Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

a 73mm monoblokk ágyba a 83mm-s megfelelõ alátétekkel be rakható,kiindulva abbó 63 kontra 73-ból.

68,73,83,100 ezek a középrész méretek
nincs 63-as!

Dr.Adam

Dr.Adam

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
a 73mm monoblokk ágyba a 83mm-s megfelelõ alátétekkel be rakható,kiindulva abbó 63 kontra 73-ból.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Akkor ma is tanultam!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
ehhez biztos adnak legalább elsõ váltókart,mert ez az a rendszer,amiben gyakorlatilag a hajtókar az elsõ váltó is.azt hiszem volt róla régebben egy cikk a bikemagban

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Truvativ Hammerschmidt AM és FR hajtómûvel kapcsolatban tapasztalatok?
Annyit sikerült kiderítenem, hogy kb. 550-650 dolcsi az új ára (AM olcsóbb, FR drágább), de kérdés mit tartalmaz a szett? [Magát a komplett hajtómûvet középrésszel és váltókarral?????????????????????????????
3 x 9-es rendszer kiváltására 1 ilyen Truvativ Hammerschmidt + X0 vagy XX hátsó váltóból 10-es?
Teccik ezen a hajtómûvön, hogy olyan vázra is felrakható, amire eredetileg elsõ váltó nem. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az Evil Bikes Revolt DH váza nagyon jó súyponti megoldással rendelkezik és ha lenne belõle kisebb rugóuttal rendelkezõ változat, akkor az nagyon tuti lenne.
Kíváncsi vagyok, hogy hátsó váltó terén mikor fognak valami Hammerschmidt féle megoldással elõrukkolni.

hajtómûhöz mióta adnak váltót???Pláne ilyenhez??

GeriMB

GeriMB

vendég

• fórumtag
  • 101 posts
Truvativ Hammerschmidt AM és FR hajtómûvel kapcsolatban tapasztalatok?
Annyit sikerült kiderítenem, hogy kb. 550-650 dolcsi az új ára (AM olcsóbb, FR drágább), de kérdés mit tartalmaz a szett? Magát a komplett hajtómûvet középrésszel és váltókarral?
3 x 9-es rendszer kiváltására 1 ilyen Truvativ Hammerschmidt + X0 vagy XX hátsó váltóból 10-es?
Teccik ezen a hajtómûvön, hogy olyan vázra is felrakható, amire eredetileg elsõ váltó nem. Csak mellékesen jegyezném meg, hogy az Evil Bikes Revolt DH váza nagyon jó súyponti megoldással rendelkezik és ha lenne belõle kisebb rugóuttal rendelkezõ változat, akkor az nagyon tuti lenne.
Kíváncsi vagyok, hogy hátsó váltó terén mikor fognak valami Hammerschmidt féle megoldással elõrukkolni.
Valami bölcs dolgot kéne mondanom, de nem jut eszembe semmi. :D

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
  • LocationKelenföld

Ezek szerint az integrált középcsapi szinte a láncnál is hamarabb döglik... Mondjuk nem mondom hogy elviselhetetlen drága lenne, deazért... :)

Basszus, nem most vetted a 105-ös hajtómûvet? Azóta még egy tisztességes esõ sem esett, aszfalton meg pláne nem ölhetted meg... Agyonmostad, vagy mi?
Hány km is van benne?

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Ezek szerint az integrált középcsapi szinte a láncnál is hamarabb döglik... Mondjuk nem mondom hogy elviselhetetlen drága lenne, deazért... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szinte biztos hogy beállt a csapágy 80% esélyt látok arra hogy a jobb oldali csapágy állt be ahogy szokott, ha ez történt akkor kuka vagy porvédõ mûanyag óvatosan leszed, alú házat melegít csapágyat kikocogtat. Utána elkocogsz a csapágyboltba kérsz egy jó minõségû tömítettet amit beraksz és örülsz.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
hajtókar kiszed,csapágy megmozgat kézzel,ha szorul vagy rág akkor kuka!
menetet is meg lehet nézni,de nem hinném hogy az a a probléma forrása!

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
Szívok a Hollowtech-II-vel... Ha üresen megpörgetem, idõnként ilyen korgó, szoruló hangot hallat és enyhén berezonál. Menet közben nem érezni, de azért csak zavar. Azért van a középcsapágy hogy ne csinálja ezt velem...
Ma szétszedtem a hajtómûvet, újrazsíroztam, megbizonyosodtam róla hogy a tengely tiszta és jól illeszkedik, meghúztam a baloldali hajtókart... És továbbra is.

Ami felmerült bennem, hogy mikor a régi, négyszögtengelyes csapi helyett beraktam a Hollowtech-II-t, nem vágattam neki új menetet. Hallottam azóta hogy ezek az integrált rendszerek pokoli kényesek a menetre... Lehet ez az oka?
Ill. a csapágy jelen állapotában jó eséllyel kukaérett, vagy még megmenthetõ?

Treger

Treger

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Kiszoposodott Isis Drive-os hajtókarral nem lehet már semmit kezdeni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,178 posts
viszont menõ az avatarod. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Minden esetre várok még a héten, hátha valaki tud egy oldalt belinkelni, ahonnét még megtudom rendelni... :)

Köszönöm a segítséget elõre is. ;)

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Megnéztem, köszönöm a Linket. :)
Amit még nem írtam, hogy 6 sebességû MTB-hoz kellene, és Nadrágszár védõs. :)
70mm-es a tengelyvázba és min.170-175mm-hossú hajtókarral a láncvonal vezetés 47mm, de már volt cserélve a hajtómû pár éve, de azt sajnos nem Én végeztem, így az is lehet, hogy 50mm-es volt az eredeti... ???:)
Még ami fontos adat, hogy CN-UG51-es, új lánccal és egy 6s MF-TZ20-as új racsnival van most szerelve, amit ugyi bár nem akarok egyhamar cserélni. ;)
De hamarosan muszáj lesz a hajtómûvet is cserélni, így kellene a kompatibilitásra is figyelnem, de ami a SHIMANO 2008-as könyvben szerepel a 226-227 oldalon, ott a M191 & M151 lenne a legjobb hozzá, de ami tetszik az M191 de már nem kapok, így azt a tanácsot kaptam egyik kereskedõtõl, hogy az FC-M311 széria is jó lenne nekem hozzá, hiába 8s –hez van írva... ?:(
Tetszene is, de ahol érdeklõdtem utána eddig, onnan azt a választ kaptam, hogy már nem hoznak ilyet vagy kifutott széria és csak négyszögtengelyes van már csak, ezek szerint a válaszuk alapján létezett, csak már nem hoznak be belõle...
Az OCTALINK-est, azaz bordástengelyût nem kapok... ?:(

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Itt az oldal, ahol a 92-93 oldalon olvasva, Én úgy értelmezem, hogy OCTALINK rendszerû és az általam keresett 28-38-48-as lánckerékkel is létezik vagy legalább is létezett... ?:(

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,274 posts

Leszûkítem a kérdésem, OCTALINK rendszerû, azaz bordástengelyes kivitelben gyártanak 28-38-48-as kivitelû lánckerékkel hajtómût... ?:(
http://keptarolo.com...d=2D44_4CDC4E36

pl

-- Bikemarket.hu -- Shimano*Alivio FC-M431-8
ja bocs ez 36/26
38/28 nem gyakori valóban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Leszûkítem a kérdésem, OCTALINK rendszerû, azaz bordástengelyes kivitelben gyártanak 28-38-48-as kivitelû lánckerékkel hajtómût... ?:(

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
Ááááhaaa,... :)
Köszi, de akkor meg minek a "Kép Beillesztése" Ikon... ?:(
Én azon keresztül helyeztem be idáig képet. :)))

Köszi a gyors segítségedet... :)

Gimmy

Gimmy

vendég

• fórumtag
  • 52 posts