Az őrület határán vagyok!
Kattogott a monoblokkom. (utólag mint kiderült, nem csak ez. vagy eleve nem ez? jó kérdés...) MIndegy. Cseréltem egy újra. (octalink bb-es300, tudom szar, külsőre kellene már váltani! idővel majd meglesz az is) Középcsapágyház megtisztítva, bezsírozva, csapágy betekerve. Kattogás szinte megszűnt, de néha még volt halkan. Viszont erőkifejtésnél már nem!
De nekem ez nem volt elég. Szétszedtem megint, adtam neki bőségesen zsírt, visszatettem. Ezen felül a lánctányért összeragasztottam a hajtókarral és úgy húztam meg a lánctányércsavarokat. Úgy gondoltam, hogy akkor ez a kettő dolog nem kattoghat már. Tévedtem. Most sokkal jobban kattog. Vagy valami teljesen más!?! Erőkifejtésnél és néha akkor is, ha csak simán hátrafelé tekerem a pedált. Megőrülök! Jó pár videót megnéztem már kattogás témában, meg olvastam is utána. De nem. Nem tudok rájönni! A pedál viszonylag új, de pont az előbb leszedtem a másik bicajomról és a helyzet nem változott. Elengedett kormánnyal is és nyeregből kiállva is csinálja. Csináltam hangfelvételt is. A sok zaj mellett azért hallatszik a fémes kattogás. - https://youtu.be/57VZ_BbvRRI
Tudom, nehéz ezt így távlatból megtávgyógyítani. Csak tippeket várok!
Amúgy én még mindig a csapágyházat gyanítom. Bár nem tudom miért. Esetleg még se lett jól kitisztítva? Aprópó! Nagy hülyeség teflon szalaggal rásegíteni itt egy picit?
deviantRider módosította - 2019. május 16. - 19:56