Holnap keresek egy másik patentszemet, de ez is új ami most összefogja.Hangtalanul, simán fut a lánc, a váltás annyira precíz, h észre sem veszem. Persze megpróbálom.Sheldown Brown azt írja, hogy elõfordulhat, hogy ugrik a patenszem miatt. Bár itt annyian használnak 9-es sihmano láncot sram patentszemmel, hogy ez kizárható. Talán ha túl feszes a bovden akkor lehet felkapja a láncot a patentszemnél a fogaskerék, de szerintem akkor alapba nagyon zajos lenne. Próbálna feljebb ugrani a lánc. A bovden feszességet a váltókaron tudod szabályozni, ha nincsen hátul csavar. Próbálhatsz feszíteni, lazítani, de csak keveset, negyed fordulatot mindig és utána próba. Talán....
Így már értem, de nekem fordított rugóállású a váltóm. :-), bár akkor is feszítem a bowdent csak akkor kifelé mozdul.nem, a bowdenfeszesseg allito csavarra (tekerentyure) gondolok. altalaban a valtokarnal is van (ahol kijon a bowden) es a valtonal is. de az egyszeruseg kedveert a valtokarnal levot javaslom. ha kifele tekered feszitesz a bowdenen.
Holnap készítek néhány képet. A felállás a következõ, racsni: CS-M770, a lánc: HG-93 Sram patentszemmel zárva, váltó:RD-M770 SGS, váltókar: ST-M775.tolj már néhány közeli fotót a cuccról...
lánc, koszorú kompatibilis?
kerék párhuzamosan van a váltóval?
A váltó állását is megnézem holnap, bár nem hiszem, h valami történt volna vele, annyira vigyázok rá. :-)