Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

https://picasaweb.go...599716439147810
és tovább

Köszi.
Ezt hogyan csináltad abból a linkbõl?

A sebesség mindent megold.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
https://picasaweb.go...599716439147810
és tovább

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

lényeges +3 oldal fönt van ugyanabban a picasa mappában

Tudnád linkelni? Mert az elõzõ kép linkje, csak magára a képre mutat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszi, kíváncsi vagyok rá.

lényeges +3 oldal fönt van ugyanabban a picasa mappában
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Megelõztek... :/ de azért köszönöm! (ja és gratula a montivázhoz, elképesztõen dögös... )

Köszönöm, már megnyújtottam vele egy HG53-as láncot kb.300 km alatt (csakhogy a témához kapcsolódjunk :))
...ugyanis olyan használt sor van rajta amin még nem ugrik a lánc, de azért kicsit már kopott. Korábban is észrevettem, hogy ilyenkor párszáz km alatt hozzákopik a lánc, és a 0,075-ös mérõ beleesik.
Failure is always an option.

Mate94

Mate94

vendég

• fórumtag
  • 138 hozzászólás

illetve a shimanók, abból is leginkább az xt. (10-es 0,006mm kopás, hg93-as 0,012, sram pc 1091 0,044 pc991 0,039 mm)
viszont kb messze verték a mezõnyt a shinano láncok a tesztben.

Feltöltött kép

Szép eredmény, akkor HG53-nál jobbat, átlag használatra nem is érdemes venni. :)

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Ezt láttad?

Megelõztek... :/ de azért köszönöm! (ja és gratula a montivázhoz, elképesztõen dögös... )

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Ma tönkrement alattam egy racsni. 6os menetes racsni, 16os lánckeréken volt fixen a lánc. A lánckerék egy ponton elszakadt, és körbeforgott a racsnin. :D
A vicc az, hogy még csak nem is kiállva tekertem. Amúgy enyhe nyomatékátvitelre még alkalmas volt, 5-6km/h-val sík úton még haza tudtam jönni vele :)
persze hozzáteszem hogy ez a legolcsóbb kínai racsni volt. :) Gondoltam "ss" használatra elég lesz ez is ide városba. Még jó hogy nem azt vittem haza tesómnak a váltós gépre, hanem a shimano-t.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nem tudom, Jani írnak itt 1000 N-t, meg 300 W-t meg lesmi. de ha érdekel majd ste beszkennelem maz egészet

Köszi, kíváncsi vagyok rá.

Ironpen

Ironpen

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Truvativ GXP Team monoblokk (ajánlott kisker ár 10.180,-Ft) van készleten a forgalmazónál (Biker)

Normál GXP monoblokkot (ami nagyjából 2000 pénzzel olcsóbb) meg a Bikemarket-en és az Ebike-on is találtam.

Köszi szépen, máris nézem!!!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hogyan tesztelték ezeket a láncokat?

nem tudom, Jani írnak itt 1000 N-t, meg 300 W-t meg lesmi. de ha érdekel majd ste beszkennelem maz egészet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Point láncok az utolsó helyen. Nem csodálkozom, volt hozzájuk "szerencsém".

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hogyan tesztelték ezeket a láncokat?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

volt láncteszt a német bike/mountainbike újságban (valaki ugyis tudja melyikben, én elfeledtem)
meglepõ eredménnyel.
nem tudom, hogy a tesztmódszer mennyire "életszagú" de megerõsíti a feltételezésemet: a 10-es láncok többet bírnak mint a kilencesek.

illetve a shimanók, abból is leginkább az xt. (10-es 0,006mm kopás, hg93-as 0,012, sram pc 1091 0,044 pc991 0,039 mm)
viszont kb messze verték a mezõnyt a shinano láncok a tesztben.

Feltöltött kép

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy integrált tengelyes deore hajtómûre kellene majd nekem lassan új tányérkollekció (meg komplet hajtás). Online boltok-nál nem nagyon látok külön, de biztosan tudnak rendelni... az lenne a kérdésem, hogy elõre menyivel számoljak egy garnitúráért? (esetleg ha pontos árat tudtok darabonként... :) ) Esetleg más szettek (márkák) tányérjait rá lehet rakni? Ha igen, mi lehet a jó ár/érték arányú (ismétlem DEORE hajtómû, ne menjünk a NASA költségetés felé... :D )
köszi elõre is!

Ezt láttad?
Failure is always an option.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Nah... ma már elkezdett ugrani a láncom a soron masszív rajtolásnál.

Ami azt jelenti, hogy a lánc és a fogsor elment 9100 km-t (brigéciolozás nélkül, benne egy téllel), a 32-es lánctányér és a váltógörgõ 15-vagy 16 ezret. Hétvégén lecserélem az egész hóbelevancot.

likeolom :) ennyit tolok bele enis kb

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy integrált tengelyes deore hajtómûre kellene majd nekem lassan új tányérkollekció (meg komplet hajtás). Online boltok-nál nem nagyon látok külön, de biztosan tudnak rendelni... az lenne a kérdésem, hogy elõre menyivel számoljak egy garnitúráért? (esetleg ha pontos árat tudtok darabonként... :) ) Esetleg más szettek (márkák) tányérjait rá lehet rakni? Ha igen, mi lehet a jó ár/érték arányú (ismétlem DEORE hajtómû, ne menjünk a NASA költségetés felé... :D )
köszi elõre is!

Én bringabutiknál rendeltem az integrált deorehoz való 32-es tányért (Y1J898070). Irtam nekik e-mailt, mert nem volt a kínálatban.

2470Ft volt.

Barador

Barador

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Sziasztok!
köszi elõre is!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nah... ma már elkezdett ugrani a láncom a soron masszív rajtolásnál.

Ami azt jelenti, hogy a lánc és a fogsor elment 9100 km-t (brigéciolozás nélkül, benne egy téllel), a 32-es lánctányér és a váltógörgõ 15-vagy 16 ezret. Hétvégén lecserélem az egész hóbelevancot.

priusz

priusz

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!

Egyszer már kértem a segítségeteket hajtással kapcsolatban. Azóta a középrész megoldódott, de megint elõjött egy másik gond.

Leírom újra a lényeget, hogy tiszta legyen:

29er bicajra szeretnék 20/29/40-es hajtómûvet felrakni. Minden ok is lenne, megvan a megfelelõ monoblokk, megvannak a lánctányérok, fel is raktam, jónak tûnik minden, de láthatóan, gondolom a 9-es tányérok miatt, a kis- és középtányér messzebb van egymástól, mint a közép- és nagytányér, persze a fogak közepét nézve. Van, aki azt mondja, hogy a közép alá kéne egy alátét, mert a 9-es vékonyabb a 8-as tányérnál. Szerintetek igaz lehet ez? De mekkora alátét kéne oda? Amúgy a hajtómû egy Shimano fc-m737, azaz régi 5 karos XT, bár ezt nem csak ezzel produkálja, hanem egy másik karbon FSA-val is, ami szintén 5 karos, meg 5 karos LX-szel.

Köszi a segítséget elõre is:
Péter