Már durván 30e-ért meg lehet kapni egy '08-as Shimano XT hajtómûvet, annál pedig csak az XTR jobb.

RAUH-Welt
B E G R I F F
RAUH-Welt
B E G R I F F
RAUH-Welt
B E G R I F F
RAUH-Welt
B E G R I F F
Ha veszek egy új agyat, azt vajon mennyire összeszerelve kapom meg? (gondolom nem annyira, hogy már csak egy fogsort kelljen rárakni, meg a zárógyûrût)
Huh, na most elõkaptam példának egy XTR hátsó agy SZerelési Rajzát, hát nem is hittem volna, hogy a kerékagyat ennyi részre szét lehet szedni.2: a kónuszkulcs az agy kónuszainak beállítására való. a fogaskeréksorhoz nincs köze, csak annyi, hogy elõbb célszerû a fogsort levenni,
Van ez a két szerszám:
1
2
Ez a kettõ elég a hátsó fogaskeréksor kerékagyról történõ lefejtésére?
A kónuszkulcs az mi a túróra való? Azt írják kerékagyhoz, de ha az elõbbi kettõ elég a fogaskerekek levevésére, akkor ez mire jó?
Amúgy tisztára olyan mint a pedálkulcs. Ja, pedálkulcs helyett lehet használni pedál-leszedésre egy sima villáskulcsot? (befér oda?)
Ja meg még1:
Régebben minden gond nélkül leszedtem a hajtómûvemet egy hajtókar lehúzó segítségével, de most nemtom mi lelte, teljesen összegyógyult a hajtómû fogaskerék oldalán a középcsapággyal. Annyira, hogy a hajtókar lehúzóval addig erõlködtem, míg a lehúzó sikeresen kiszakította a hajtómûbõl a lehúzómenetet, és most már nem lehet megfogni sem a lehúzóval, mert nincs már benne menet.
Próbáltam, hogy a lánckerekek között átbújtattam egy jó erõs láncot, és ilyen régi Zsigulis lehúzóval és a lánccal próbáltam leszedni, de csak eldeformáltam a monoblokk végét, a lánc pedig több ponton is elszakadt. De a hajtómû meg se moccan!
Van valami 5letetek, h mivel/hogyan tudnám leválasztani a középcsapágyról ezt a nyüves Truvativot?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"