sziasztok!
van egy shimano xt hátsó váltó a bringámon, de nagy gondban vagyok vele, mert nem nagyon tudjuk beállítani! A gondom az, hogy ha hátul a kis fogasokon jól vált akkor a nagy felsõkön gyengélkedik, ha meg úgy állítjuk be hogy felül, akkor a kicsiken nem az igazi, álllandóan elmászkál. hiába csinálja meg szerelõ állványon, amikor terhelve van, megyek vele akkor nem pontos. Volt valakinek hasonló? hogy tudta orvosolni, mert tanácstalan vagyok. Már cseréltünk láncot is,bowdent is, Több szerelõ látta, de nem tudom mi lehet az ok? Ennyire megbízhatatlan az XT váltó vagy más lehet a gond. Egy deore váltóval van párosítva.
esetleg, ha cserélnék sram-ra akkor abból melyiket ajánlanátok ami ár érték arányban jó? Nem tudok rá igazán költeni, de jó lenne ha már végre nem kellene a váltassal ennyire foglalkoznom.
Ha a váltó használt, érdemes megnézni, hogy milyen állapotban van a fogassorhoz közelebb lévõ váltógörgõ siklócsapágya.
Ha nagyon kopott és billeg a mûanyag lánckerék, akkor ez is lehet egy hibaforrás. (tapasztalat)
Sõt, maga a váltó is billeghet a váltópapucshoz rögzített tengelyen.
Ha a váltó új és keveset futott, akkor nincs ötletem.
Sok sikert!