Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Pedig ugyanaz a csapágy és tömítés van bennük, kivéve az xtr-t.

Lehet csak pechem volt. Mindenesetre érdekes, amit mondasz - mert akkor miért kerül többe az XT a sima Deore-nál?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Sarazással nálam évi 3 középcsapi és mindig a hajtómû oldali áll be, szvsz szerintem bõven elég az lx.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Van egy másik aspektusa is a dolognak - a középcsapágyak között viszont igen nagy a különbség: szerintem ezért megéri az XT, 5000 különbözetért legalább egy évig nem fog szétmenni a csapágya. Saját tapasztalat, hogy a Deore, LX, XT, XTR csapágyak élettartama "lépcsõnként" duplázódik. :)

Pedig ugyanaz a csapágy és tömítés van bennük, kivéve az xtr-t.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Van egy másik aspektusa is a dolognak - a középcsapágyak között viszont igen nagy a különbség: szerintem ezért megéri az XT, 5000 különbözetért legalább egy évig nem fog szétmenni a csapágya. Saját tapasztalat, hogy a Deore, LX, XT, XTR csapágyak élettartama "lépcsõnként" duplázódik. :)

ami Nálad egy évet bír, az átlag júzernél minimum 5-öt :) (pláne cross bicóban)
de majd megmondom most mind2 bringáman deore van
igaz az xt-t valóban 6 évesen hagytam benne a speci vázban. de csak azért még mindig nem vennék xt-t.

Feeder az slx-bõl tán nincs is trekking kivitel
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az SLX nekem is tetszik, csak nem találtam itthon Trekking változatban /cross bicót tekerek/

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

figy Te tudod mire akarsz költeni. ha fussa és tetszik, vedd amelyik szimpibb.
én pl slx-et vennék magamnak , de csak azért mert az tetszik a legjobban. kicsit gondolkodva viszont nem vennék deore-nál jobbat mert 1ébként semmi értelme. részemrõl nincs érezhetõ és értékelhetõ különbség köztük.

Az SLX nekem is tetszik, csak nem találtam itthon Trekking változatban /cross bicót tekerek/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Jó árban lenne. XT 30E LX 25E Úgy gondoljátok fölösleges pénz pazarlás!?

figy Te tudod mire akarsz költeni. ha fussa és tetszik, vedd amelyik szimpibb.
én pl slx-et vennék magamnak , de csak azért mert az tetszik a legjobban. kicsit gondolkodva viszont nem vennék deore-nál jobbat mert 1ébként semmi értelme. részemrõl nincs érezhetõ és értékelhetõ különbség köztük.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

õszintén szólva, bõven elég a deore is...(nagy többségnek montiba is)

Jó árban lenne. XT 30E LX 25E Úgy gondoljátok fölösleges pénz pazarlás!?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
õszintén szólva, bõven elég a deore is...(nagy többségnek montiba is)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha kérdezed akkor elég, mert már jó minõség és nem feltétlen azt akarod bele tenni.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

feeder67

feeder67

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Szerintetek érdemes cross bicóba XT M770/771-K hajtómûvet szerelni, vagy elég lenne az LX kategória? Évi 4000Km-et tekerek.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Feltehetõen nem mind a kb 114 lehetõséget mérted végig elõször, csak párat, ahol nem látszott a nyúlás, míg másodjára pont belenyúltál. Velem legalábbis elõfordult ilyen.

végigmértem több helyen

korábban, egy-egy szemnél esett be, most meg egy-egy szemnél nem :)

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 hozzászólás

[...]Viszont érdekes, és már nem elõször fordult elõ a láncommal, hogy gyakorlatilag 6000 km-nél még a 0,75 sem esett bele, most, 300 km-el odébb pedig már a 1-es is.

Feltehetõen nem mind a kb 114 lehetõséget mérted végig elõször, csak párat, ahol nem látszott a nyúlás, míg másodjára pont belenyúltál. Velem legalábbis elõfordult ilyen.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Most néztem, és 6300 Km-t bírt a shimano láncom a nyúlásmérõ szerint. Persze most már addig fogom használni amíg lehet, csak nem méricskélem többet :)

Viszont érdekes, és már nem elõször fordult elõ a láncommal, hogy gyakorlatilag 6000 km-nél még a 0,75 sem esett bele, most, 300 km-el odébb pedig már a 1-es is.

CMX

CMX

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

Fun Works S-Light MTB 3-fach Kurbel incl.Ceramic Innenlager 720g - Action Sports-Bike Onlineshop

Ezzel a hajtókarral van valakinek tapasztalata?

Van. Ebben a szezonban a fekete színû változatát használtam (kb. 5000km). A 720g az nekem 734g volt. Beépítése elég ostoba, mert egy sorozat különbözõ vastagságú alátétet adnak a csapágycsészéhez, azokkal kell összejátszani a fix tengelyhosszhoz a megfelelõ szélességet. A zárócsavart koppanásig kell húzni úgy, hogy ne mozogjon oldalirányba a kar, de ne is szorítsa meg a csapágyat. 80 kg vagyok, nekem a merevsége megfelelõ (Hone és XT volt elõtte). Mindegyik tányérja 7005-ös alu, lassan cserélni kéne a középsõt. A csapágyak hibátlanok - figyelembe véve a szezon idõjárását szinte csodaszámba megy, hogy nem áztak be.
Összességében - ár/éréték - jó vétel volt.

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

aerozine néven fut, keresgéltem én is német fórumokat, de ott sem találtam tapasztalatokat róla - sajnos.
Aerozine Bike
ha megtudsz valamit, írj, érdekel engem is

Nézelõdtem én is. Annyit találtam, hogy régebben szeretett kilazulni a bal oldala, de azóta ezt már megoldották

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Fun Works S-Light MTB 3-fach Kurbel incl.Ceramic Innenlager 720g - Action Sports-Bike Onlineshop

aerozine néven fut, keresgéltem én is német fórumokat, de ott sem találtam tapasztalatokat róla - sajnos.
Aerozine Bike
ha megtudsz valamit, írj, érdekel engem is

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

The Face

The Face

vendég

• fórumtag
  • 251 hozzászólás

lgabster

lgabster

vendég

• fórumtag
  • 74 hozzászólás

Hi

Indulásnál voltak láncugrások meg kattogások így ezért cseréltem láncot meg a fogaskoszorút,de még mindig van kisebb kattanás nem olyan sûrûn mint elõtte,ugrás viszont nincsen. Ez normális ? kb 15km mentem eddig vele.

normális
10x ennyi után majd szólj mi a helyzet :)
A lehetetlen egy tévhit, semmi több!

Mag1C

Mag1C

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Hi

Indulásnál voltak láncugrások meg kattogások így ezért cseréltem láncot meg a fogaskoszorút,de még mindig van kisebb kattanás nem olyan sûrûn mint elõtte,ugrás viszont nincsen. Ez normális ? kb 15km mentem eddig vele.