Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Sheldown Brown azt írja, hogy elõfordulhat, hogy ugrik a patenszem miatt. Bár itt annyian használnak 9-es sihmano láncot sram patentszemmel, hogy ez kizárható. Talán ha túl feszes a bovden akkor lehet felkapja a láncot a patentszemnél a fogaskerék, de szerintem akkor alapba nagyon zajos lenne. Próbálna feljebb ugrani a lánc. A bovden feszességet a váltókaron tudod szabályozni, ha nincsen hátul csavar. Próbálhatsz feszíteni, lazítani, de csak keveset, negyed fordulatot mindig és utána próba. Talán....

Holnap keresek egy másik patentszemet, de ez is új ami most összefogja.Hangtalanul, simán fut a lánc, a váltás annyira precíz, h észre sem veszem. Persze megpróbálom.

nem, a bowdenfeszesseg allito csavarra (tekerentyure) gondolok. altalaban a valtokarnal is van (ahol kijon a bowden) es a valtonal is. de az egyszeruseg kedveert a valtokarnal levot javaslom. ha kifele tekered feszitesz a bowdenen.

Így már értem, de nekem fordított rugóállású a váltóm. :-), bár akkor is feszítem a bowdent csak akkor kifelé mozdul.

tolj már néhány közeli fotót a cuccról...
lánc, koszorú kompatibilis?
kerék párhuzamosan van a váltóval?

Holnap készítek néhány képet. A felállás a következõ, racsni: CS-M770, a lánc: HG-93 Sram patentszemmel zárva, váltó:RD-M770 SGS, váltókar: ST-M775.
A váltó állását is megnézem holnap, bár nem hiszem, h valami történt volna vele, annyira vigyázok rá. :-)

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Sheldown Brown azt írja, hogy elõfordulhat, hogy ugrik a patenszem miatt. Bár itt annyian használnak 9-es sihmano láncot sram patentszemmel, hogy ez kizárható. Talán ha túl feszes a bovden akkor lehet felkapja a láncot a patentszemnél a fogaskerék, de szerintem akkor alapba nagyon zajos lenne. Próbálna feljebb ugrani a lánc. A bovden feszességet a váltókaron tudod szabályozni, ha nincsen hátul csavar. Próbálhatsz feszíteni, lazítani, de csak keveset, negyed fordulatot mindig és utána próba. Talán....

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Pontosan mire gondolsz? Nekem a váltón nincs állítócsavar, csak a konzolon van egy kb. M3-as csavar amivel a váltó távolságát tudom állítani a fogsortól. Azon állítsak?

nem, a bowdenfeszesseg allito csavarra (tekerentyure) gondolok. altalaban a valtokarnal is van (ahol kijon a bowden) es a valtonal is. de az egyszeruseg kedveert a valtokarnal levot javaslom. ha kifele tekered feszitesz a bowdenen.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts
tolj már néhány közeli fotót a cuccról...
lánc, koszorú kompatibilis?

kerék párhuzamosan van a váltóval?
Az élet kemény! :)

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

elsõ lánckerék? esetleg a váltó el van deformálódva?

Nem az elsõn ugrik, stabilan fut rajta. A váltó szerintem nincs eldeformálva, nem estem vele sosem, nem lett sehova nekiütve, egyszóval nem tudom.

esetleg probalj meg egy olyat h a hatso valto finomallitojan feszitesz (kifele tekersz) 1-2 negyedet es probalgatod, hogy megmarad e az ugras. nekem volt ilyen problemam: latszolag jol volt beallitva a valto, de idonkent produkalt hasonlo ugrast. ez segitett anno.

Pontosan mire gondolsz? Nekem a váltón nincs állítócsavar, csak a konzolon van egy kb. M3-as csavar amivel a váltó távolságát tudom állítani a fogsortól. Azon állítsak?

Ridley Noah Fast 

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
elsõ lánckerék? esetleg a váltó el van deformálódva?

sanker

sanker

vendég

• fórumtag
  • 244 posts

Urak!
Azt hiszem tönkre megyek. A kicserélt fogsor és az új lánc is ugrik.

esetleg probalj meg egy olyat h a hatso valto finomallitojan feszitesz (kifele tekersz) 1-2 negyedet es probalgatod, hogy megmarad e az ugras. nekem volt ilyen problemam: latszolag jol volt beallitva a valto, de idonkent produkalt hasonlo ugrast. ez segitett anno.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Nem lehet, hogy mégis csak a kazetta test ugrik? Hangosan reteszel vagy halkan?

van hangja, nemtom eldönteni mennyire hangos. Amikor próbálgattam akkor átraktam a nejem kerekét, arra a sort majd a láncot, ugyanúgy ugrott. Nem akkorát ugrik, csak kicsit és rendszertelenül. Még talán a patentszem is okozhat hibát?

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Nem lehet, hogy mégis csak a kazetta test ugrik? Hangosan reteszel vagy halkan?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Urak!
Azt hiszem tönkre megyek. A kicserélt fogsor és az új lánc is ugrik. Nem a hajtómûnél, és nem olyan mértékben mint a kopott cuccokkal, de sajnos a jelenség megmaradt. Mentem most 50km-t és többször jelentkezett a hiba, elõször indulásnál, majd többször ha kiálltam a nyeregbõl és úgy tekertem. Már azon gondolkodom itt nagy magányomban, h esetleg a váltó nem feszíti rá rendesen a racsnira. Teljesen elszomorodtam.

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

olyan jellegû motoroknál semmi gondozást nem igényel, csak 60-80K-n ként cserét. és pl a yamaha wild starnál 134Nm nyomatékot vitt át egy nem annyival nagyobb méretû szíj, szal nem hiszem hogy éreznéd a rugalmasságot. :)

akkor beleallok a dologba.
a tarcsakra van egy otletem.de mig nincs kesz a "prototipus" addig nem kiabalnam el.
a vazat mar kineztem.csak meg kelene meg ra alkudnom.

a valtasrol meg egy torpedo domatic fog gondoskodni ket sebességfokozattal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

ez a beszed.
igen en is bordazottal oldanam meg.ez a spray szamomra ujdonsag de majd ha tenyleg kezemben lesz a dolog utana nezek.

herli az micsoda kicsoda?
edit:gondolom a motorra gondolsz.

egyebkent a gates csinal meg szijjat meg tarcsat direkt bringara.
az a szij nekem kicsit marketing szagu:karbon szálak furnak a belsejeben hogy ne nyuljon.

olyan jellegû motoroknál semmi gondozást nem igényel, csak 60-80K-n ként cserét. és pl a yamaha wild starnál 134Nm nyomatékot vitt át egy nem annyival nagyobb méretû szíj, szal nem hiszem hogy éreznéd a rugalmasságot. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Jééé, 1 mosógépbõl átalakított bicó! :D Teljesen mindegy, h dobot avagy küllõs kereket hajt. :)

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Hajtómû csavar: ZOGGIE HAJTÓKAR CSAVAR M8 - Bringa Butik Webáruház
Marci

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Köszi a segítséget, bocsi rosszul írtam nekem hajtókarcsavarok kellenének.
2:(

a válaszom itt is majdnem teljesen helytálló. csak annyi a különbség, hogy talán csak párban tudod vásárolni és nem egyesével :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

ez a beszed.
igen en is bordazottal oldanam meg.ez a spray szamomra ujdonsag de majd ha tenyleg kezemben lesz a dolog utana nezek.

harley davidson...:D

nna, mit leltem?:D

Feltöltött kép

Bordásszíjas Trek cyclocross bicikli - mtb fotó

Harley-Davidson? ;)

bingó?:D

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Harley-Davidson? ;)

Ridley Noah Fast 

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

oké:) részemrõl lezárva:)

kollégák szokták valami sprével fujkáni a szíjakat, hogy ne öregedjen, és ne tapadjon le...
szerintem bordázott szíj kell, a sima az felejtõs.
valamint nem tudom, mennyire befolyásolja a sár, kosz stb... nem hinném, hogy szereti, de a herli is megoldotta:)

ez a beszed.

edit:gondolom a motorra gondolsz.

egyebkent a gates csinal meg szijjat meg tarcsat direkt bringara.
az a szij nekem kicsit marketing szagu:karbon szálak furnak a belsejeben hogy ne nyuljon.

Tankos

Tankos

vendég

• fórumtag
  • 52 posts

tankos:smirglivel is lehet maszturbalni.

javaslom hagyuk ezt a wd 40 et es foglalkozzunk az en kerdesemmel:D

tehat szijhajtas...valaki?

oké:) részemrõl lezárva:)

kollégák szokták valami sprével fujkáni a szíjakat, hogy ne öregedjen, és ne tapadjon le...
szerintem bordázott szíj kell, a sima az felejtõs.
valamint nem tudom, mennyire befolyásolja a sár, kosz stb... nem hinném, hogy szereti, de a herli is megoldotta:)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
tankos:smirglivel is lehet maszturbalni.

javaslom hagyuk ezt a wd 40 et es foglalkozzunk az en kerdesemmel:D

tehat szijhajtas...valaki?