tegnap raktam össze egy pont ugyanilyen rendszert, slx duplatányéros (fc-m675) karral. annyit tudtam javítani a dolgon, hogy a lánckerék és a kar közé kerültek alátétek (hosszabb lánckerékcsavarral). egyszerű, sima alátétek, kb 1,5-2mm vastag (pár hete mértem, már nem emlékszem pontosan). a másik apró trükk, hogy a külön kapható HTII csapágyakhoz nem 3 db 2,5mm-es alátétet adnak, hanem 2db 2,5mm + 1db 1,8mm + 1db 0,7mm vastagságút. utóbbit beraktam a jobb oldalra, balra pedig az 1,8mm-es darabot. így picit off-center lett a hajtómű, de javult a láncvonal. ki is próbáltam, hátul a legnagyobb 2db lánckerék, amit már nem szeret túlságosan, de elöl (zee lánckerék) jobban morog. az újabb duplás hajtóművek egyébként rosszabbak 1x rendszerhez, mert a nagyobbik lánckerék kintebb van, mint a triplán a középső, ahová az egy darab lánckerék jön.viszont jobban néz ki.
a fenti trükkel majdnem oda tudod csalni a lánckereket, ahol triplával lenne a középső helyén.
szvsz annál, hogy pont a sor közepével legyen vonalban a lánckerék, fontosabb az, hogy a leggyakrabban használt hátsó fogakkal legyen minél kevésbé keresztben a lánc. persze, ha neked a könnyebb áttételek fontosabbak, akkor szívás.
alátéttel nem tudok játszani, mert olyan széles a monoblokk, hogy nem kellett berakni egyet sem.
ilyen hosszú csavar és alátét kombinációban gondolkodom én is, az nem zavar ha a 11es lánckeréken morogni fog a cucc, inkább hosszú taposós mászásnál kevésbé legyen keresztben a lánc.
viszont hosszú lánckerék csavart nem találtam magyar webshopokban/boltokban sehol, vagy van ennek valami speciális elnevezése?