Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Akkor azt csinálsz, amit akarsz.

Kösz! Éljen a liberális világ!

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Most jött a válasz a boltból. Csak 110-es méretben kapható a 73-as BB UN54. Na most akkor mi van? Jó lesz ez? De ettõl nem mászik el a láncvonal?

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Akkor azt csinálsz, amit akarsz.

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

A 73-as vázba a min. legkeskenyebb mono ált. 113 mm-es. A 107-es biztos nem lesz jó.

Ezt nem értem, de akkor miért lehet venni?

Shimano BB-UN54 (Hajtás | Középcsapágy | Monoblokk Négyszögteng.) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz

Itt látni, hogy 107-tõl indul.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A 73-as vázba a min. legkeskenyebb mono ált. 113 mm-es. A 107-es biztos nem lesz jó.

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

Azért cseszõdik el a láncvonal, mert bár hátul ugyanott van agy és a lánckerék és/vagy fogsor, de a hajtókar és az azon lévõ lánckerék kijjebb kerül. Persze csak akkor, hogyha 68-ról 73-ra cseréled ugyanabba a 68-as vázba.

Más váznak meg mások a méretei stb. Szerintem logikus.

Nem értem. Ha van egy 107mm-es tengelyhosszú középcsapágyam, akkor az 73-asban és 68-asban is 107mm, nem? Szerintem mindegy a váz, hiszen a lényeg, hogy a váz középvonalától megmaradjon a hajtómû középsõ tányérjának a távolsága, azaz a lánvonal, amit a hajtómû, meg a középcsapágy tengelyének hossza ad meg. Ehhez gondolom az kell, hogy 107mm-es középcsapágyra tegyem fel. Nem tudom belemegy-e, de elvileg a láncvonal akkor nem vátozik, mivel a két hajtókar akkor kerül egymástól azonos távolságra. Ami pont a láncvonalat adja. Nem?

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék egy corratec titán superbow-ból ártakni a gyári zzyx carbon hajtómûvet, ami elvileg egy FSA, nem tudom melyik, majd megnézem. Az új helye egy superior team 29-ben lenne. Azért rakom át, mert 20-as, illetve 29-es lánctányérokat szeretnék felrakni a 29-esre, talán ez is számít. A corratecben egy BB-UN54 107/68-as monoblock volt. Szerintetek milyen kell a superiorba?

Elõre is köszi:
Péter

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Szóval, te srác a 68->73 topicodból: (valahonnan innen)

Azért cseszõdik el a láncvonal, mert bár hátul ugyanott van agy és a lánckerék és/vagy fogsor, de a hajtókar és az azon lévõ lánckerék kijjebb kerül. Persze csak akkor, hogyha 68-ról 73-ra cseréled ugyanabba a 68-as vázba.

Más váznak meg mások a méretei stb. Szerintem logikus.

A láncvonal a bicikli hosszával "párhuzamos" (már amennyire).

Leegyszerûsítve, hogy kb. mi számít: (meg mások is, de egyelõre, amíg nálam okosabbak jönnek) Ne érjen bele a láncvillába a tányér és a hajtókar, ne legyen nagy a két hajtókar távolsága (Q-faktor, ha úgy tetszik) mert ez kényelmetlen lehet, illetve nagyon rugalmas.

Ride everywhere.

.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Tessék! :)
http://forum.bikemag...82/#post1080400

larsin

larsin

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok.

Tudom hogy nem ide tartozik, de esküszöm hogy nem találtam tárcsafékes fékes topikot.

A kérdés végül is hajtáshoz kapcsolódik.

Mennyire egészséges egy karbonvázra(merev) hátulra 180-as tárcsát tenni?

Van valakinek tapasztalata esetleg?

Köszi

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!

Milyen olajat használtok a kazettatesteknél a kalapácsokhoz? pl..... mûszerolaj? motorolaj? váltóolaj?

Ezek közül a váltóolaj a legjobb. A mûszerolaj nagyon híg.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ha Shimano akkor érdemesebb szétszedni! A golyókat zsírozni és a kalapácsokat olajozni (pl. váltóolaj)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás
Sziasztok!

Milyen olajat használtok a kazettatesteknél a kalapácsokhoz? pl..... mûszerolaj? motorolaj? váltóolaj?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy az egyes (Deore, SLX, XT, XTR) kazettatestek kompatibilisek egymással?
Köszi!

karlitoe30

karlitoe30

vendég

• fórumtag
  • 58 hozzászólás
Szia Frenk!

Köszi az infót!

Ja igen, nem néztem nagyon vissza, látom a bejegyzésed a hajtómûvel kapcsolatban.
Én nekem 180 mm hosszú karos, fekete kivitelben van, de nem GPX, hanem sima. Hogy mi a különbség, nem tudom, viszont meg vagyok vele elégedve, merevségérõl semmi rosszat nem tudok mondani, mert elõbb nyaklik a váz (nekem jelenleg Alu), mint a kar. Elõtte sorám volt, ahhoz képest persze, jobb, könyebb kicsit, kb. 1 éve van meg, jól karbantartott hajtásssal használom, egyelõre nem kopik, szerintem jó vétel volt.
(Mondjuk én kizárólag a rivál -nál találtam 180 mm -es kart, ja és ~150 EUR körül.)
Egyébként azt mondják, Ultegra szinten van nagyjából. De az okosabbak majd kikorrigálnak, ha nem így van.:)

A csapágycsészékhez nem tudok hozzászólni, akörül nincs tapasztalatom, de biztos jók lennének.
Remélem tudtam segíteni,
üdv.K

û

Hello "karlitoe30"!

Akkor gondolom erre lenne szükséged:
BB30 monoblokk adapter BSA: Truvativ BB30/Normál középcsapágy adapter (Hajtás | Középcsapágy | Integrált csapágy) | Kerékpár Webshop

Viszont ha ráérnél rápillantanál a http://forum.bikemag...tml#post1076978 hozzászólásomra. Pont a Sram Rival hajtómûvel kapcsolatos.
Köszönöm.

Frenk

Frenk

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Hello "karlitoe30"!

Akkor gondolom erre lenne szükséged:
BB30 monoblokk adapter BSA: Truvativ BB30/Normál középcsapágy adapter (Hajtás | Középcsapágy | Integrált csapágy) | Kerékpár Webshop

Viszont ha ráérnél rápillantanál a http://forum.bikemag...tml#post1076978 hozzászólásomra. Pont a Sram Rival hajtómûvel kapcsolatos.
Köszönöm.

poison

poison

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Sziasztok!

Írjatok légyszíves tapasztalatokat Shimano HG 30-8as Alivio fogsorról.Elõre is köszönöm.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Van olyan monoblokk, aminek mind a két csészéjét le lehet szedni, így ha szerzel két bal oldali csészét, akkor belemegy a monoblokk.Vagy integrálttal is össze lehet rakni, szintén két balos csészével.Az ss bicómba így van benne az lx.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Hajtókarhoszról lehet utánnaolvasni egy kicsit :
cranklength
(Németül is)
175mm a merevnél, 170mm az ösztelósnál számomra o.k

sisqo

sisqo

törzsvendég