Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Írta 2019. április 20. - 15:46

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2019. április 20. - 11:12

Vettem még egy láncot, hogy cserélgetni tudjam a kettőt. Így mindig lesz egy menetkész állapotban lévő láncom, amit csak feldobok és már mehetek is tovább. Ezen apropóból összehasonlítottam a régi és az új láncomat. 1 év használat (paraffinozással) után ennyit nyúlt meg. Vagy 2 hónapja néztük mérővel, akkor az .25 és .50 közöttit mutatott. De csak két helyen néztük. A jobb oldali az új lánc. (8s mindkettő) Szemre nem tűnik soknak és baja még nincs a rendszernek, szóval használom még majd ezt is. (jah és single-speed a rendszer)
deviantRider módosította - 2019. április 20. - 11:14
Írta 2019. április 10. - 18:58

Sziasztok sikerült megoldani a problémát,hosszabb csavart raktam bele és müködik rendesen,köszönöm a sok segitséget mindenkinek.
Írta 2019. április 08. - 13:01

Köszi de mindent kicseréltem 10-re,váltó ,lánc, váltókar
mekkora a legnagyobb lánckerék? kell tudnia a váltónak?
Ha nem, akkor a lenti +adapter, vagy ha csak kevés kéne, működhet a hosszabb csavar...talán.. fotó lehet, hogy segít.
Írta 2019. április 08. - 12:00

Me'g annyi, hogy a 10-es, dynasys shimano monti valtoknak mas a bovdenhuzasa, mint a 8-as rendszernek. Nem fogod tudni beallitani, hogy a teljesen soron rendesen valtson.
Köszi de mindent kicseréltem 10-re,váltó ,lánc, váltókar
Írta 2019. április 08. - 11:10

Sziasztok egy kis segitséget kérnék ,hátsó váltó ügyben van egy shimano deore xt váltóm és lecseréltem a fogaskereket 8-ról 10-re.és a váltógörgö hozzáér a fogaskerékhez ha a legnagyobbikra váltók,mi lehet a gond ,a váltó tó 10-es.
Me'g annyi, hogy a 10-es, dynasys shimano monti valtoknak mas a bovdenhuzasa, mint a 8-as rendszernek. Nem fogod tudni beallitani, hogy a teljesen soron rendesen valtson.
Írta 2019. április 08. - 10:18

Köszönöm majd megnézem,ha rövid a csavar tehetek bele hosszabbat?
Hosszabbat szerintem nem, legalább is én mikor próbálkoztam ilyennel (hátul 36-os végű sorról váltottam 46-os végűre), akkor nem működött, hanem kellett a rendszerbe iktatni egy ilyet: https://www.bike-com...Adapter-p64179/
- macskajajj kedveli ezt
Írta 2019. április 08. - 10:01

Írta 2019. április 08. - 09:49

Sziasztok egy kis segitséget kérnék ,hátsó váltó ügyben van egy shimano deore xt váltóm és lecseréltem a fogaskereket 8-ról 10-re.és a váltógörgö hozzáér a fogaskerékhez ha a legnagyobbikra váltók,mi lehet a gond ,a váltó tó 10-es.
Ha valóban 10-es a váltó, akkor csak annyi lehet, hogy a felső görgőt távolítani kell a fogaskeréksortól. Ezt a váltón azzal a csavarral lehet megtenni, ami hátulról a váltófület nyomja. Ha befelé tekered, akkor a felső váltógörgő távolodni fog a fogaskeréksortól.
- macskajajj kedveli ezt
Írta 2019. április 08. - 09:05

Írta 2019. március 15. - 11:56

Nem tudom használt vagy külföldi rendelés mennyire játszik, de apróban olyan karokat szoktam látni és annyiért, hogy szinte sajnálom, hogy nincs szükségem rá
A múltkori 152-es karhosszhoz jó nehezen találtam én is, végül itthoni beszerzés lett, de gyanítom, gyorsabban ideért volna, ha Németből veszem (1-2 új, ebayes találat volt csak), nem mintha sürgős lett volna, csak nekik is lassan érkezett meg (Németből...). És rákattantam a Sram Apex-1 hajtókarból az ötágúra, hogy nekem olyan kell, na az Aliról lett legolcsóbban, vámmal került annyiba, mint amennyiért itthon használtan hirdetik :-/
A GX Eagle direct mountos hajtómű 80 euróért pedig továbbra is bestbuynak tűnik újan, gondolom már elfogyott azóta (valahol lent linkeltem)
Írta 2019. március 15. - 08:43

amúgy egy integrált alivio simán hozza a korabeli octás deore szintjét
és octás rendszert amúgy is jobb ha kukázod. nem volt egy sikeres próbálkozás.
Aliviót akkor sem. Inkább ultegra, de nekem sok az 50/39 sajna. Amúgy igen, az oktalink alu foglalata idővel elfárad.
Mindegy, elvileg találtam egy olyat, h FC-M591, ha lehet kapni, akkor azzal elégedett leszek, a fogszáma egyezik az előzővel. Pláne, hogy van egy új középső, és nagy lánckerekem hozzá.
Írta 2019. március 14. - 22:29

amúgy egy integrált alivio simán hozza a korabeli octás deore szintjét
és octás rendszert amúgy is jobb ha kukázod. nem volt egy sikeres próbálkozás.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2019. március 14. - 21:56

Gondolom (angol) menetes csapágyházad van, abba belemegy az ehhez való integrált csapágy, csak ez akkor hozzájön a költséghez.
A fogszámokat és az országúti/MTB témát te tudod, de az integrált is jó lesz, szerintem. Még BB30-hoz is van BSA csapágyházba való csapágy.
Köszi szépen, akkor ennek szépen utána járok. Angol csapágyas, 68mm széles a cucc, gondoltam, h lesz valami megoldás, és nem dobatják el mindenkivel a vázat.
Az ár meg annyi, amennyi. Egy deore xt hajtómű régen sem volt olcsó, a régi 48-36-24-es asszem. Feljebb nem mennék, mert ezzel így is tudok 55-60-at menni.
Ja, és még ugye szerszámot is kell hozzá vennem.
ncc1701 módosította - 2019. március 14. - 21:59
Írta 2019. március 14. - 21:05

Gondolom (angol) menetes csapágyházad van, abba belemegy az ehhez való integrált csapágy, csak ez akkor hozzájön a költséghez.
A fogszámokat és az országúti/MTB témát te tudod, de az integrált is jó lesz, szerintem. Még BB30-hoz is van BSA csapágyházba való csapágy.
Írta 2019. március 14. - 20:25

Sziasztok,
Nagy bajban vagyok, segedelmet szeretnék kérni. Van egy számomra drága bicóm (Scott sportster p2), 9 sebességes, hátul ultegra országuti sorral, duraace láncokkal használom váltva 3db-ot, szóval, vigyázok rá. A probléma az, hogy kezd elhalni a hajtóművem, a hajtókar, és a rápréselt lánckerék tartó fém elvált egymástól és picit kotyog. Ez egy octalinkes darab, a deore nem is tudom, milyen a hajtókar, de ez kb lényegtelen is, 9 sebességes, 3 lánckerék van elöl, ami kellene is.
Jobb nem lévén kinéztem a helyére egy e-vel kezdődő webshopban egy Shimano FC-R453-es hajtóművet, ami viszont mostanra kiderült, h nem kapható. Mivel minőségben lefele nem szeretnék lépkedni, ezért nem tudom, mitévő legyek. Alivio kategóriát nem szeretnék. A komplett hajtást nem kukáznám. Ha jól sejtem, az integrált hajtómű nem passzol a vázamhoz.
Vagy esetleg van valami mód arra, hogy integrált hajtőművet bele lehessen passzítani?
ncc1701 módosította - 2019. március 14. - 20:26
Írta 2019. február 11. - 14:41

Egyik barátom épít egy bringát a lányának. Még csak 130cm körül van és 135-ös kart nézett. Vannak árak, de érdekes cuccok is:
komoly! Köszi a linket, versenyzésnél nem tartunk, de eddig nem találtam közel sem ekkora választékot sehol.
Viszont a 152-esre leltem egy itthoni forrást, már meg van rendelve. Kicsit elbizonytalanodtam a szerelhetőségével kapcsolatban, végül mindenféle elkeseredett képkeresés alapján arra jutottam, hogy tényleg cserélhető lehet a lánctányér-szett, de a gyári egy érdekes elegye a szegecselt és a csavaros rögzítésnek, a két kicsi össze van szegecselve, majd ebbe csavarodik a négy csavar a nagytányéron keresztül.
Írta 2019. február 11. - 12:47

Megint én... közvéleményt kutatok: a ti gyereketek milyen hosszú hajtókart használ?
Az utóbbi időben kezdtem foglalkozni a témával, először a saját biciklimmel kapcsolatban, aztán az övével. Több "képlettel" találkoztam, irányadónak a testmagasság egytizede, vagy 9,7%-a, máshol 9,5%-a került elő, most bonyolultabb képletekkel nem foglalkoznék, inkább azt tartom lényegesnek, hogy ez alapján egy 142 centis lovaginának akárhogy számolom, a 170mm hosszú
A 152-est már meg merném venni, ez is -basszus- 18 mm-rel rövidebb!
(vettem neki biciklit, amin ekkora van, de tudtam előre, nincs ezzel semmi gond)
Ilyet nem is olyan egyszerű találni olyan szintűt, amin legalább cserélhetőek (=leszedhető kettő...) a lánctányérok. Suntourban találtam olyat, ami 152-es és 160-as verzióban is létezik, legközelebb Németben (XCT JR T-202, szállítással ~12e HUF).
Ha valakinek van jobb tippje, az is jöhet, de általában is kíváncsi vagyok a meglátásokra.
Ja: Squirt első tapasztalat is van. Még csak a láncpucolás és kétszeres kezelés volt meg, ez tényleg olyan, mintha méhviaszba mártottam volna. Leszedve, újságpapíron szárítottam meg, nekem elég nehezen dolgozza fel az agyam, hogy ez viasz, és vizes
hétvégén talán menetpróba is lesz.
Egyik barátom épít egy bringát a lányának. Még csak 130cm körül van és 135-ös kart nézett. Vannak árak, de érdekes cuccok is:
https://kidsracing.c...Sbt5HL3q0hPKCAk
- Kisherceg és ZolkoW kedveli ezt
Írta 2019. február 09. - 20:54

Írta 2019. február 09. - 11:16

Megint én... közvéleményt kutatok: a ti gyereketek milyen hosszú hajtókart használ?
Az utóbbi időben kezdtem foglalkozni a témával, először a saját biciklimmel kapcsolatban, aztán az övével. Több "képlettel" találkoztam, irányadónak a testmagasság egytizede, vagy 9,7%-a, máshol 9,5%-a került elő, most bonyolultabb képletekkel nem foglalkoznék, inkább azt tartom lényegesnek, hogy ez alapján egy 142 centis lovaginának akárhogy számolom, a 170mm hosszú
A 152-est már meg merném venni, ez is -basszus- 18 mm-rel rövidebb!
(vettem neki biciklit, amin ekkora van, de tudtam előre, nincs ezzel semmi gond)
Ilyet nem is olyan egyszerű találni olyan szintűt, amin legalább cserélhetőek (=leszedhető kettő...) a lánctányérok. Suntourban találtam olyat, ami 152-es és 160-as verzióban is létezik, legközelebb Németben (XCT JR T-202, szállítással ~12e HUF).
Ha valakinek van jobb tippje, az is jöhet, de általában is kíváncsi vagyok a meglátásokra.
Ja: Squirt első tapasztalat is van. Még csak a láncpucolás és kétszeres kezelés volt meg, ez tényleg olyan, mintha méhviaszba mártottam volna. Leszedve, újságpapíron szárítottam meg, nekem elég nehezen dolgozza fel az agyam, hogy ez viasz, és vizes
hétvégén talán menetpróba is lesz.
A 170-es hosszú neki nagyon. Az max egy 160cm-es embernek lehet jó. A 152-est venném neki.
- ZolkoW kedveli ezt
A sebesség mindent megold.