Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Simon23
levettem a deore váltót, de az is 66-69°-os verzió, mint az alivio, tehát ha jól emlékszem akkor mtb. Tényleg csak az lehetett a gond, hogy a deore az 9 fokozathoz való, és 8as lánccal nem volt jó.
Deore váltóval olyan volt, hogy ha felraktam elõl a nagytányérra, akkor hátul a 8as sor alját és tetejét nem tudtam használni, csak a középsõ négyet. :)
Ha középre raktam elõl, akkor a felsõ 4et tudtam használni. Ha a kicsire akkor is csak a felsõ 4-5 volt használható, bár akkor nem is kell a többi.

Alivio-val meg ha középen van, akkor a teljes sort végigválthatom, ha a nagyon akkor az alsó 6ot, ha a kicsin, akkor a felsõ 6ot. Tökély. :) Persze nem váltanék 22-15öt mert ott nagyon keresztbe áll, de deore-nál az elég idegesítõ volt, hogy a 44-13 már zörgött.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

600 km !
1000 km már nagyon sok neki.

Ez most a trekkingen kivitelezhetõ lesz, de az outiban már olyan 1500km-van. Arra gondoltam, h veszek hozzá még két láncot (ami már úton van) és azt 600-as forgással cserélem kétszer majd betolom a mostanit harmadiknak ha már az újak is elértek 1200 km-t. Szerinted? Fogsort nem szívesen vennék arra is újat. A felállás itt is hasonló mint a trekkingnél, nem volt extrém igénybevételnek kitéve. Remélem használhatom még a mostani láncot is.

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
600 km !
1000 km már nagyon sok neki.
Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Maradok a cserés tisztítós módszernél. :-) Na, de mennyi a csereperiódus, 600 vagy 1000 km??

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

szvsz semmi elteres nincs, nem ezen mulik. sot, ha nem tisztitod, akkor meg lehet gyorsabban kopik.

én is erre gondoltam :D

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Elég pörgõs témát indítottam ezzel a láncos balhéval. :D Azért én nagyon izgulok, vajon ha felteszem az új láncot ás a fogsort, tényleg megszûnik a lánc ugrása?? Még most is olyan hihetetlen, de beszámolok róla, a héten már itt kell lennie az új cuccnak.

Ha mázlid van és a lánctányérok nem koptak el, akkor biztosan megszûnik a lánc ugrása.

Én is csak benzinkútnál lemosom a hajtásláncot és beolajozom a láncot. 600km-enként lánccsere, vetésforgóban több lánc. Ennyi. Brigéciolt, láncmosó berendezést, szemenkénti olajzást, láncnyúlásmérést, ...stb. soha nem csinálok.
Mondom, cserélgetve a láncokat egyszer elértem több, mint 20 ezer km futásteljesítményt a hajtásláncban. Mondjuk ez xtr racsni volt, ami brutál kemény anyagból van és persze utána már a lánctányérokat is cserélni kellett.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

de a lényeg, hogy mennyit megy el, ha mosod a láncot

ha többet, akkor jó, ha kevesebbet, akkor hibás a módszer

szvsz semmi elteres nincs, nem ezen mulik. sot, ha nem tisztitod, akkor meg lehet gyorsabban kopik.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Én benzinkútnál leszoktam mosni, aztán otthon olajozás. Évente 1-2x pedig kiáztatom gázolajba. Elég sok dzsuvát kihoz a belsejébõl.

de a lényeg, hogy mennyit megy el, ha mosod a láncot

ha többet, akkor jó, ha kevesebbet, akkor hibás a módszer

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Én benzinkútnál leszoktam mosni, aztán otthon olajozás. Évente 1-2x pedig kiáztatom gázolajba. Elég sok dzsuvát kihoz a belsejébõl.

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

Hû, de tudományos keveset tekerõs:)

inkabb egyik se :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

nekem mindig fenntartasaim voltak ezzel kapcsolatban, foleg shimano lancoknal. sztem az idealis hasznalata ezeknek a lancoknak, ha ujonnan a megerositett stifttel osszerakjak, aztan ugy is marad vegig. persze igy vetesforgoban nem lehet hasznalni, de nem bomlik meg a lanc "osszeepult" integritasa allandoan. patenszemet pedig elvileg nem javasolnak hozza. ha vki mindenaron mosni akarja, arra ott vannak a felrakhato lancmoso szerkezetek.

Hû, de tudományos keveset tekerõs:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

joshua

joshua

vendég

• fórumtag
  • 225 hozzászólás
Én ha verseny után a bringamosónál lemosom a bringát otthon ronggyal megtörlöm a láncot esetleg rossz fogkefével rásegitek és egyenként beolajzom a láncszemeket,ha benzinkutnál mosom le /de nem 5cm-röl, zsir ne mossuk ki ha nem muszály a fontos helyekröl/inkább 25-30 akkor is odafigyelek a sorra láncra, otthon pedig törlés olajzás és mindig cilli-villi a láncom fogaskoszorum is.Nem kell szerintem annyira tullihegni ezt a dolgot,persze ha állandóan csak olajozzuk a láncot egy idö után már csak brigéciol segit,ha én abban kimosom a láncomat, megtörlöm majd meleg szappanos vizben átmosom kiszáritom és olajzom de ezt ritkán csinálom.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Elég pörgõs témát indítottam ezzel a láncos balhéval. :D Azért én nagyon izgulok, vajon ha felteszem az új láncot ás a fogsort, tényleg megszûnik a lánc ugrása?? Még most is olyan hihetetlen, de beszámolok róla, a héten már itt kell lennie az új cuccnak.

Ridley Noah Fast 

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mondjuk a konyhai zsíroldó a bevonatot (talán nikkelezés?) tényleg lekapja róla. :D

Azt a lánc is leszedi.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nikkelezve vagy krómozva van, nem tudom pontosan de biztos nem szedi le. Ezek a zsíroldók még a tûzhelyrõl sem szedik le a zsírt....:D

Leszedi, amikor karácsonyfa díszt gyártottam XT sorból, akkor is ezzel szedtem le. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

Mondjuk a konyhai zsíroldó a bevonatot (talán nikkelezés?) tényleg lekapja róla. :D

Nikkelezve vagy krómozva van, nem tudom pontosan de biztos nem szedi le. Ezek a zsíroldók még a tûzhelyrõl sem szedik le a zsírt....:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Acélból vannak a lánckerekek...

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás

jól kimosom vízzel a brigéciolt, kiszárítom a láncot

a brigeciol d-3-at is ki lehet mosni vizzel?

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 hozzászólás
én amikor már nagyon csúnyán sok koszt összeszed a lánc, akkor mosom ki brigéciollal láncra rakható mosószerkentyûvel. sose volt semmi gondom így. jól kimosom vízzel a brigéciolt, kiszárítom a láncot, utána alaposan minden szemet újrakenek Rohloffal. a lánc bontogatása szerintem sem a legjobb ötlet, anélkül is mindent meg lehet tisztogatni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

nekem mindig fenntartasaim voltak ezzel kapcsolatban, foleg shimano lancoknal. sztem az idealis hasznalata ezeknek a lancoknak, ha ujonnan a megerositett stifttel osszerakjak, aztan ugy is marad vegig. persze igy vetesforgoban nem lehet hasznalni, de nem bomlik meg a lanc "osszeepult" integritasa allandoan. patenszemet pedig elvileg nem javasolnak hozza. ha vki mindenaron mosni akarja, arra ott vannak a felrakhato lancmoso szerkezetek.

Ki nem javasolja? A shimano? Rá nem kell hallgatni...

Az a baj, h már szinte biztos, nekem nem a brigo tette tönkre a fogsort, hanem az az agresszív konyhai zsíroldó amit használtam. Csak késõbb láttam meg rajta a feliratot: alumínium felületen TILOS! Hát bebuktam. Ez lehet a magyarázat arra, h a takarítás elõtt még semmi baja nem volt a hajtásnak, majd amikor "lekezeltem" a fogsort, ez lett a jelenség.

Acélból vannak a lánckerekek...

A sebesség mindent megold.