Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás
Alapvetõen a technikai dolgokkal nincsen gond, ha mindenhez hozzá megfelelõ aláöltözetet veszel és a többi, ergo egy gore-s bakancs is csak akkor fog tudni jól szellõzni, ha megfelelõ zoknit veszel bele, nem pedig pamutot, ami egyáltalán nem vezeti el a nedvességet, így gyakran olyan érzésed van, mintha beázna, közben nem...
Ezzel meg csak az a baj, hogyha mindent megveszel hozzá akkor kb. 50-60 ezerbõl jössz ki, ami nem egy fillér.
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

Ha létezik még az elastyc bt ott. Régebben több szinben is volt ilyenjük.

Köszi! Megtaláltam õket! http://www.elastic.hu
Felveszem velük a kapcsolatot!

üdv,
mad_a

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Ha létezik még az elastyc bt ott. Régebben több szinben is volt ilyenjük.

Sziasztok,

Van valakinek ötlete, hogy sima egyszinû (fehér v. más világos) mezt hol lehetne venni? Saját magam akarok készíteni mezt, de nem találtam még sehol ilyent..

üdv,
mad_a

mad_a

mad_a

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok,

Van valakinek ötlete, hogy sima egyszinû (fehér v. más világos) mezt hol lehetne venni? Saját magam akarok készíteni mezt, de nem találtam még sehol ilyent..

üdv,
mad_a

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Ha gondolod, scannelek neked Outdoor összehasonlítást tehcnikai kabátokról.

Ha esetleg lehet jelentkezni rá, megköszönném (bár a kérdés nem nekem szólt...) Gmail-címem: jobbketto. Köszi elõre is!
- egy bolygó, két kerék -

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

'lelegzo' 'vizallo' kabato nacit keresek

ki mit hol?

Ha gondolod, scannelek neked Outdoor összehasonlítást tehcnikai kabátokról.
Hova és mit keresel? Pl. nadrágból olyat keresel, ami önmagában, vagy max. aláöltözettel hordandó, vagy Sandstone-féle huzatot?

Én sokat túráztam régebben, ezért a túraruházataimat használtam bringázáshoz, de hiába volt ellátva mindenféle hi-tech-el, szerintem nagy része kamu vagy csak minimálisan mûködik.

Osztom ezt a véleményt. Nincsenek csodacuccok, a legjobb mindig precizen az idõjáráshoz és a tevékenységhez öltözni, rétegesen, és megoldani az izzadtság jó elvezetését.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
rob kabátból 10000-es technium shimano-t használ.
az ujak még jobbak állítólag

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

ki mit hol?

Én sokat túráztam régebben, ezért a túraruházataimat használtam bringázáshoz, de hiába volt ellátva mindenféle hi-tech-el, szerintem nagy része kamu vagy csak minimálisan mûködik.
Pl. sherpa kabát külsejében bringázva eláztam mert, nem tud annyi párát kiengedni ami kellene, Goretex bakancsokba beizzadt a lábam (hidegben is!), stb.

Szerintem olyan kabátot még nem találtak ki amire szükség van.

Viszont nadrágból találtam egy jót: Hannah, http://www.hannah.cz...-endurance.html ,softshell, 9990 Ft-volt 2008 telén, 10..-10° között nagyon jó, rugalmas, nem testhezálló de elég szoros hogy lehessen bringázni benne, így alá is lehet öltözni. 1 vékony pamut + 1 vékony mûanyag (poliészter) alá öltözettel nem volt olyan hideg hogy fáztam volna. A bokájánál teljesen szorosra össze lehet csatolni, nem akad bele a lánckerékbe. Nem izzadtam bele soha, pedig szoktam :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Olyanoknak a véleményét szeretném kérni, akik egyszerû/fapados/olcsó árkategóriás - nevezzük, ahogy akarjuk - kerékpáros nadrág után álltak át komoly, neves márkájú, és árban is "súlyosabb" darabra/darabokra, hogy milyenek voltak az elsõ tapasztalatok, illetve hogy váltak be a tartós használat során.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ismerek egy Úszónénit talán õ tud segíteni valami túrafelszerelés boltban dógozik:D

ki mit hol?

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

ki mit hol?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

...amúgy nagyon jó az elv mármint a BG, nekem minden terméknél bejött csak úgy néz ki a kivitelezésbe csúszik hiba.

Ismertem egy srácot akinek a Spec cipõjét rosszul varrták össze, egy 5 Ft-os méretû pár mm vastag és szövetdarabot visszahajtva dolgozták el egy másik réteg alatt. Gyakorlatilag 10 perc után le kellett vennie. Nem tudom, hogy végül kicserélték-e, mert már akkor is hetek óra "folyamatban" volt az ügy.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Most akkor meséljek haverom Spezialized cipõjérõl ? A srác 2 gyerekes elvált apa, a hétvégéket a gyerekekkel tölti, csak néha, meló után megy fel a Hármasra. Kb. 10ed annyit bringázik, mint én. A cipõje úgy nézett ki, mintha a kutya szájából vettük volna ki.
És más is panaszkodott a Speci tartósságára. Mondjuk Õ meg versenyzõ.
Botrány.

Nem tudtam, hogy árulnak Assos cuccokat kis hazánkban !
Szerintem Bécsben találsz mindent.

2009. 04. 27. vásároltam két Speci BG Comp nadrágot, mindkettõ bolyhosodik a fenekén és a combján, a két éves Speci Cubix nadrágom gatya lett elveszítette az anyag a rugalmasságát, kár mert amúgy nagyon jó az elv mármint a BG, nekem minden terméknél bejött, csak úgy néz ki a kivitelezésbe csúszik hiba.

Zip

Zip

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
Hali!

Ilyennel még nem találkoztam pedig biciklizek már pár éve. A Balaton Bike Festrõl olyan sarat/agyagot szállítottam haza a mezemben, ami mosással áztatással sem akar megválni az anyagtól. Van valakinek tapasztalata, hogy az ilyen foltokat mi szedi ki? (tavalyi Xkovácsi és az idei Szilvás sarát a mosógép simán vitte)

Köszi
A keró legyen veletek!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hat ok tudjak. En mindenesetre nem pocsoltem, megrendeltem.
Eddig akinek van, mindenki azt mondja, csak azt banja, hogy nem hamarabb vette meg.

Sok olyan dolog van, aminek nincs itthon forgalmazója, vagy ha van is, olyan, amilyen. Ismerve a hazai kereskedõi és kereskedelmi viszonyokat - most már egyre mélyebben - ezen nem is csodálkozom.

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

nincs igazi forgalmazója
egy egy darab elõfordul, de ritka

Hat ok tudjak. En mindenesetre nem pocsoltem, megrendeltem.
Eddig akinek van, mindenki azt mondja, csak azt banja, hogy nem hamarabb vette meg.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Hat azert nem fogok autozni 500 km-t, hogy talan megsincs.
Inkabb veszek wiggle-n, cserelik, ha nem jo a meret, csak hat maceras visszapostazni.

De nem hiszem el, hogy nincs idehaza.

nincs igazi forgalmazója

egy egy darab elõfordul, de ritka
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ave

ave

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.251 hozzászólás

Nem tudtam, hogy árulnak Assos cuccokat kis hazánkban ! Szerintem Bécsben találsz mindent.

Hat azert nem fogok autozni 500 km-t, hogy talan megsincs.
Inkabb veszek wiggle-n, cserelik, ha nem jo a meret, csak hat maceras visszapostazni.

De nem hiszem el, hogy nincs idehaza.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.676 hozzászólás
Most akkor meséljek haverom Spezialized cipõjérõl ? A srác 2 gyerekes elvált apa, a hétvégéket a gyerekekkel tölti, csak néha, meló után megy fel a Hármasra. Kb. 10ed annyit bringázik, mint én. A cipõje úgy nézett ki, mintha a kutya szájából vettük volna ki.
És más is panaszkodott a Speci tartósságára. Mondjuk Õ meg versenyzõ.
Botrány.

Assos bibeket latott valaki keszleten tartva valahol BP-n?

Nem tudtam, hogy árulnak Assos cuccokat kis hazánkban !
Szerintem Bécsben találsz mindent.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

És ez a szomorú, hogy nem. Mert annyira ez sem lesz tartós, még ennyi pénzért sem.
Jó minõség (még szép), jó marketing és cool faktor. És eladható ennyiért is.

Az én campagnolo esõkabim kb. 2 percet bír a csöpögésnél nagyobb esõben, aztán simán rongyá ázik. Elõször a varratokon folyik be a víz (nincs leheggesztve), aztán szépen mindenhol átázik az anyag.

Ellenben bármilyen idõben iszonyatosan bele lehet izzadni tekerés közben. Az egyetlen elõnye, hogy jól néz ki, meg jó a szabása.

Szóval igazából semmikor sem használható igazán, mert esõkabátnak átázik, szélkabátnak meg nem szellõzik. Én ennél azért többet vártam.

A windstopperes kesztyûmbe meg széjjelfagy a kezem, mert a tenyere nincsen bélelve. Szépen van kivitelezve nagyon, csak hát ez is olyan, hogy csak ott használható jól, ahol még a sima hosszúkesztyû is elférne, de ahol már igazán szükség lenne a windstopperes védelemre, ott meg belefagy a kezem.

Én ennél is többet vártam.

A decathlonos szélkabátom ellenben olcsó, jól szellõzik és lepergeti a vizet is, cserébe kicsit bénábban van megvarrva, de a fentiek tükrében ez tûnik a legkevésbé lényegesnek.