Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bringás ruházat

- - - - -

• Please log in to reply
4195 replies to this topic

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
A Cratoni Ceron sisakkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata ill. véleménye? Több darabot is árulnak az aprók közt, méghozzá elég olcsón az új árához képest. (Vagy sisakot nem szokás használtan venni?)

dpe8

dpe8

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Hi!
Érdeklõdnék hátha valamelyikõtök tudja. lehet magyarországon POC termékeket (dh mez) kapni? CRC-n néztem de pont mezt nem találtam.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
[quote name='arn'][quote name='eddie1978']

de ez nem spd?[/QUOTE]

SPD pedállal használtam.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
[quote name='eddie1978'][quote name='arn']

BBB HardWear[/QUOTE]

de ez nem spd?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
[quote name='arn'][quote name='eddie1978']

koszi az infot! pontosan milyet?[/QUOTE]

BBB HardWear

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Azért a vízállóságról még annyit tudni kell, hogy van ott még egy fontos mutatószám, mégpedig a vízoszlop magasság, amit elbír a membrán átázás nélkül.
Vannak az alap kabátok amik néhány ezres vízoszlop magasságot bírnak el, ezek arra jók, hogy ha csepereg az esõ akkor nem ázol el.
Vannak a komolyabbak darabok is amik már a 20-30 ezres vízoszloppal is elbírnak, na azok a felhúszakadást is kibírják. Persze árban neked nem fogja megérni, plussz tapasztalatom szerint azok kicsit "lassabban" lélegeznek a vastag membrán miatt.
Persze vannak köztes kabátok is, de lehet azokkal is elázol egy kiadós esõ alatt.

Tisztítás: mondják még a szappanos vizet (nem Dove.. hanem semleges szappan) de ez után is le kell impregnálni, mert el fogsz ázni.

10 ezer mm a shimano dzsekim, egy kiadós esõben még kibírja, hogy hazaérjek, de fél óra max. inkább utcára használom, mert biciklizni belemelegszem (azon kevés X számú alkalommal évente, amikor esõben kerékpároztam ahol X<3)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
[quote name='eddie1978'][quote name='arn']japokra mereteztek? :) de azok gondolom spdcipokhoz vannak nem? nekem sima utcai cipohoz kellene, csak eso ellen (hidegben ugysem tekerek). rpban talaltam ilyesmit, de eleg gazul nez ki...

Nekem van egy ilyen kamáslim. Egyszer használtam. Hátul csak tépõzár van, bringán néhány méter után beázik. Nehezen kezelhetõ. Utána vettem egy BBB-s télit, az szuper.[/QUOTE]

koszi az infot! pontosan milyet?

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts
[quote name='arn']japokra mereteztek? :) de azok gondolom spdcipokhoz vannak nem? nekem sima utcai cipohoz kellene, csak eso ellen (hidegben ugysem tekerek). rpban talaltam ilyesmit, de eleg gazul nez ki...

Nekem van egy ilyen kamáslim. Egyszer használtam. Hátul csak tépõzár van, bringán néhány méter után beázik. Nehezen kezelhetõ. Utána vettem egy BBB-s télit, az szuper.

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 posts

wiki, azt írja, hogy sok ember pont így tesz, nem mossa a cuccait, mert fél hogy tönkremegy tõle, viszont ez sem tesz jót, mert a kosz ugyanúgy lekoptatja a dwr-t.

Azért a vízállóságról még annyit tudni kell, hogy van ott még egy fontos mutatószám, mégpedig a vízoszlop magasság, amit elbír a membrán átázás nélkül.
Vannak az alap kabátok amik néhány ezres vízoszlop magasságot bírnak el, ezek arra jók, hogy ha csepereg az esõ akkor nem ázol el.
Vannak a komolyabbak darabok is amik már a 20-30 ezres vízoszloppal is elbírnak, na azok a felhúszakadást is kibírják. Persze árban neked nem fogja megérni, plussz tapasztalatom szerint azok kicsit "lassabban" lélegeznek a vastag membrán miatt.
Persze vannak köztes kabátok is, de lehet azokkal is elázol egy kiadós esõ alatt.

Tisztítás: mondják még a szappanos vizet (nem Dove.. hanem semleges szappan) de ez után is le kell impregnálni, mert el fogsz ázni.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Apropó, tudtok valami netes útmutatót linkelni arról, hogy hogy a téli mezt hogy kell helyesen hordani? (Hány réteg az ideális, mi kell alá, ilyesmi.)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
wiki, azt írja, hogy sok ember pont így tesz, nem mossa a cuccait, mert fél hogy tönkremegy tõle, viszont ez sem tesz jót, mert a kosz ugyanúgy lekoptatja a dwr-t.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

sajnos nincs más választásod.
ami softshell, goretex, meg társai azt csak drága mosószerrel lehet mosni
(bár kétlem, hogy 4 ezerért eredeti softshell mezt/nadrágot/esõgatyát/kabátot/akármit lehetne venni....)

A speciális mosószer elvileg azért kell, hogy a membrán apró lyukait ne tömje el, mint a normál mosópor, így szerintem a softshellhez nem feltétlen kell. Én szappannal mostam és semmi baja nem lett.

Hozzáteszem, hogy nekem a spéci mosószerrel együtt is gajra ment egy goretexes kabátom elég rövid idõ alatt.

A legjobb, hogyha egyáltalán nem is mosod ezeket a cuccokat. Ha csak sportolni hordod, akkor nem okoz olyan nagy gondot és biztosan tovább fog tartani.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

mivel kéne mosni ezeket a vízálló, lélegzõ,softshell, ilyenolyan cuccokat? tekintve, hogy fõleg szaridõben van az emberen kabát, esõgatya, kamásli stb, hamar koszos lesz. node egy 3-4 ezer forintos ruhadarabot 2-3ezer forintos tisztítószerrel hetente mosni elég durva. mi a helyes megoldás?
vettem hoferes esõgatyát, meg softshell kabátot, és nem akarom hogy hamar tönkremenjen.

sajnos nincs más választásod.
ami softshell, goretex, meg társai azt csak drága mosószerrel lehet mosni
(bár kétlem, hogy 4 ezerért eredeti softshell mezt/nadrágot/esõgatyát/kabátot/akármit lehetne venni....)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Felsõt még sikerült szereznem az Aldiban, viszont nadrág már nem volt méretben... Azt hiszem azt kénytelen leszek a Decathlonban venni...

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
5000 ért nyomják már az Aldi-s mezt az apróban! LOL

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

mivel kéne mosni ezeket a vízálló, lélegzõ,softshell, ilyenolyan cuccokat? tekintve, hogy fõleg szaridõben van az emberen kabát, esõgatya, kamásli stb, hamar koszos lesz. node egy 3-4 ezer forintos ruhadarabot 2-3ezer forintos tisztítószerrel hetente mosni elég durva. mi a helyes megoldás?
vettem hoferes esõgatyát, meg softshell kabátot, és nem akarom hogy hamar tönkremenjen.

Ez nem membrános cucc, szóval szerintem nem kell a spéci mosószer, legfeljebb az impregnálását veszti el, de azt a másiktól is.

Én langyos szappanos vízben mosom.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
japokra mereteztek? :) de azok gondolom spdcipokhoz vannak nem? nekem sima utcai cipohoz kellene, csak eso ellen (hidegben ugysem tekerek). rpban talaltam ilyesmit, de eleg gazul nez ki...

Feltöltött kép

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
arn: a pro kamáslikat tudom ajánlani, nagyon jó árban vannak, és többfélét is kapni. viszont 42-es monti cipõre már kb XXL-es kell ha jól emlékszem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
van a weboldalukon fenn keszletinfo is. minden aruhazra - de szerintem lehet rendelni is.