Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

balo

balo

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Én személy szerint nagy CrMo rajongó vagyok, de ettõl még igaz, hogy vannak hátrányai is. Viszont én is jártam már hasonlóképpen: és a "szétfúrogatás"-os módszer bevált! Persze az a monoblock nem biztos, h ennyire atombiztos volt, mint a tiéd. Én meg a lakatos nagyapámat hívtam segítségül :) !!! Tõle egy-két idézet támogatásképpen: "Katonaviselt emberrel nehogymá' kiba**on!", "Az olaj fél lakatos..." stb.
Szóval jó munkát!

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
az nagybatyam akart lenni:)) bocs
Ja es amugy jo iranyba tekertem, amennyire en tudom a jobb oldali az balos menetes!
A furasra meg kivancsi vagyok mert ilyen kemeny acelt nem lattam meg eletemben, a hidegvagonak elvette az elet rendesen! Ez a szar a Cr Mo vazakban hogy korrodalodnak es ossze rohad, ezt egy aluvaz nem csinalta volna soha!
Kivancsi vagyok hogy mi lesz ennek a bringamento akcionak a vege!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos, hogy nem, ha meg igen akkor bocsánat. :)
Meg lehet még próbálkozni melegítgetõs módszerrel, vagy tényleg szétfúrod.
Ja és mi az az angybátyám?

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Jó irányba próbálod kitekerni?
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sziasztok! Ha elmeselem hogy jartam egy regi szar Shimano monoblokkal elrohogitek magatokat(en sirtam majdnem).
Na szoval vettem egy hasznalt Cr-Mo vazas Scott montit kb '85 ehjarat es szedszettem mert voltak rajta dolgok amik cserere szorultak, tobbek kozott a monoblokk is. Na persze a vaz meg az alkatresz jol ossze volt gyogyulva mint allat, azot is legalabb egy hetet csavarlazitoban(a vaz tele volt toltve). Egy heti aztatas utan le tudtam szedni nagy kinlodas aran a bal oldali muanyag cseszet. Nekifogtam a jobb oldalinak, meg se nyikkant, probaltam satuba fogni a szerszamot es a vazat forditani akkor semm ment sot sikerult a szerszamot is elcseszni. Na akkor felidegesitet szedszedtem az egeszet, ki a tengelyt, csapagyat es a jobb oldali cseszenek a peremebe sarokcsiszoloval vatkat vagva hidegvagoval probaltam lefele utogetni de nehogy azt higyetek hogy megindult nem beszelve arrol hogy a monoblokk valami olyan kurva acelbol van hogy kemenyebb mint a gyemant. Na erre nem tudtam en se meg a lakatos angybatyam se hogy kopjunk vagy mi a fene. Most utolso megoldaskent megprobaljuk majd kifurva elveknyitani az anyagat a monoblokknak es hatha igy majd megindul.
Ha valakinek van otlete szivesen varom! Mondjuk arra is gondoltam hogy hagyom az egesz vazat az ocskavasnak.(de ez nem vallna ram!:)

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

kattints a képre ;)

KÖSZ!!!:clap:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Minden elismerésem! Én ehez lusta vagyok meg most olyan sziszifuszi munkának is tünne, hiszen csak sarazás van. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem Te csinálod jobban. Én 50km-enként láncot olajozok. Eddig még nem tapasztaltam, hogy ezt a minimális gondoskodást a funkcionalitás bánná.

Láncot nincs értelme olajozni, ha koszos. Egy rendesen kent lánc simán fut 500 kilcsit. Kivéve az ultranagy posványt, de az más tészta.

Én se szerettem túl gyakran pucolgatni, csak miután pár hajtásrendszert megzabált már a kosz, rájöttem, hogy megéri. Érts - sokkal több meló megkeresni a pénzt egy új fogsorra (stb), mint amennyi lemosni rendesen és viszonylag sûrûn.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Kösz-kösz!!
Még egy hülye kérdés: kézzel is szétjön, vagy csavarhúzó, vagy egyébtechnik?

kattints a képre ;)

sysspo

sysspo

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Attól függ. Terepgépemen mondjuk 4-500 km-enként mostom vegytisztára vagy sarazásonként

Minden elismerésem! Én ehez lusta vagyok meg most olyan sziszifuszi munkának is tünne, hiszen csak sarazás van. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem Te csinálod jobban. Én 50km-enként láncot olajozok. Eddig még nem tapasztaltam, hogy ezt a minimális gondoskodást a funkcionalitás bánná.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Pont az a lényege, hogy semmi sem kell hozzá.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

patentszem Feltöltött kép 340 Ft :) és utána már a láncbontó sem kell többé

Kösz-kösz!!
Még egy hülye kérdés: kézzel is szétjön, vagy csavarhúzó, vagy egyébtechnik?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
patentszem Feltöltött kép 340 Ft :) és utána már a láncbontó sem kell többé

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sehogy, ezt próbálom mondani. Csak szét lehet. Vagy vészesetben össze, amíg hazajutsz. Egyszerûbb egy patentszem, kábé 3-500 HUF. A patentszem meg tök egyszerû, összenyomod, kipattintod és kész.

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

egy láncbontó, pár imbusz, olaj meg egy kis brigeciol ára azért nem egy kertes házé ;) ezért nem vinném szervízbe, pláne mert ez egy olyan dolog amit rendszeresen kell csinálni. de ha vasvillával hányjátok a pénzt vagy megbuktál technikából akkor irány a szervíz :). ezt kb. bármelyik meg tudja csinálni

A jövõ útja a saját munkálkodás lesz, majd ha lesz szerszám, meg hely...
Vasvillánk sincs, de a hányás elõfordul.:cheers:
Nincs errõl vhol egy leírás, hogy lehet szét és össze?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Csak egy dologra vigyázz: ha nincs tartalék lánccsapod, az egyszer kinyomottat már nem teheted vissza (kb 30%-ára csökken a szem szakadásállósága), így használj patentszemet inkább.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
egy láncbontó, pár imbusz, olaj meg egy kis brigeciol ára azért nem egy kertes házé ;) ezért nem vinném szervízbe, pláne mert ez egy olyan dolog amit rendszeresen kell csinálni. de ha vasvillával hányjátok a pénzt vagy megbuktál technikából akkor irány a szervíz :). ezt kb. bármelyik meg tudja csinálni

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás

Attól függ. Terepgépemen mondjuk 4-500 km-enként mostom vegytisztára vagy sarazásonként, az oútin simán kibír 1000-et is. A tisztítás során láncot is szoktam forgatni, s akkor már azt is lemosom / bekenem rendesen.

Most van benne kb. 1100, inkább aszfalt de esõt is kapott párszor...
Nem értek hozzá, meg szerszámaim sincsenek, melyik szervízt javasoljátok Bp.? És mennyi pénzbe fáj?
(persze a meghajtás többi részével együtt tisztulna)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a tortenelem soran igy jottek a dolgok
ug hg ig

ig nemtom van-e mostansag
az vhogy mindig az also csoportok szintjen volt ha jol emlekszem
amolyan legyen nekik is vmi hangzatos dolog aminek orulhetnek.

ug kiba szeles
ig hg kb azonos

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
lánctisztítás során ha nem pucolod a tányérokat, fogsort, váltógörgõket, stb. akkor kb. adtál egy pofont a szarnak ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Attól függ. Terepgépemen mondjuk 4-500 km-enként mostom vegytisztára vagy sarazásonként, az oútin simán kibír 1000-et is. A tisztítás során láncot is szoktam forgatni, s akkor már azt is lemosom / bekenem rendesen.