Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás

Sziasztok!

Van egy 3 hetes bicom (08' KTM Ultra Flite) amivel a következõ lenne a gond: pár napja tekerés közben kattogó (kissé recsegõ) hang jön valahonnan a hátsó kerék (vagy a monoblokk) tájáról peródikusan, a keréksebességnek megfelelõen . Pontosabban nem csak tekeréskor hallom, hanem akkor is ha csak simán gurolok és nem tekerek.
Viszont ha nem ülök a bicón, csak simán megforgatom a kereket semmi kitt-katt.
Mit nézzek meg elõször? Elsõ blikkre nekem (full laikusként) kerékagy problémának tûnik (Shimanio FM-M475)..

Köszi!

ha függ a sebeségtõl akár meglazult küllõ,küllõk is lehetnek
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás

...tessek szepen visszaolvasni.

Megtörtént de véleményem szerint mások azok a problémák.
Szerintem ez nem állandó lelazulás ami másoknak is elõjött.

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás

nem rossz az stx cucc, de regi az biztos. 1998-ban gyartottak oket utoljara. kozepkategoria alja volt. folotte volt az STX-RC, LX, XT, XTR.

a szabadofutot le lehet szedni, csak konuszkulcsok meg egy 10es imbusz kell. de ha beallt, akkor nem javithato, csak cserelni lehet. viszont kerdes hogy hol fogsz 7sebesseges kazettatestet talalni hozza.

Köszi az infót!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég

Sziasztok!

Van egy 3 hetes bicom (08' KTM Ultra Flite) amivel a következõ lenne a gond: pár napja tekerés közben kattogó (kissé recsegõ) hang jön valahonnan a hátsó kerék (vagy a monoblokk) tájáról peródikusan, a keréksebességnek megfelelõen . Pontosabban nem csak tekeréskor hallom, hanem akkor is ha csak simán gurolok és nem tekerek.
Mit nézzek meg elõször? Elsõ blikkre nekem (full laikusként) kerékagy problémának tûnik (Shimanio FM-M475)..

Köszi!

Tipikus Octalink probléma. Hajtókar leszed, tengelyvég megzsíroz. Egy idõ után újra elõ fog jönni. A Shimano néhány hülyeségével együtt kell tudni élni...

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás
Sziasztok!

Köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem rossz az stx cucc, de regi az biztos. 1998-ban gyartottak oket utoljara. kozepkategoria alja volt. folotte volt az STX-RC, LX, XT, XTR.

a szabadofutot le lehet szedni, csak konuszkulcsok meg egy 10es imbusz kell. de ha beallt, akkor nem javithato, csak cserelni lehet. viszont kerdes hogy hol fogsz 7sebesseges kazettatestet talalni hozza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Sziasztok!

Az STX agyakról mi a véleményetek? (Valóban egy régebbi típus, manapság nem gyártják? Minõségben milyen mategória volt anno?
Van egy ilyen hátsó agyam, melynek a racsni (szabadonfutó) része tönkrement. Ezt le lehet valahogy szedni? Spéci szerszám kell hozzá?

Tomcat

Tomcat

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hali!
Emelkedõn fölfelé vagy amikor erõsen hajtom a hajtókart és utána visszaveszek a tekerésbõl a lánc leesik a láncvillára.A váltó most lett beállítva. Mi lehet a probléma?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ezt nem értettem soha hogy miért baj ha hangosan reteszel egy agy vagy racsni. legalább tudod hogy nem fog könnyen megugrani. ha zavar, akkor vegyél silent clutch agyat, az direkt erre van.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Nagyobb erõhatásra (kiállva,emelkedõ) a hajtásból valami kattanó hang
hallatszik illetve érzõdik a hajtókarban-pedálban.
Mi lehet ennek az oka?
Lánc nincs túl kopva, nem ugrik. Kenés megfelelõ. A pedál rendesen
meg van húzva illetve a hajtókar sincs lelazulva. Váltó jól be van állítva.

ezt a kerdest az elmult par oldalon legalabb 5en feltettek. meg a multban megtobbszor. tessek szepen visszaolvasni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Borrower

Borrower

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Idõ közben sikerült a szétszedés és összerakás. Arra próbáltam rájönni, hogy miképp lehet a kalapácsokat csendesebbé tenni, mert iszonyatosan hangos volt a szabadon futás. A megoldásra végül nem jöttem rá, mert akármit teszek bele kis idõvel kinyomja szóval még a zsír sem marad benne, de azért már így is sokkal halkabb lett. :)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Nagyobb erõhatásra (kiállva,emelkedõ) a hajtásból valami kattanó hang
hallatszik illetve érzõdik a hajtókarban-pedálban.
Mi lehet ennek az oka?
Lánc nincs túl kopva, nem ugrik. Kenés megfelelõ. A pedál rendesen
meg van húzva illetve a hajtókar sincs lelazulva. Váltó jól be van állítva.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
AS_Pauly: igen a race face tányérszett meg az FSA tányérszett is jó lesz a sh hajtókarodra. ahogy írtad is a 4*104 mm stimmeljen és akkor nem lesz gond ;) sokan (pl én is RF tányérokat használnak sh hajtókaron)
legrosszabb esetbe annyi lehet (gagyibb tányéroknál) h a középsõ tányér a csillagra nehezen fog felfeküdni ha passzos a méret, de ezt egy kis kézi reszelõvel gyorsan orvosolni lehet.

mci: nem illik megvárni még ennyire berozsdál egy lánc. ha ezt még használni szeretnéd akkor én óvatosan egy drótkefével végigcirógatnám az oldalát, hogy mégse legyen ennyire rozsdás. aztán olajat neki, és nézd meg hogy minden szem/csap szépen mozog e.

Borrower: milyen agy? milyen racsni? írj típust, esetleg mutass képet akkor biztosan tud majd vki segíteni.

Borrower

Borrower

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék egy 6-os, menetes racsnit szétszedni itthon. Elvileg lehetséges. Valaki tudna segíteni pontosan hogyan kell. Ezt még nem próbáltam soha. Jó lenne ha valaki írna pár sort!

Elõre is köszönöm.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lancot akkor kell cserelni ha el van kopva.

ezt kb onnan veszed eszre, hogy akarhogy allitod a valtot [hatsot] sehogy sem akarnak meglenni tisztan szepen a fokozatok. akkor csak a csere segit. ha szepen valt, es nem ugral le a fogakrol, akkor semmi baja, es a rozsda sem akkora tragedia ha elforog az osszes csap. ha darabosan mozog, akkor probald meg beaztatni valami surubb olajba hatha segit.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mci

mci

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Nahello!

Letisztítottam a láncot, de elég randa egy látvány lett. Mikor szokás cserélni? Ez a darab konkrétan elég rozsdás, ez mennyire baj neki? (ha rendesen megolajozom, akkor oké?) A kép elég rossz, de remélem látszik a lényeg.
Lánci

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Haller!

Ha veszek ilyet:
Lánckerék Set Race Face Evolve 4kar 104mm 44/32/22

vagy ilyet:
Lánckerék Set FSA Moto 4kar 104mm 22/32/44 Alu Fekete

az ilyenemhez:
Shimano Deore LX '05 (FC-M580)

,akkor kompatibilisek lesznek?

2év alatt szétdzsuváztam a hajtásom, lassan minden keményebb odalépésnél ugrik a lánc. Vagy a RaceFace, vagy az FSA lenne a megoldás egy Sram lánccal, Sram koszorúval. Hirtelen ezt lehet megvenni raktárról és jó áron vannak, nekem meg abszolút csak ennyire van pénzem. Ilyen témakörben még nem kellett problémát megoldani, rgo láma vagyok, nagyon remélem, hogy ezeket szabványosra csinálják és nem csak adott hajtómûhöz.
"No pain - No gain"

Awesome Zoll

Awesome Zoll

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Köszi, értek már mindent:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Ami elég elérhetõ árban van mostmár.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem, csak hasonlit. a kormos rogzites stimmel, de a megnovelt tengely-atmero nem. termeszetesen nem kompatibilis.

ugyanaz a rendszer mint a SRAM fele Power Spline

Feltöltött kép

az ISIS ilyen vastag tengelyes ni

Feltöltött kép

amugy ez a power drive/power spline nem tul jo rendszer, szeretnek lelazulni a hajtokarok roluk. ha ez jott a bringaval amit vettel/venni fogsz, akkor hasznald amig mukodik, ha ilyet tervezel venni, akkor inkabb kimeld meg magad egy csalodastol es gyujts kulso monoblokkosra.

RAUH-Welt
B E G R I F F