Hát, a 600km-t montira érdemes alkalmazni. Ott por van, sár, stb....(én is élversenyzõk szerelõjétõl tanultam ezt a 600as dolgot) Országútin közel sem kopik úgy a lánc, szerintem az 1500 km még pont jó lesz, de próba-szerencse, majd meglátod. Országúton szerintem 1000km-enként is elég a csere. De az országútikhoz annyira nem értek, nekem soha nem volt. Haveroknak viszont elképesztõen sokáig tartanak az országútin a kopó alkatrészek. (fékpofa, lánc,..)
..megnyugtattál! :-) Mivel trekkinget és outit használok és csak vigyázva :-)), ezért szerintem is jó lesz az ezres periódus. Az idén már így fogom használni mindkét vasat 3-3 lánccal. Majd beszámolok a tapasztalatokról.
Simon23
levettem a deore váltót, de az is 66-69°-os verzió, mint az alivio, tehát ha jól emlékszem akkor mtb. Tényleg csak az lehetett a gond, hogy a deore az 9 fokozathoz való, és 8as lánccal nem volt jó.
Deore váltóval olyan volt, hogy ha felraktam elõl a nagytányérra, akkor hátul a 8as sor alját és tetejét nem tudtam használni, csak a középsõ négyet. 
Ha középre raktam elõl, akkor a felsõ 4et tudtam használni. Ha a kicsire akkor is csak a felsõ 4-5 volt használható, bár akkor nem is kell a többi.
Alivio-val meg ha középen van, akkor a teljes sort végigválthatom, ha a nagyon akkor az alsó 6ot, ha a kicsin, akkor a felsõ 6ot. Tökély.
Persze nem váltanék 22-15öt mert ott nagyon keresztbe áll, de deore-nál az elég idegesítõ volt, hogy a 44-13 már zörgött.
Ezek szerint megoldódott a problematika??!! :-)) Örülök neki, ezért tisztelem és szeretem ezt a fórumot, állandóan van mit tanulni. :-)