Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Henger kicsit más kategória, mint ti.

A sebesség mindent megold.

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Deore, vagy LX láncok nem jók?

A Deore láncról csak annyit, hogy annak idején a bringám azzal jött, és mikor kb. 250km után visszavittem a tervezett átvizsgálásra a gépet, és kértem, hogy tegyenek fel egy másik láncot, hogy cserélgetve használhassam, ki kellett dobni, mert vagy fél szemmel hosszabbra volt kopva, mint az új. Na meg olajozás ellenére is rozsdásodott - hiába, nem az oldalát kentem...

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
2 napja láncot cseréltem egysebességes bicómon. elöl 42 fogas nagyon régi lánctányér, hátul dicta 18as racsni. az új lánc a nikkelezett SRAM PC1 amit agyváltós ill. egysebességes bicókhoz ajánlottak. (sram láncot használtam eddig is, de az többsebességeshez való volt)
most mikor tekerek, az erõkifejtéssel egyenes arányban "KRRRRRRRR KRRRRRRRR.." hangot ad, legdurvábban kiállva tekeréskor. nagyon zavaró. szerintetek sacc/kb hány km mire összekopnak? vagy nem jó láncot választottam volna? :scratchhe

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Sram Pg-970, Pc-971(6900+4100), nagyon jó ár-érték arányú, nekem ~3400km-nél még nincs különösebb baja (kb. 0,5%-os nyúlás van).

olcsó sram láncok nagyon szarok, a drágák jók de azon az áron meg kb 2 xt-kapsz és annál nem jobbak.

nekem az olcsóbb 8-as Srammal sincs gondom, nálam is kb 3k-nál tart mindkettõ, eddig kmz volt, a legutóbbi cserénél vehettem volna shimano-t is, de ahol vettem a sh szakszervíz beszélt le a gyártó láncairól:wtf: pc58-at vettem és élettartamba, erõsségbe megvagyok elégedve vele

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

Kizárólag integrált. Octalink/Isis nem volt, nem is lesz.

Oké, 11-bõl van egy sor+lánc szettem. És mi van, ha ennyibõl Deorét vennék? Ennyibõl több -három- lánc is kijön, azokat vetésforgóban használva, összességében tovább használható a rendszer. Akár 6000km-t elmegy (3x2-2,5ezer). Vagy mégsem?

De tehetek fel nyolcas rendszert is, SRAM ár/érték aránya jó például.

Egy másik jó alternatíva a Pg-950 és a Pc -951 ez ugyan annyit tud mint a 970-es sorozat csak más színû rajta a bevonat. Ezek árai 4300+ 3000.
A 2 lánc tényleg jó ötlet bármit is veszel.
Ezek a sramok 2 lánccal elmennek 8-10 ezer km-t is.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

Nem lehet rosz a deore, de gondolom az integrált Deore-ra gondolsz, mert én csak integrált hajtómûvet vennék. Sram Pg-970, Pc-971(6900+4100), nagyon jó ár-érték arányú, nekem ~3400km-nél még nincs különösebb baja (kb. 0,5%-os nyúlás van).

Kizárólag integrált. Octalink/Isis nem volt, nem is lesz.

Oké, 11-bõl van egy sor+lánc szettem. És mi van, ha ennyibõl Deorét vennék? Ennyibõl több -három- lánc is kijön, azokat vetésforgóban használva, összességében tovább használható a rendszer. Akár 6000km-t elmegy (3x2-2,5ezer). Vagy mégsem?

De tehetek fel nyolcas rendszert is, SRAM ár/érték aránya jó például.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

A váz monoblokk találkozására gondoltam.

Megpróbálom, köszönöm az ötletet :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sziasztok!

Tanácsot kérek (fõleg azoktól, akik ismernek).

Hajtásnak kinéztem ezt:
'08-as Deore hajtókar, Deore sor és lánc (9s)
vagy a sor és lánc Alivio (8s)
Váltókar fokozat kompatibilitás nem gond, MT-62 jelû XT van.

Hasonlóan tartósak, és teljesítményûek? 1 XT lánc+sor árából nagyobb futásteljesítményt lehet kihozni full Deore-ból? Vagy Deore sor+LX vagy XT lánc? Kilencesben új vagyok.
Alivio fõ vonzereje az ára. Az hasonló a 8-as Sram-hoz?

Most megpróbálom teljes Shimánjóval. Sram PC48+5.0 sor átlag 2500 km-t bír(t) ki nálam, utána kuka. Nem vagyok pörgetõs fajta, átlag 50-100 között forgatom percenként.

Elég erõs (tartós) lesz a Deore kar? 1 év problémamentesen jó lenne minimum. Fõként az acél középtányér miatt választottam ezt, és nem LX-et. Meg kapható feketében.

én xt sor és láncot (sram patentrszemmel) vennék

új, olcsó sram láncok nagyon szarok, a drágák jók de azon az áron meg kb 2 xt-kapsz és annál nem jobbak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Nem lehet rosz a deore, de gondolom az integrált Deore-ra gondolsz, mert én csak integrált hajtómûvet vennék. Sram Pg-970, Pc-971(6900+4100), nagyon jó ár-érték arányú, nekem ~3400km-nél még nincs különösebb baja (kb. 0,5%-os nyúlás van).

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Sziasztok!

Tanácsot kérek (fõleg azoktól, akik ismernek).

Hajtásnak kinéztem ezt:
'08-as Deore hajtókar, Deore sor és lánc (9s)
vagy a sor és lánc Alivio (8s)
Váltókar fokozat kompatibilitás nem gond, MT-62 jelû XT van.

Hasonlóan tartósak, és teljesítményûek? 1 XT lánc+sor árából nagyobb futásteljesítményt lehet kihozni full Deore-ból? Vagy Deore sor+LX vagy XT lánc? Kilencesben új vagyok.
Alivio fõ vonzereje az ára. Az hasonló a 8-as Sram-hoz?

Most megpróbálom teljes Shimánjóval. Sram PC48+5.0 sor átlag 2500 km-t bír(t) ki nálam, utána kuka. Nem vagyok pörgetõs fajta, átlag 50-100 között forgatom percenként.

Elég erõs (tartós) lesz a Deore kar? 1 év problémamentesen jó lenne minimum. Fõként az acél középtányér miatt választottam ezt, és nem LX-et. Meg kapható feketében.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A váz monoblokk találkozására gondoltam.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
A két végét kentem újra, igen...
Az elsõváltó bowdenjét le szoktam vágni, ami meg megmarad kap egy kis gumiharangot a végére, a fémkupak helyett:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A monoblokkot is kivetted és újrazsíroztad menetet rajta? Ha koszos annak is hasonló hangja van. Vagy az örök klasszikus a nyeregcsõ (a váz jól vezeti a hangot), mondjuk kiállva pont nem kellene szólnia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
lehet meg is válaszoltad magadnak a kérdést: az elsõ váltó bowdenje csapódik a vázhoz. :)

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
nem úgy szól, hanem mint mikor a bowden vég csapódik a vázhoz, vagy mintha verõdnének fel a kavicsok...:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elõfordulhat, hogy amikor keményebben odalépsz neki beleér a lánc az elsõváltóba. Esetleg még a pedál is lehet.

Borisb

Borisb

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Milyen hajtómû és mit hallasz (lánckerekek, monoblokk)? Lehet csak rugalmas.

Truvativ X Flow 3.0, 22/32/42T nem hinném, hogy kárt okozó zaj, csak nagyon zavar :) Szétszedtem összeraktam, újrazsíroztam, még arra gondoltam, hogy a lánctányércsavarokat kicserélem, hátha azok ciceregnek...

Segítségedet elõre is köszönöm :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha csak siman tekersz es beleer a terelobe akkor nincsen rendesen beallitva. ha csak akkor eri ha izombol nyomod, akkor az az alkatreszek rugalmassaga.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
a truva stylo hajtómûvet mind a 74 kilómmal bele tudom hajtani a terelõbe 2-5ben. most vagy én vagyok chuck norris (kétlem), vagy ennyi rugalmassága minden hajtómûnek van. esetleg a szerelõk nem végeztek kielégítõ munkát, mert 2 napos a bicó

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a truva 24mili atmeroju tengelyt hasznal.

a RF/shimano/FSA pedig 22mm.

nemreg jott ki a hope a sajat verziojaval, most meg csak a 22mm-set gyartjak, de a jovoben lesz truvativ kompatibilis is. keramia csapagy opcionalis
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F