Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás ruházat

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
4195 hozzászólás a témában

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

A jó, testhez feszülõ, izzadtságelvezetõ aláöltözet jelentõségét már más is említette, ezzel egyetértek. Õ a SubZero F1 Plust ajánlotta. Aldis aláöltözetem (fehér színû) nekem is van, arról mit gondolsz? Ugyan nem feszül 100%-ra, de majdnem hogy teljesen érintkezik a bõrömmel.

ez így igaz. ráfeszül, de attól még megszívhatja magát. és meg is szívja egy idõ után. nekem a Löffler aláöltözõ jött be. az zseniális. leveszed és nincs súlya. mozgás közben meg nem is veszed észre hogy rajtad van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A jó, testhez feszülõ, izzadtságelvezetõ aláöltözet jelentõségét már más is említette, ezzel egyetértek. Õ a SubZero F1 Plust ajánlotta. Aldis aláöltözetem (fehér színû) nekem is van, arról mit gondolsz? Ugyan nem feszül 100%-ra, de majdnem hogy teljesen érintkezik a bõrömmel.

egy ideig jó az aldis cucc, de egy bizonyos izzadtság mennyiség után "túlterhelõdik" vagy "tele lesz" és ha hideg van, akkor a külsõ felületérõl nem párolog el olyan gyorsan ahogy belül termelõdik, azaz elõbb-utóbb fõleg mozgás közben azt is hidegnek fogod érezni. a PI ezzel szemben mondjuk 3-4-szer annyi izzadtságot tud elvezetni a bõrödrõl.
plusz PI-bõl van 3 féle vastagság... nyárra, õszre, télre
nem rossz az aldis cucc, csak annyit tud, amennyibe kerül

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

kiegészítõk ügyében esetleg az allez-ba is érdemes elmenni, nincs messze a belvárostól.

téli bringázás témában már kifejtettem korábban, hogy szerintem a jó, testhez feszülõ aláöltözet mindenképpen kell, hogy elvezesse a testedrõl az izzadtságot.
sajnos azonban azt kell mondjam aláöltözet és aláöltözet között óriási különbségek vannak, fõleg az effektiv felületüket tekintve. nekem van Aldis is, meg Pearl Izumi is, tudom mirõl beszélek

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kiegészítõk ügyében esetleg az allez-ba is érdemes elmenni, nincs messze a belvárostól.

téli bringázás témában már kifejtettem korábban, hogy szerintem a jó, testhez feszülõ aláöltözet mindenképpen kell, hogy elvezesse a testedrõl az izzadtságot.
sajnos azonban azt kell mondjam aláöltözet és aláöltözet között óriási különbségek vannak, fõleg az effektiv felületüket tekintve. nekem van Aldis is, meg Pearl Izumi is, tudom mirõl beszélek

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Köszi a tippeket!!!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Ki, melyik sisakra esküszik? Tönkrement a sisakom és kéne vennem egyet.

Két fõ kritérium van:
1. Fehér legyen
2. Max 20.000 Ft

Ezt találtam itt:
Met-Forte bukósisak « sisak « SISAK / SZEMÜVEG « Kategóriák tallózása

Mit vegyek? Adjatok légyszi tippeket. Köszi! :)

Én nagyon szeretem a Speci Vice-omat, igaz.. több, mint 20e újonnan. Bogárháló nincs benne, de nem is kell... mivel hordok olyasmi fejkendõt, mint a profilképeden :)
http://s7d5.scene7.c...ed/63117?$Hero$

Én csak Sopronban vagy Ausztriában tudok ajánlani. :) Viszont már én is kérdeztem, hogy téli szélálló nadrágot hova menjek el nézni Budapesten.

Pesten pl. Berguson, Probike, Bringaland, Alpinbike.. illetve Bringavilag. Én ezekben jártam és vásároltam. Elég lesz? Mindenképpen érdemes elötte írni a boltnak, hogy mi érdekel és van-e egyáltalán méretben, nehogy lyukra fuss.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Na jól van leszûrtem a lényeget. Személyesen fogom intézni. Hol van nagy választék, hova menjek?

Én csak Sopronban vagy Ausztriában tudok ajánlani. :) Viszont már én is kérdeztem, hogy téli szélálló nadrágot hova menjek el nézni Budapesten.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Na jól van leszûrtem a lényeget. Személyesen fogom intézni. Hol van nagy választék, hova menjek?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

De akkor ez csak erre lesz jó, zápor ellen, ebbe még akkor is belefulledsz, ha nem tekersz. Nekem van bringás poncsom is, az mindenhol véd és nem fulledsz bele egész nap sem, bár kenyelmetlenebb.

Mountexbe amúgy van 6 ropiert ilyen gatya, de az kicsi tokba osszehajthato.

neztem a poncsot is (ami ralog a terdre), nem tunt az sem rossznak, de szellozes szempontjabol szerintem tokmindegy.

amugy novadryos, nem a legolcsobb agyag. van ilyen kabatom, es bevalt. meretben hasonlo mereture ossze lehet gyurni, mint a poncsot, es xxleset vettem, mert igy tenyleg vegigfedi a gatyat tekeres kozben is. korabban volt egy xles (az vmi turacucc volt), es a gatyam also resze mindig vizes lett.

az ilyen uni mereteknel nekem az valt be, hogyha a sisak meretezesenel epp kozepre esik. nalam ez 57cm, igy az itt vegzodo (kezdodo) sisakok kiesnek, viszont tobb gyartonal van ilyesmi, hogy 54-60 (giro, met, uvex) - nah ezek mar vakon vasarolva is jok.

a metet amugy ajanlani tudom - az araert szvsz jobb, konnyebb es szepek is. nekem jobban bejott, mint a hasonlo aru giro vagy uvex. volt meg egy dragabb is (a gyartora mar nem is emlekszem), de epp azt tortem ripityara 3 het utan :) azota ilyen 10-15e arsavban utazom. marmint kint annyi, mert itthon van hogy 1.5x annyi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
eleve sok tipusból 3 félét gyártanak , és a különbözõ márkák méretezése is eltér, nem beszélva a fazonokról.

de próba nélkül bátor dolog az tény.

de pl casco cuda titánfehár 26 helyett 13-ért ? :)

http://ebike.hu/term...090_casco-cuda/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Lehet vannak kivételek ez alól, de nagyon sok sisakot felpróbáltam és azok között modellen belül szinte csak két méretet láttam a polcra kirakva. Mindenesetre mérettõl függetlenül a fejformám és határon levõ méret miatt nálam ez csak próbával volt lehetséges.

A három méret teljesen általános.
A boltok polcain található sisakok alapján kijelenteni ,,a sisakokat két méretben látják" meglehetõsen sarkos.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nézd meg a méret táblázatot, több az mint két méret.

Specialized kerékpár alkatrészek

Lehet vannak kivételek ez alól, de nagyon sok sisakot felpróbáltam és azok között modellen belül szinte csak két méretet láttam a polcra kirakva. Mindenesetre mérettõl függetlenül a fejformám és határon levõ méret miatt nálam ez csak próbával volt lehetséges.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Nálam ezt a kérdést nem lehetett ilyen egyszerûen eldönteni. Azért kellett új sisak, mert a régi egyszerûen nagy volt rám mint egy bili és már meguntam. A sisakokat kétféle méretben gyártják. 58-60cm-es a fejem kerülete. A kis méret 99%-ban nem jó rám, a nagy méret pedig lötyög mint a bili. Ami jónak tûnt az is kényelmetlen volt valamilyen szepontból (nyomott valahol, túlságosan lent volt a pánt, túlságosan fent volt a pánt, stb..). Végigjártam Sopron összes létezõ üzletét, majd Ausztriában egy nagy bringabolt után az Intersportban találtam egyet, ami pont jó volt - ártól függetlenül megvettem. Ez akkor is passzol, ha nem szorítom meg. Szerintem nincs értele márkát említeni, mert rád úgysem ez fog passzolni, Scott-ot vettem, még jónak tûnt a Bell két modellje és egy Fox is. Tehát akkor gondolom ebbõl következik, hogy sisakot neten nem szabad venni.

Nézd meg a méret táblázatot, több az mint két méret.

Specialized kerékpár alkatrészek

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Két fõ kritérium van:
1. Fehér legyen
2. Max 20.000 Ft

Ezt találtam itt:

Nálam ezt a kérdést nem lehetett ilyen egyszerûen eldönteni. Azért kellett új sisak, mert a régi egyszerûen nagy volt rám mint egy bili és már meguntam. A sisakokat kétféle méretben gyártják. 58-60cm-es a fejem kerülete. A kis méret 99%-ban nem jó rám, a nagy méret pedig lötyög mint a bili. Ami jónak tûnt az is kényelmetlen volt valamilyen szepontból (nyomott valahol, túlságosan lent volt a pánt, túlságosan fent volt a pánt, stb..). Végigjártam Sopron összes létezõ üzletét, majd Ausztriában egy nagy bringabolt után az Intersportban találtam egyet, ami pont jó volt - ártól függetlenül megvettem. Ez akkor is passzol, ha nem szorítom meg. Szerintem nincs értele márkát említeni, mert rád úgysem ez fog passzolni, Scott-ot vettem, még jónak tûnt a Bell két modellje és egy Fox is. Tehát akkor gondolom ebbõl következik, hogy sisakot neten nem szabad venni.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Két fõ kritérium van:
1. Fehér legyen
2. Max 20.000 Ft

Ezt találtam itt:

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
De akkor ez csak erre lesz jó, zápor ellen, ebbe még akkor is belefulledsz, ha nem tekersz. Nekem van bringás poncsom is, az mindenhol véd és nem fulledsz bele egész nap sem, bár kenyelmetlenebb.

Mountexbe amúgy van 6 ropiert ilyen gatya, de az kicsi tokba osszehajthato.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
varosba, szukseg esetere... farmer fole :) akkor ugysem szokasos tempoban tekerek, perpill sarvedom sincs.

sportolni ugysem esoben megyek ki, de membranosak vagy goretex tobbnyire.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Ez nem lélegzõ. 10 percnél többet nem ehet benne kibírni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
esogatyat keresek... es mit talaltam :)
SP 5 esQnadrág, fekete - Decathlon HU

a rahajtos resze erdekes. utcai ciponel jol jonne.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Mi köze a kamáslinak az spdhez? A cipõre megy rá, a cipõ méretével egyezõ kell.