Köszi!
Még azt kérdezném, hogy az elõbb említett kazettacsere hadmûvelethez elvileg EZEN a szerszámon kívûl szükségem van valamilyen speckó szerszámra/célszerszámra?
Egy ilyenre:IceToolz
Sikerült elbizonytalanítanotok...köszi!
Tehát, ha ilyen áttétellel (42-16) érzem magam jól országútin, akkor ez a városi szaladgálós montinál (virsligumikkal) nagyjából mit fedhet le? A pörgetés meg izomból nyomás aránya olyan 50-50%.
(Hogyhogy nincs SS bringád? Tessék egyet csinálni, mert jó az! :-))
Dura-Luminium... ez eléggé viccesValamikor olvastam egy cikket arról, hogy mi a különbség az Ultegra és a Dura-Ace alkatrészek közt...
Itt is van.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Sikerült elbizonytalanítanotok...köszi!
Tehát, ha ilyen áttétellel (42-16) érzem magam jól országútin, akkor ez a városi szaladgálós montinál (virsligumikkal) nagyjából mit fedhet le? A pörgetés meg izomból nyomás aránya olyan 50-50%.
Szerintem se tegyél ennél keményebb áttételt montira se. Pörgetni bármikor lehet, de ha elfáradsz, és jön a domb, meg a szembeszél...
Ezt az áttételt meg nem is kell nagyon megpörgetni tartós 30-hoz, városban meg szvsz a könnyû elindulás fontosabb, mint a csúcssebesség.
De kiváncsi lennék, hogy ha felettnék egy ilyet (már ha lenne ss bringám), akkor mennyit menne el egy lánc.
Aszfalton, jó, inkább városban fogom használni. Ennek megfelelõen vékonygumik és minél lejjebb helyezett kormány. Aztán, hogy mit hoz a jövõ majd meglátom.
Mondom, kivettek belõle egy kicsit.
De szerintem teljesen normális hogy két csak feliratban különbözõ termékért más árat kérnek.
Ha komolyabb terepen, nagyobb emelkedõkön is szeretnéd használni, akkor a 42-16 nagyon kemény lesz. A terepgumik miatt a gördülési ellenállás is nagyobb lesz. Én a Mecseken 32-16-ot hajtok, de így is teljesen más útvonalakon megyek mint a váltóssal. Mondjuk közlekedni, aszfalton haladni tetû, de a hegyen ez a jó.
Hali!
Singlespeed hajtást tervezgetek, de akadt egy kis problémám.
Megtaláltam a megfelelõ áttételt (42-16), de sajnos ezt az országútin sikerült. Hogyan lehetne kiszámolni azt, hogy a hegyibringán úgy tûnjön mintha az országúton megszokott áttétellel hajtanék? Gondolom a kerékméretek különbözõsége miatt felcsattintani a (42-16)-ot nem lenne szerencsés, vagy?
Bocs, ha hülyeséget kérdeztem. Keresgéltem már, de google nem akart a barátom lenni, vagy csak én vagyok vak.
Elõre is köszi a segítséget.