Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem egy nagy feladat lemásolni egy gyárit. Fúrsz 3 lyukat egy laposvasra, kinyomod a csapokat, ráteszed, visszanyomod, kész.

Feltöltött kép

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Lassan beszerzek komplett lánc, lánckerék, fogsor és hozzá való szerszámokat, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

- Ez a lánckerék, ugye gond nélkül felmegy a deore 530-as hajtómûre?

http://www.ebike.hu/...ánckerék 104mm/

-Láncostort hogy érdemes csinálni, gondolom kell hozzá egy régi lánc, meg valami nyél, de elég csak simán ráaplikálni egy darabot a láncból, vagy érdemes még a rendes szerszámokon lévõ rövid szakaszt is ráerõsíteni?

- Az icetools 1500 ft körüli láncszem kinyomói használható darabok?

- A HG40, HG50 és HG70 es láncok között van érdemi különbség tartósságban? Egy ideje HG70-et használok, Hg30-as sorokon, de pl. a HG40 fele annyiba kerül, csak nem tudom megéri-e hosszútávon.

Elõre is köszi annak, aki tud segíteni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Integrált hajtómûnél egy Sora hajtókarral egy Deore kozépcsapágy kompatibilis?

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

6500???
ember ennyi idõ alatt rommá ette a hajtómûvedet is meg a fogsort is....

10es rendszernél (Ultegra sor, Dura ace lánc)
1. Lánc: 5400km körül
2. Lánc: 5900km körül úgy raktam rá, hogy már 500km-t volt használva elõtte a lánc
3. Lánc: 1000km körül úgy raktam rá, hogy már 2000km-t volt használva elõtte a lánc

jelenleg is a 3. láncot hajtom, és semmi betegséget nem mutat a sor...pedig nem volt cserélgetve rajta a lánc...meg futott 300-500km-eket szárazon...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mennyit ér egy Deore hajtómûhöz tartozó 3 lánctányér? Pénzügyileg ez tûnik a legjobb megoldásnak.. Meg ezt legalább itthonról is meg tudom oldani.

A 32-es acéltányérra esetleg vevõ lennék.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

6500???

Nem feltétlenül. Én is hasonló távokat tudok elmenni egy lánccal, úgy hogy nem kopik el semmi. Hajtástechnika.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mennyit ér egy Deore hajtómûhöz tartozó 3 lánctányér? Pénzügyileg ez tûnik a legjobb megoldásnak.. Meg ezt legalább itthonról is meg tudom oldani.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

6500???

A hajtómûvemben, illetve a 32-es tányérban 13000 km(deore acél, ez a 3. lánc rajta, az elsõ 1500 km-t ment el, egy szar kmc volt, a második shimano 5000 km-t, és ez a 3. már 6500-at) van, a fogsor (shimano hg30, kb. 2300 FT) egyidõs a lánccal, nem ugrik, vált rendesen. A lánc sanyimanó HG70.

6100 km-nél még a 0,75 sem esett bele, pedig minden nap használom, kapott havat, esõt, sarat

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
6500???

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nemrég írtam, hogy a láncom hirtelen, valahol 6100 és 6200 km között nyúlt annyit, hogy már a 1-es lánnyúlásmérõ is bele esett. És pont elõtte próbáltam ki láncspré helyett motorolajat zsírral.

Azóta megint láncspray-el fújom, és az 1-es most megint nem esik bele, 6500 km-nél.

Gondolom ez a spray valahogy összegyûlik a csapok alatt és így kiadja a jó lánchosszt, a másik cucc meg jól kimosta belõe, azért nyúlt meg hirtelen.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

10ért találsz bikemag apróban XT-t, amirõl le van fûrészelve a kis lánckerék rögzítése....ami téged nem érdekel, tehát veszel rá simán egy SS tányért....sõt, új monoblokk is bõven belefér ha szükség van rá.

McGywer: Pályára is elég a 165mm, bár ott más okok miatt használnak rövidet...

De pályán nem másznak hegyet 20as csapásszámmal. :D

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
10ért találsz bikemag apróban XT-t, amirõl le van fûrészelve a kis lánckerék rögzítése....ami téged nem érdekel, tehát veszel rá simán egy SS tányért....sõt, új monoblokk is bõven belefér ha szükség van rá.

McGywer: Pályára is elég a 165mm, bár ott más okok miatt használnak rövidet...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Single Speed bringába szeretnék hajtómûvet. Eddig két jelölt:

Race Face XC SS
RaceFace Ride XC Singlespeed Chainset 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

BTS HC Pro 34T
Cseke Kerkpr rtkest? Rt.

Egyéb ötlet, javaslat? Az összeg max. 30ezer ft. Truvativ Stlyo 1.1 Single van még, de az már eggyel magasabb árkategória + Shimano Alfine, de az nem tudom mennyire strapabíró és mennyire menne egy 29-es montihoz (ami terepezésre nem angyon lesz használva).

Elõre is kösz a segítséget, Gábor

Olcsó integrált Shimano pl. Deore, ahogy MJani is írta, kis és nagytányért pedig elpasszolod róla. 175mm alá ne menj, SS-nél jobban számít ha nagyobb az erõkarod.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Race Face XC SS
RaceFace Ride XC Singlespeed Chainset 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

BTS HC Pro 34T
Cseke Kerkpr rtkest? Rt.

Egyéb ötlet, javaslat? Az összeg max. 30ezer ft. Truvativ Stlyo 1.1 Single van még, de az már eggyel magasabb árkategória + Shimano Alfine, de az nem tudom mennyire strapabíró és mennyire menne egy 29-es montihoz (ami terepezésre nem angyon lesz használva).

Deore és veszel rá egy ss lánckereket, a gyáriakat meg eladod.

A sebesség mindent megold.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás

Race Face XC SS

BTS HC Pro 34T
Cseke Kerkpr rtkest? Rt.

"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás
Sziasztok!

Láncot szeretnék venni egy magánembertõl, de sajnos nem tudjuk a típusát. Eddig úgy volt, hogy egy CN-HG53-as lánc, de láncszemeken csak a "narrow" kifejezés van feltüntetve? Milyen lánc lehet?

Köszi!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
jahogy, tényleg :D
lefele még csak menetest szedtem. de gyakorlatilag azt egy használt láncdarabbal is meg tudod oldani.

dutsh

dutsh

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
  • LocationBp22

minek?

Végülis õis írja, de gondolom helyettesíthetõ...
De meghallgatom a további érveléseket, érdekel.

Szerk.: közben eztis találtam. YouTube - Shimano Cassette Lockring Removal

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Egy ilyenre:IceToolz

minek?