - 21:58

Oké, lebuktam, de attól még van olyan emelkedõ, ahol én is lassan megyek felfelé. Nem beszélve arról, hogy ha már nagyon hideg van - nem most még - akkor én sem szaggatok már annyira. Ezért kérdem hogy törvényszerû-e. No és persze én is termelem rendesen a párát és a vizet. De télen nemes egyszerûséggel - ha már öltözködõs totyik- akkor tilos izzadni, ha mégis, akkor rosszul öltöztél. -10 környékén ugyanis ha valaki megizzad és még a szél is fúj, akkor keményen jégkocka lesz belõle tekerés közben, vagy minimum keményen megfázik.
Oszt áruld már el hogy a 130kilómmal hogy ne izzadjak, amikor próbálom tolni neki, hogy legalább valamennyire edzés szaga legyen a dolognak?
Írta 2009. november 03. - 19:01

nem akarok beugatni, de

Oké, lebuktam, de attól még van olyan emelkedõ, ahol én is lassan megyek felfelé. Nem beszélve arról, hogy ha már nagyon hideg van - nem most még - akkor én sem szaggatok már annyira. Ezért kérdem hogy törvényszerû-e. No és persze én is termelem rendesen a párát és a vizet. De télen nemes egyszerûséggel - ha már öltözködõs totyik- akkor tilos izzadni, ha mégis, akkor rosszul öltöztél. -10 környékén ugyanis ha valaki megizzad és még a szél is fúj, akkor keményen jégkocka lesz belõle tekerés közben, vagy minimum keményen megfázik.
Írta 2009. november 03. - 14:42

Írta 2009. november 03. - 14:30

Ami viszont sokat számít, az a lencse vastagsága. Egy vékonyabb lencse általában drágább is, viszont mivel sokkal hamarabb átveszi a környezeti hõmérsékletet, ezért kevésbé hajlamos a párásodásra, illetve hamarabb szûnik meg a jelenség.