Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Bár a képen nem jól látszik, de mintha ezen a hajtókaron nagyobbak lennének a puklik a feliratnál. Nem hiszem, hogy esetleg a kar formáján kívül több is változott volna, gondolom ez sem üreges. Bár oda van írva, hogy HT II-es, a robbantott képen ugyan olyan mint az 532-es, a belsõ oldalról mélyített. Ha üreges lenne, akkor simább volna a külsõ oldala. Sajnos nem tudok ránézni, mert a montik muternál vannak.

Szerintem (meg a shimano honlap szerint :) ) sem üreges. Én nem igazán látok a kar formájában különbséget, bár egyiket sem néztem meg jobban élõben.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Köszi, de az újra gondoltam, a 2010esre. Erre: http://www.bike-comp...odell-2010.html
Vajon ez csak a feliratban más, mint a régi (532es)?

Bár a képen nem jól látszik, de mintha ezen a hajtókaron nagyobbak lennének a puklik a feliratnál. Nem hiszem, hogy esetleg a kar formáján kívül több is változott volna, gondolom ez sem üreges. Bár oda van írva, hogy HT II-es, a robbantott képen ugyan olyan mint az 532-es, a belsõ oldalról mélyített. Ha üreges lenne, akkor simább volna a külsõ oldala. Sajnos nem tudok ránézni, mert a montik muternál vannak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Úgy emlékszem a Kriszta hajtómûvét (FC-M532 44-32-22)kereken 1000g-nak mértem. Rámentek az addig használt XT tányérjai és úgy olyan 940g körül emlékszem.

Köszi, de az újra gondoltam, a 2010esre. Erre: http://www.bike-comp...odell-2010.html
Vajon ez csak a feliratban más, mint a régi (532es)?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Az új deore hajtómûrõl van valahol mért súlyadat? (nem arra az 1xxx grammos kb súlyra gondolok ami a német honlapokon szerepel, mert ugyanaz van megadva 44-32-22-re és a a 48-36-26-ra is). Valamelyik újság nem mérte le?

Úgy emlékszem a Kriszta hajtómûvét (FC-M532 44-32-22)kereken 1000g-nak mértem. Rámentek az addig használt XT tányérjai és úgy olyan 940g körül emlékszem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az új deore hajtómûrõl van valahol mért súlyadat? (nem arra az 1xxx grammos kb súlyra gondolok ami a német honlapokon szerepel, mert ugyanaz van megadva 44-32-22-re és a a 48-36-26-ra is). Valamelyik újság nem mérte le?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!

Lehet használni 7 es fogaskoszorút 8 as lánccal?

Köszi

Szerintem tök ugyanaz a kettõ (7-es és a 8-as lánc).

Földesi Gergõ

Földesi Gergõ

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Sziasztok!

Lehet használni 7 es fogaskoszorút 8 as lánccal?

Köszi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Én nyáron Szombathelyen kerestem és az egész városban nem volt egy darab sem. Pesten biztos van, de én esztergályossal csináltattam végül danamid nevû mûanyagból de más is jó lehet.

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás
Szasztok, segítsetek, hol találok integrált tengelyes monoblokkhoz hézagoló gyûrüt? Az a 3 kis 2,5mm-es, ami kell ha 68mm-es az ember váza... Race Face-hez kellene, de szerintem a Shimanoé ugyanilyen.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Rendben, megpróbálok felnõni a feladathoz mint a kedves hozzászólók!

Annyit még kérhetek hogy ajánlnátok nekem egy jó pedált cross biciklire mert eléggé nagy a választék ebben is. Elõre is köszönöm!

sima pedált mondjuk egy darabból készült alu (~3-4ezer), spd pedált meg amennyi pénzed van
(~6-15ezer)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás

Köszi! Megerõsítésre volt szükségem, hogy mivel nem csináltam még fullynál, nem követek-e el valami szarvashibát...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
leirtad hogy hogy kell. beallitod mintha merevfarud lenne, es hagysz ra par extra szemet. amugy nem kell tulparazni a dolgot, letepni a valtot csak akkor fogod ha 3meteres letoreseket ugralsz be nagytanyeron keresztbe valtva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ZsZs

ZsZs

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Sziasztok!

Fully-nál hogy lehet pontosan beállítani a lánchosszt?
A Shimano doksi azt írja, hogy az alaphelyzethez képest 2 szemet kell ráhagyni.

Ez az elsõ ilyen vázam, Ti hogyan lövitek be a megfelelõ lánchossz? Ez nekem már nem olyan egzakt, mint a merevfarúnál, hogy elõl a nagy, hátul a kis fogaskerék és a kanál függõlegesen áll...

Köszi,
ZsZs.

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

több türelmet és józan észt.

Rendben, megpróbálok felnõni a feladathoz mint a kedves hozzászólók!

Annyit még kérhetek hogy ajánlnátok nekem egy jó pedált cross biciklire mert eléggé nagy a választék ebben is. Elõre is köszönöm!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Kedves Barátom!

Kicsit hátrébb az agarakkal! Kevesebb önérzetet, több türelmet és józan észt.

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

De mivagy te lakatos, hogy "kikalapáltad"? :D

Kónuszos pedállal szívtam már meg, hogy a nem szabványos kontraanyáról lenyírtam a menetet, aztán sehol sem találtam ugyanolyat.

Ha nem mozdul ki akkor te hogyan próbálnád meg kivenni? Kombinált fogóval a menetet megfogni?

Amúgy meg ha kalapáccsal szerelsz, akkor ne csodálkozz, hogy lenéznek

Ez az igazi magyar mentalitás. Gratulálok hozzá!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
De mivagy te lakatos, hogy "kikalapáltad"? :D

Kónuszos pedállal szívtam már meg, hogy a nem szabványos kontraanyáról lenyírtam a menetet, aztán sehol sem találtam ugyanolyat.

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

jó lenne egyáltalán tudni, hogy milyen pedálról van szó.

Huh egy Skarpea Rushoz "kaptam" amit linkeltem ahhoz nagyon hasonló. Semmi nincs ráírva ezért a márkáját nem tudom csak egy szám van rajta FP-966. Ennyit!

Így is csináltam ahogyan a képek mutatják de a tengelyt nem lehet kivenni? Mert én megpróbáltam!

Hát ez az a kontraanyát kivettem de a tengely meg se mozdult.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
1, így látatlanban igen nehéz megmondani hogyan kell egy adott pedált szétszedni

2, ha ezt Te magad nem tudod eldönteni akkor valóban nem sok mûszaki érzéked lehet, így nem nekem, hanem Neked a legjobbha megnézeted valaki szakmabelivel.

Mindezt nem lenézõleg írtam, de ha akarodd duzzogj nyugodtan.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
jó lenne egyáltalán tudni, hogy milyen pedálról van szó.

ha hagyományos golyóscsapágyas taposó akkor:

Porvédõt kipattintod/kitekered. Onnan már látszódik a kontraanya, amit ki tudsz csavarni, ha ellentartasz a tengely másik végén. Így már ki tudod húzni a tengelyt. Golyók ki fognak gurulni össze-vissza, szóval óvatosan. Megtisztít, újrazsíroz, aztán kónusz beállítás. Utóbbi tapasztalatot és türelmet igényel. Ezért is javasoljuk inkább, hogy szakértõ kezeibe add a cuccot.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Amúgy meg ha kalapáccsal szerelsz, akkor ne csodálkozz, hogy lenéznek. :o