Jelentkezz be Regisztrálj
Bringás ruházat
Írta 2010. szeptember 23. - 22:32
Írta 2010. szeptember 23. - 19:12
Érdeklõdnék hátha valamelyikõtök tudja. lehet magyarországon POC termékeket (dh mez) kapni? CRC-n néztem de pont mezt nem találtam.
Írta 2010. szeptember 22. - 18:56
de ez nem spd?[/QUOTE]
SPD pedállal használtam.
Írta 2010. szeptember 22. - 16:29
BBB HardWear[/QUOTE]
de ez nem spd?
Írta 2010. szeptember 22. - 15:55
koszi az infot! pontosan milyet?[/QUOTE]
BBB HardWear
Írta 2010. szeptember 22. - 08:46
10 ezer mm a shimano dzsekim, egy kiadós esõben még kibírja, hogy hazaérjek, de fél óra max. inkább utcára használom, mert biciklizni belemelegszem (azon kevés X számú alkalommal évente, amikor esõben kerékpároztam ahol X<3)Azért a vízállóságról még annyit tudni kell, hogy van ott még egy fontos mutatószám, mégpedig a vízoszlop magasság, amit elbír a membrán átázás nélkül.
Vannak az alap kabátok amik néhány ezres vízoszlop magasságot bírnak el, ezek arra jók, hogy ha csepereg az esõ akkor nem ázol el.
Vannak a komolyabbak darabok is amik már a 20-30 ezres vízoszloppal is elbírnak, na azok a felhúszakadást is kibírják. Persze árban neked nem fogja megérni, plussz tapasztalatom szerint azok kicsit "lassabban" lélegeznek a vastag membrán miatt.
Persze vannak köztes kabátok is, de lehet azokkal is elázol egy kiadós esõ alatt.
Tisztítás: mondják még a szappanos vizet (nem Dove.. hanem semleges szappan) de ez után is le kell impregnálni, mert el fogsz ázni.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. szeptember 21. - 19:21
Nekem van egy ilyen kamáslim. Egyszer használtam. Hátul csak tépõzár van, bringán néhány méter után beázik. Nehezen kezelhetõ. Utána vettem egy BBB-s télit, az szuper.[/QUOTE]
koszi az infot! pontosan milyet?
Írta 2010. szeptember 21. - 19:05
Nekem van egy ilyen kamáslim. Egyszer használtam. Hátul csak tépõzár van, bringán néhány méter után beázik. Nehezen kezelhetõ. Utána vettem egy BBB-s télit, az szuper.
Írta 2010. szeptember 21. - 14:15
wiki, azt írja, hogy sok ember pont így tesz, nem mossa a cuccait, mert fél hogy tönkremegy tõle, viszont ez sem tesz jót, mert a kosz ugyanúgy lekoptatja a dwr-t.
Azért a vízállóságról még annyit tudni kell, hogy van ott még egy fontos mutatószám, mégpedig a vízoszlop magasság, amit elbír a membrán átázás nélkül.
Vannak az alap kabátok amik néhány ezres vízoszlop magasságot bírnak el, ezek arra jók, hogy ha csepereg az esõ akkor nem ázol el.
Vannak a komolyabbak darabok is amik már a 20-30 ezres vízoszloppal is elbírnak, na azok a felhúszakadást is kibírják. Persze árban neked nem fogja megérni, plussz tapasztalatom szerint azok kicsit "lassabban" lélegeznek a vastag membrán miatt.
Persze vannak köztes kabátok is, de lehet azokkal is elázol egy kiadós esõ alatt.
Tisztítás: mondják még a szappanos vizet (nem Dove.. hanem semleges szappan) de ez után is le kell impregnálni, mert el fogsz ázni.
Írta 2010. szeptember 21. - 11:57
Írta 2010. szeptember 21. - 11:54
Írta 2010. szeptember 21. - 11:34
sajnos nincs más választásod.
ami softshell, goretex, meg társai azt csak drága mosószerrel lehet mosni
(bár kétlem, hogy 4 ezerért eredeti softshell mezt/nadrágot/esõgatyát/kabátot/akármit lehetne venni....)
A speciális mosószer elvileg azért kell, hogy a membrán apró lyukait ne tömje el, mint a normál mosópor, így szerintem a softshellhez nem feltétlen kell. Én szappannal mostam és semmi baja nem lett.
Hozzáteszem, hogy nekem a spéci mosószerrel együtt is gajra ment egy goretexes kabátom elég rövid idõ alatt.
A legjobb, hogyha egyáltalán nem is mosod ezeket a cuccokat. Ha csak sportolni hordod, akkor nem okoz olyan nagy gondot és biztosan tovább fog tartani.
Írta 2010. szeptember 21. - 09:05
sajnos nincs más választásod.mivel kéne mosni ezeket a vízálló, lélegzõ,softshell, ilyenolyan cuccokat? tekintve, hogy fõleg szaridõben van az emberen kabát, esõgatya, kamásli stb, hamar koszos lesz. node egy 3-4 ezer forintos ruhadarabot 2-3ezer forintos tisztítószerrel hetente mosni elég durva. mi a helyes megoldás?
vettem hoferes esõgatyát, meg softshell kabátot, és nem akarom hogy hamar tönkremenjen.
ami softshell, goretex, meg társai azt csak drága mosószerrel lehet mosni
(bár kétlem, hogy 4 ezerért eredeti softshell mezt/nadrágot/esõgatyát/kabátot/akármit lehetne venni....)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. szeptember 20. - 22:36
Írta 2010. szeptember 20. - 21:34
Írta 2010. szeptember 20. - 18:07
mivel kéne mosni ezeket a vízálló, lélegzõ,softshell, ilyenolyan cuccokat? tekintve, hogy fõleg szaridõben van az emberen kabát, esõgatya, kamásli stb, hamar koszos lesz. node egy 3-4 ezer forintos ruhadarabot 2-3ezer forintos tisztítószerrel hetente mosni elég durva. mi a helyes megoldás?
vettem hoferes esõgatyát, meg softshell kabátot, és nem akarom hogy hamar tönkremenjen.
Ez nem membrános cucc, szóval szerintem nem kell a spéci mosószer, legfeljebb az impregnálását veszti el, de azt a másiktól is.
Én langyos szappanos vízben mosom.
Írta 2010. szeptember 20. - 17:27
Írta 2010. szeptember 19. - 19:05
Írta 2010. szeptember 19. - 16:55