Akkor csak lelazult, vagy az alátéthiány.
Akkor csak lelazult, vagy az alátéthiány.
Akkor csak lelazult, vagy az alátéthiány.Remélem nem nagyon, júliusban vettem újonnan
Tekintvén, hogy közben volt egy hat hetes gipszelésem nincs is benne tul sok.
A sebesség mindent megold.
Jól emlékeztem.
Ha szétszeded úgyis látni fogod, hogy mennyire van szétkopva.
Jól emlékeztem.Itt a megoldás, kb. öt másodperc volt :-( Nem tul bíztató...http://www.5min.com/...ee-Hub-66770606
Ha jól emlékszem siklócsapágyas (és nem árt gyakran olajozni, a zsír nem igazán jó bele). Lehet csak lelazult és meg kell húzni vagy hiányzik belõle egy alátét (ami a mavicnél elõ szokott fordulni) és ilyenkor gyakran lelazul vagy megszorul ha nagyon meghúzod. Vagy legrosszabb esetben szétkopott és kell egy új kazettatest.
háátt az enyémbe új kazettatest kellett 9rugó!Kela tud nyilatkozni az ügyben õ már a másodikat nyûvi záros határidõn belül... legalább gariba cserélték neki...
Ha jól emlékszem siklócsapágyas (és nem árt gyakran olajozni, a zsír nem igazán jó bele). Lehet csak lelazult és meg kell húzni vagy hiányzik belõle egy alátét (ami a mavicnél elõ szokott fordulni) és ilyenkor gyakran lelazul vagy megszorul ha nagyon meghúzod. Vagy legrosszabb esetben szétkopott és kell egy új kazettatest.Megjött az új fog. sorom, gyorsan fel is raktam a mavic crosstrail kerekemre, és meglepõdve tapasztaltam, kotyog, nem nagyon de negem zavar. Nem a fogaskerék, hanem a racsni rész. Tudom a shimanonal ki lehet hézagolni, de ezt nem ismerem beülrõl. Látott már valaki ilyet mavic racsnit szétszedve? Hézagolható, vagy ne is fárasszam magamat vele mert nem ?
Megjött az új fog. sorom, gyorsan fel is raktam a mavic crosstrail kerekemre, és meglepõdve tapasztaltam, kotyog, nem nagyon de negem zavar. Nem a fogaskerék, hanem a racsni rész. Tudom a shimanonal ki lehet hézagolni, de ezt nem ismerem beülrõl. Látott már valaki ilyet mavic racsnit szétszedve? Hézagolható, vagy ne is fárasszam magamat vele mert nem ?
egy középszintû sramtól sem kell elájulni:D legalábbis elég hamar megadta magát az is..Alap lánc hamarabb megnyúlhat, általában spórolnak rajta, de 2-3e kilométert bírnia kell, persze ez attól függ pörgetsz-e inkább vagy nyélen rakod...
mondjuk ha egy alap shimano van rajta attól ne várj sokat...
Most nyáron vettem a speedert kb.max 500 km van a láncban. Nyúlás szempontból mi volna a kritikus km mennyiség?
Most nyáron vettem a speedert kb.max 500 km van a láncban. Nyúlás szempontból mi volna a kritikus km mennyiség?
A monoblokkot kénytelen leszel, mert teljesen más rendszerû a kettõ. Az elsõ váltó szerintem elviszi az 52 fogat, csak hozzá kell majd állítani. Ha nem új a láncod akkor azt is érdemes lenne, mert a nyúlott lánc elkoptatja a jó kis Ultegra lánctányérokat...
Sziasztok! Van egy merida speeder T1 2009 bringám. Jó kis gép. Ám sajnos nagyon gagyi hajtómûvel (shimano m191)van gyárilag felszerelve:
http://www.canga.hu/...rida-Speeder-T1
És van egy továbblépés miatt kihasználatlan ultegra SL 2008 FC-6600Gtripla országúti hajtómûvem is, amit most a speederbe szeretnék beépíteni:
http://www.speed-way...D=152&katID=340
Tanácstalan vagyok. A hajtómûvel együtt milyen egyéb alkatrészeket kell a tökéletes kompatibilitás kedvéért kicserélnem? Az elsõ láncterelõt és a hajtómûcsapágyat? Vagy talán a hátsó fogaskeréksort és a váltókarokat is? Ne adj isten még a láncot is?
Néztem a weboldalon a T2-est és T3-ast már országúti hajtómûvel szerelik, a váz ránézésre ugyanaz.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960a hatso racsnit kellene leszedni es belekukkantani. nem kezdoknek valo muvelet, szal ha nem csinaltal meg ilyet akkor ajanlanam egy szerviz felkereseset. igy latatlanba azt mondanam hogy uj fog kelleni.
RAUH-Welt
B E G R I F F
hat oregfiu a hajtassal nem lehet problema az csak van.forog a kis csapagyain es ennyi mak recseghet.racsni lesz bajos valoszinuleg kihagynak a kalapacsok vagy a lanc ugrik meg a fogakon.