Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Az van, hogy elgörbült a tengely (csámpás a hajtásoldalon+lötyög is). Mindez úgy, hogy úgy igazából egyszer voltam vele hegyen...

Ezenkívül túl széles (55mmes láncvonal), nagytányérra nem lehet felváltani vele, és középtányéron is keresztbe áll a lánc.
Túlzottan merevnek sem mondanám. Viszont nehéz. A lánc egyszer esett le, jó felszántotta a lekvár alu házakat. Csapágytömítés sincs gyakorlatilag. Állandóan utána kell húzni a csavart.

Egyszóval pocsék szerkezet. (ja ez két szó volt)

Már megrendeltem az integrált LXet 20ruppáért.

Hát, igen... Az én tapasztalatom:
Maga a monoblokk nem lenne roszz de tényleg nagyon kint van és nem könnyû, és a bal karral nekem az van hogy rátépem izomból, és minden szuper, de ha rálépek "löttyen" egyet lefele, (mintha azok a vackok a karon, a bordák között nagyobb hely lenne mint a blokkon:S) nemhiszem hogy amiatt lenne mert szétb@sztam volna, mert nem ugrálok, és "hegyen se voltam" Aztán simán karlehuzo nélkül le lehetett venni (kb 1 honapja most nemtom...) szóval ez sem normális.
Kicsit szomorú, de a Ruktion maga szerintem jó lenne ha nem lötyögne, majd megprobálom azt hogy berakok izét, kócot vagymit és hátha úgy beragadna egy életre... Nekem vált(nagy nehezen) le meg fel...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

úgy egy hónapja linkeltek nekem ilyet. olyan mint egy elsõváltó, ami nem tud mozogni...

Köszi, utánajárok!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Tényleg neked most mi van a ruktionoddal le lett cserélve? Nekem még mindig lötyög a bal kar...
Amugy én télen is nyomom, és kopik sajna:S

Az van, hogy elgörbült a tengely (csámpás a hajtásoldalon+lötyög is). Mindez úgy, hogy úgy igazából egyszer voltam vele hegyen...

Ezenkívül túl széles (55mmes láncvonal), nagytányérra nem lehet felváltani vele, és középtányéron is keresztbe áll a lánc.
Túlzottan merevnek sem mondanám. Viszont nehéz. A lánc egyszer esett le, jó felszántotta a lekvár alu házakat. Csapágytömítés sincs gyakorlatilag. Állandóan utána kell húzni a csavart.

Egyszóval pocsék szerkezet. (ja ez két szó volt)

Már megrendeltem az integrált LXet 20ruppáért.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Közben eldõlt a kérdés:

LX+525

Nem vagyok grammfejû, viszont elég súlyos, így LX megfelelõ lesz szerintem. 525meg kihagyhatatlan annyiért.

Télen csak ha viszonylag száraz az idõ, akkor használom a gépet. Ilyen, hogy latyakban, sárban, na ilyen nálam nincs. (meg megvannak a ruktion tányérjai is)

Köszi!

Tényleg neked most mi van a ruktionoddal le lett cserélve? Nekem még mindig lötyög a bal kar...
Amugy én télen is nyomom, és kopik sajna:S

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Mi az a "láncleesésgátló"? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, túl high-tech ember vagyok a klasszik megoldásokhoz.

úgy egy hónapja linkeltek nekem ilyet. olyan mint egy elsõváltó, ami nem tud mozogni...

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás
Szerintem tegyél vissza elsõ váltót... vagy legalább valamit ami a helyén tartja a láncot... Nálunk sajnos kátyú sem és keresztlánc sem kellett hozzá hogy egy õszi edzésen az egyik cyclocrossos srác (nem volt a Trek cyclocrossokra megfelelõ váltó pár hétig így análkül használta egy tányérral elõl) egy sima sprintelésbe akart csak belekezdeni, és leesett a lánc... Bukta... Neki az egyik csigolyája sérült a mögötte jövõ 2 borda, meg bal kulccsont...

veszel 800Ft-os shimanot, a csavarokkal meg lehatárolod. bowden se kell, semmi...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Kellene egy kis segítség. Van egy országúti edzõgépem (monti az is), amirõl leszedtem a kis/középtányért, nomeg az elsõváltót. (minekaz...:) ) Az a gondom, hogy nagy kátyúk / vasúti sínek esetében hajlamos behajítani középre a láncot, egyenesen rá a középcsapágyházra. Deore váltó van rajta, ami lehet, hogy nem feszíti eléggé. Láncszemet félek kiszedni, mert akkor nincs az az isten, hogy hajlandó legyen egy 48/32-es keresztbeváltást tolerálni. Bár lehet, hogy az lesz, valahogy széthézagolózom a hátsó sort (Deore), s elfelejtjük a legnagyobb 4 tányért... Ötletek?

104-s vagy 110-s a hajtásod? No meg hány csavaros a hajtókar?
Egyébként mûa. Rockring. Pld. Blackspire C4 Big Ring Protector
http://www.blackspir...-ring-protector

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tegyél föl egy dh láncterelõt az biztos megtartja:) .
Tedd be középre a nagytányért (nem szúrja el a láncvonalat csak ha extra keskeny hajtómûved van, de akkor meg maradhat kint, mert olyan mintha középen lenne egy normálisnál) és ha még mindig leesik tedd vissza az elsõ váltót és fixáld a csavarokkal.
Tavaly az xt hátsóváltómmal volt egy olyan, hogy mentem lefelé egy keményebb lejtõn, a lánc a középsõ tányéron volt a lejtõ elején a végén meg külsõn kivül, nem tudott leesni, mert megfogta az elsõváltó meg a hajtókar.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mi az a "láncleesésgátló"? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, túl high-tech ember vagyok a klasszik megoldásokhoz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ha mas nem benne hagysz egy bovden darabot
de akkor inkabb vmi kis helyes terelot fabrikalj oda
vagy lehet a regi lancleesesgatlo jo oda

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Láncszemet félek kiszedni,

nekem halványan segített amikor csak középtányér volt fenn, de nem volt végleges megoldás.
nem hiszem, hogy a hátsó váltók feszítésében túl nagy különbség lenne, de megpróbálhatod a szögállító csavart a váltótartó fülnél megfeszíteni, ha még lehet.

igazából én asszem visszaraknám az elsõ váltót fixre belõve, mint ahogy nekem is ajánlották annó (azóta mondjuk visszatértem három lánckerékre).
csak nem tudom, bowden nélkül be lehet-e állítani a végálláscsavarokkal oda ahova kell - ha a középtányér helyére teszed, akkor gondolom igen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kellene egy kis segítség. Van egy országúti edzõgépem (monti az is), amirõl leszedtem a kis/középtányért, nomeg az elsõváltót. (minekaz...:) ) Az a gondom, hogy nagy kátyúk / vasúti sínek esetében hajlamos behajítani középre a láncot, egyenesen rá a középcsapágyházra. Deore váltó van rajta, ami lehet, hogy nem feszíti eléggé. Láncszemet félek kiszedni, mert akkor nincs az az isten, hogy hajlandó legyen egy 48/32-es keresztbeváltást tolerálni. Bár lehet, hogy az lesz, valahogy széthézagolózom a hátsó sort (Deore), s elfelejtjük a legnagyobb 4 tányért... Ötletek?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Közben eldõlt a kérdés:

LX+525

Nem vagyok grammfejû, viszont elég súlyos, így LX megfelelõ lesz szerintem. 525meg kihagyhatatlan annyiért.

Télen csak ha viszonylag száraz az idõ, akkor használom a gépet. Ilyen, hogy latyakban, sárban, na ilyen nálam nincs. (meg megvannak a ruktion tányérjai is)

Köszi!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
lx+525 a maradek lebol meg majd vehetsz ra lanckereket amint elkopik

telen mennyit nyuzod?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintetek melyik lenne a jobb választás ugyanannyiért?

Integrált XT hajtómû+Deore 525 fékszett

Hayes 8" fékszett nuku hajtómû

Integrált LX hajtómû+Deore 525 fékszett (maradna lé)

Csak azért, mert a howitzer elgörbült und kikotyogósodott, de még megszorításokkal használható. :D

Köszi!

edit: Óriásit csalódtam a howitzerben, nem gondoltam, hogy ennyire pocsék lesz.

xt+525
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szerintetek melyik lenne a jobb választás ugyanannyiért?

Integrált XT hajtómû+Deore 525 fékszett

Hayes 8" fékszett nuku hajtómû

Integrált LX hajtómû+Deore 525 fékszett (maradna lé)

Csak azért, mert a howitzer elgörbült und kikotyogósodott, de még megszorításokkal használható. :D

Köszi!

edit: Óriásit csalódtam a howitzerben, nem gondoltam, hogy ennyire pocsék lesz.

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Az szép:D
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
rdm960, xtr.

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás

úgy nézem, a Saint a hátsó tengelyre megy, nem pedig a váltópapucsra... ez információ esetleg?

Igen, tudom, agy is van hozzá, csak nem fér el a hegesztéstõl a váltó.
2005 ös váz :D no mind1
Neked thez mien váltód van a nagybicón, ha nem titok ?
(tudom ez nem apró de nem kell vlakinek ?):)
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
persze az agy tengelye rogziti
azert erre nem minden vaz van felkeszulve
foleg nem regebbi modellek.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer