Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Szia!

Nem szokásom másra hajigálni a sz...rt de ezt halál komoly hogy egy boltos mondta nekem szal nem én találtam ám ki ezt a teló fejcsõszöget nehogy debilnek nézzetek :P !Aske amúgy nemtom hogy ez mennyire lényeg hogy nekem 2004 es juniorom van bár tudtommal 2004 tõl nem napajinkig nem sokat változott a kicsike!Amúgy a váz agyon állítható: a lengõkart 4 állásba azon a rugóstagot 3 állásba a láncvillát 2 állásba a támvilla/láncvilla csatlakozásnál lévõ forgáspontot pedig 3 állásba tudom rakni szal elméletileg a juniorhoz is hozzá tudom állítani a cuccot úgy hogy kiadja ezt a szöget nem?Amúgy írtad hogy Junior T magassága, itt konkrétan azt érted hpgy centiben mekkora a teleszkóp?Ne harizz hogyha marhaságot kérdezek de így legalább okos leszek és tudni fogom :D !

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Amit keresek az a Junior T nek az ajánlott fejcsõszöge (a marzó hivatalos honlapján semmi infó nincs errõl leszedtem a teló használati utiját abba sincs semmi)!

Azért nincs, mert nem a telónak van ajánlott fejcsõszöge, hanem a váznak. Ez DUNCANnak 66fok, amit 600as villával ad ki.

Junior T (2005) magassága... Na azt nem találom.
De tuti kisebb ennél. Ezért 66foknál valamivel meredekebb lesz a fejcsõszög.
Semmi gáz.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Köszi szépen!Holnapra ha minden jól megy akkor fel is éled a szörnyeteg :D !Tudom hogy ez a meghajtás topic de thez nemtudsz véletlenül egy honlapot ami marzó telókkal foglalkozik?Amit keresek az a Junior T nek az ajánlott fejcsõszöge (a marzó hivatalos honlapján semmi infó nincs errõl leszedtem a teló használati utiját abba sincs semmi)!Mégegyszer köszi a helpet!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:)
én annó egyedül azt sajnáltam, hogy 100-as monóhoz nem gyártanak:(
dehát egy halott dologgal minek foglalkozni.

sok sikert a szerelgetéshez!

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Húúú basszus!Szerintem halottátok hogy mekkora kõ esett le a szívemrõl! :D Ezer köszönet a segítségért!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
kaki van a palacsintában:)
a 800 az 68/73-as monóhoz való.
a 805 pedig 78-83-ashoz.
láncvonal, és agyszélesség kevésbbé mérvadó ennél.
tehát továbbra is jó hajtókarod van.

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Segítsetek nekem légyszi, õrült nagy pánikba estem!Még régebben írtam ide egy Shimnao Saint hajtómû ügyébe amit a segítségetekkel sikeresen megoldottunk!Akkor az volt a szituáció hogy egy UMF Hardy 1 esbe szerettem volna tenni egy Saintet!A Saintnek két verziója van, az egyik az FC-M800 135 ös villasarutávhoz és 50 mm láncvonalhoz, a másik pedig az FC-M805 ami a 150 es sarutávhoz és az 57,5 mm es láncvonalhoz való!Namost a Hardyba kisakkoztuk hogy az FC-M800 as kell, ez sikeresen be is jött minden ok de most jön a probléma!Vázcsere!Most egy UMF Duncanem van aminek 150 es villasarutávja van!Nah akkor most mi a szituáció mert én már semmit nem értek?!Ami még érdekes lehet hogy a Hardynak a csapágyházszélessége 73mm volt a Duncannak pedig 68-as!Most akkor mocskosul ráb..tam vagy mi a megoldás, kérlek szépen segítsetek mert kicsit belebonyolódtam már :( !Elõre is köszönöm!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

egy biztos egy jo minosegu negyszogessel eleted vegeig elbringazol.

Azért ennél én hosszabb életet kívánnék neki! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

akkor engem csúnyán átvágtak... :D:D mert az enyém majd egy kiló... :D

Ami eddig volt, na az leszabta a karomat. De ez...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Megjött az integrált LXem is. :D

Pehelykönnyû!!!!!!!! Gyönyörû!!!!!!!

Holnap megy a gépbe. juhééééééé

én tegnap rendeltem meg, elvileg holnap vagy azután jön, nemtudom. és nekem majd csak tavasszal kerül bele, addig görgõre meg hóba jó még a mostani, azt úgy sem kell félteni...alig várom már, hogy megjöjjön:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...Pehelykönnyû...

akkor engem csúnyán átvágtak... :D:D mert az enyém majd egy kiló... :D

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Megjött az integrált LXem is. :D

Pehelykönnyû!!!!!!!! Gyönyörû!!!!!!!

Holnap megy a gépbe. juhééééééé

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás

Van is az a bizarr 2részes integrált karjuk ami középen kapcsolódik ilyen cikkcakkos illesztéssel. (mindkét kar egybe van nõve egy fél tengellyel)Nemtom árulják-e már, de láttam képet.

Már lehet kapni a 2007-es Campa Record ilyen.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

A Campa meg nem tud mással érvelni... Bár ígérgetnek már évek óta vmi kurva nagy fejlesztést...

Van is az a bizarr 2részes integrált karjuk ami középen kapcsolódik ilyen cikkcakkos illesztéssel. (mindkét kar egybe van nõve egy fél tengellyel)Nemtom árulják-e már, de láttam képet.

A 4szöggel sztem csak az a baj, h szükségszerûen vékony a tengely, szal hajladozik. Maga a kapcsolódás a legtöbb felhasználáshoz bõven elég erõs. FR-DH vonalonnem vok otthon, gondolom oda nem. (Megj: örökhajtóshoz a 4szög a legjobb. A többi kotyogni kezd az oda-vissza rángatástól.)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
egy biztos egy jo minosegu negyszogessel eleted vegeig elbringazol.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lesz is jövõre integrált tengely meg kivülfekvõ monoblokk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
A tengely átmérõje kisebb, ergo kisebb az érintkezõ felületek nagysága. Az erõkar nagyságában is lehet vmi.Bár sztem a különbség eléggé elhanyagolható. A Campa meg nem tud mással érvelni... Bár ígérgetnek már évek óta vmi kurva nagy fejlesztést...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mindig a saját a legjobb;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

miért?:)
középen kör az is. hogy milyen a tengely-hajtókar kapcsolat, a surlódásban nem számít.

A campa ezt állítja. Szerintem azért, mert vékonyabb a tengely ezért kisebb az erõkar, a súrlodás azonos, így kevésbé lassítja a tengelyt.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
miért?:)
középen kör az is. hogy milyen a tengely-hajtókar kapcsolat, a surlódásban nem számít.