Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Indította
Cybe
, 2003. július 27. 12:04
Írta 2008. június 10. - 11:54

sajnos a Truvativ-ok nem a hosszú élet mintaképei....
Howitzer-t meg nem nagyon csinál más gyártó
a gyorsat ne úgy értsd h havonta, de évente megölni egyet nem nehéz....
Howitzer-t meg nem nagyon csinál más gyártó
a gyorsat ne úgy értsd h havonta, de évente megölni egyet nem nehéz....
Írta 2008. június 10. - 11:35

Nem él sokáig? Tudsz jobbat ajánlani, vagy ezzel számolni kell, mint gyorsan kopó alkatrésszel?
Írta 2008. június 10. - 11:22

Howitzer láncvonala egy olyan közöpes, se nem keskeny se nem olyan nagyon széles
tökmind1 h XR vagy team...egyik sem él olyan nagyon sokáig sajnos
tökmind1 h XR vagy team...egyik sem él olyan nagyon sokáig sajnos
Írta 2008. június 10. - 11:08

Sziasztok!
2006-os coiler matic vázba nézek hajtómûvet, és nem szeretnék rosszat rendelni, ezért gondoltam, hogy elõbb kérdezek.
- Truvativ Howitzer monoblokk (ebbél mit kell néznem?) XR, vagy Team, milyen láncvonal?
- Truvativ '06 Holzfeller 2.2 FR (Howitzer) 32/22+RG (fekete)
Szóval a lényeg, hogy milyen monoblokkot kell vennem ehhez a hajtómûhöz?
köszi!
2006-os coiler matic vázba nézek hajtómûvet, és nem szeretnék rosszat rendelni, ezért gondoltam, hogy elõbb kérdezek.
- Truvativ Howitzer monoblokk (ebbél mit kell néznem?) XR, vagy Team, milyen láncvonal?
- Truvativ '06 Holzfeller 2.2 FR (Howitzer) 32/22+RG (fekete)
Szóval a lényeg, hogy milyen monoblokkot kell vennem ehhez a hajtómûhöz?
köszi!
Írta 2008. június 06. - 14:30

Sziasztok!
A SRAM PC-870-es láncról mi a véleményetek? Egy Sh. HG40-es fogaskerékcsoporttal + Acera hajtómûvel kellene együtt-muzsikálnia. Szeretnék egymást?
Mi a különbség egyébként a 830/850/870-es SRAM láncok között?
Üdv és elõre is köszi az infókat!
mod: a váltó pedig egy Alivio lenne
Írta 2008. június 06. - 14:02

Sziasztok!
A SRAM PC-870-es láncról mi a véleményetek? Egy Sh. HG40-es fogaskerékcsoporttal + Acera hajtómûvel kellene együtt-muzsikálnia. Szeretnék egymást?
Írta 2008. június 04. - 00:52

a 951-ek szeretnek szakadni, mi azt mar nem is aruljuk, [sok visszajott] csak a 971-est. ezekkel egyelore nincsen baj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. június 03. - 16:58

próbaképp vettem olcsóért 971-es sram láncot, a holnapi edzés után lesz a csere xt-rõl, aztán 500 km-t beletolok, aztán vissza. kíváncsi vagyok.
Írta 2008. június 03. - 15:28

Én egyetlen egyszer jártam úgy,hogy szétjött a patent szem ezt az esetet mai napig nem értem (az tuti hogy jól volt összerakva mert minimum két-háromszor ellenörzöm)mászás közben volt egy kis pihenö szakasz ahol nem tekertem majd mikor ujra kezdtem volna lánc szét patenton semmi sérülés ujra összeraktam és mikor haza értem alig birtam szétszedni:D Otthon nézegetve a csapoknál picit megvolt kopva tán azért jött szét azóta mindig van nálam pót

Írta 2008. június 03. - 14:39

kibontott csap visszapréselése nem nagy szám egy jó láncbontóval
de ezzel nem mondtam ujat.
az meg nyilvánvaló hogy egy fricskázásra egyik patentszem sem hullik szét.
amíg használtam addig nekem is volt amivel meg kellett küzdeni h szétjöjjön ,de van rá jó taktika amivel könnyen megadja magát

az meg nyilvánvaló hogy egy fricskázásra egyik patentszem sem hullik szét.
amíg használtam addig nekem is volt amivel meg kellett küzdeni h szétjöjjön ,de van rá jó taktika amivel könnyen megadja magát

Írta 2008. június 03. - 13:37

így van. patentszem bontható kézzel.
de minden rendszer csak annyira erös mint amennyire a legnyengébb láncszem.
Próbáld az enyémet szétbontani egy verseny után.

Mégiscsak praktikus használni, mert legaláb nem szakad, mint a csapos megoldás - a kibontott csap visszapréselésérõl nem is beszélve.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2008. június 03. - 13:32

Írta 2008. június 03. - 13:20

segítséget kérek lánctányér méretezéséhez.
Egyszerûbb lenne, ha típust megírnád. Vagy kezedbe vennél egy tolómérõt, mérõszalagot, és megmérnéd, ha közeledben van a cucc.
Amúgymeg: http://www.sheldonbr...s_bo-z.html#bcd
Sok sikert!
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!
Race, no Rest!
Írta 2008. június 03. - 10:46

Shimano hajtókar, ötkaros.
Az interneten keresgélnék megfelelõ tányért, de nem tudom beazonosítani, melyik méretü (74mm-144mm) lenne a megfelelõ a sok közül.
Az interneten keresgélnék megfelelõ tányért, de nem tudom beazonosítani, melyik méretü (74mm-144mm) lenne a megfelelõ a sok közül.
Írta 2008. június 03. - 10:43

Sziasztok,
segítséget kérek lánctányér méretezéséhez. Nem a fogszám, hanem a rögzítõlyukak, tehát a szerelhetõség után érdeklõdöm.
de ha azt is megmondanád hogy milyen hajtókarhoz kéne akkor nekünk sokat segítenél....
így lehetetlen válaszolni a kérdésedre. attól függ h a lánctányér milyen hajtókarra kell. pl. 4 karos vagy 5?...
Írta 2008. június 03. - 10:38

Sziasztok,
segítséget kérek lánctányér méretezéséhez. Nem a fogszám, hanem a rögzítõlyukak, tehát a szerelhetõség után érdeklõdöm.
Írta 2008. június 02. - 16:18

Írta 2008. június 02. - 16:15

Köszi.
A patentszemes lánc használatának (1-2 patentszemet feltételezve) van valami hátránya egyébként?
A patentszemes lánc használatának (1-2 patentszemet feltételezve) van valami hátránya egyébként?
Írta 2008. június 02. - 16:14