Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ti mivel szoktátok "olajozni" a láncot?
Én WD-40-et használok, nem gyûjti össze a koszt és teljesen hangmentes így a láncom!

A WD-40 NEM kenõanyag! NEM LÁNCRA VALÓ!

A sebesség mindent megold.

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás
Olvastam, de én már az "õs"korban is ezt használtam és nagyon bejött, mindig rendesen futott a lánc, sosem kopott el semmi idõ elött. Én a kevesek egyike vagyok(lehetek) akinek bejött, volt mikor kimondottan láncra való olajat tettem rá és egyáltalán nem jött be.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Én WD-40-et használok, nem gyûjti össze a koszt és teljesen hangmentes így a láncom!

...én meg a helyedben hanyagolnám a WD-40-et, de olvass vissza, elég hosszan tárgyalták a megfelelõ kenését, tisztítását a láncnak.;)

Ridley Noah Fast 

BluElefantino

BluElefantino

törzsvendég

• fórumtag
  • 364 hozzászólás

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
De akkor már inkább ezt rendeled a sima szabadonfutó helyett, ügye ? Shimano XT HR-Nabe FH-M785 Disc Center Lock fr Schnellspannachse Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE
Nem teljesen értem az árképzésüket de ugyan annyi pénzért ezzel jobban jársz. Lesz tartalék golyód, tengelyed gyorszárad,...

Marci

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Köszi, marton!
Ettõl féltem.:-(

Szia!

Nem te akartad szétszedni a múltkor? Nem sikerült? Vagy javíthatatlan?

Üdv!
De, én akartam, jól emlékszel. Csak az a helyzet, hogy inkább akkor gyakorolnék rajta, ha tartaléknak meg tudnám csinálni.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Szerintetek mindig van egy hajtásláncnak hangja? :confused: Nem arra gondolok amikor rosszul van beállítva a láncfutás, hanem olyan kellemesen duruzsoló lánc-futásra gondolok. A napokban lettem figyelmes rá (több év után), hogy van egy alig észrevehetõ "finom" hangja a láncnak tekerés közben. Nemtom jobban megfogalmazni, de gondolom értitek mire gondolok. :D

Ridley Noah Fast 

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

M775-ös XT agyon szeretnék szabadonfutót cserélni.
Az lenne a kérdésem, hogy ehelyett
Shimano Freilaufkrper 9-/10-fach fr XT FH-M770/M775 - BIKE-COMPONENTS.DE
Ez
Shimano Freilaufkrper 8-/9-fach fr XT/LX/Hone FH-M765/760/M580/M585/600 - BIKE-COMPONENTS.DE
felhasználható. Kompatibilisek egymással?

Szia!

Nem te akartad szétszedni a múltkor? Nem sikerült? Vagy javíthatatlan?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
A mûködési elvét értem, nekem van egy BBB de lepkefingot nem ér(t). A 6000km-t futott lánccal nem tudott mit kezdeni, de a fogsoron már ugrált. Olyan minimális eltérést mutatott, h nem volt szembetûnõ a különbség, míg szépen hozzácsiszoltam a kopott selejt lánchoz. Abba már beleesik, de az újba viszont nem. :-)

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás
Ugyan olyan, mint a többi láncnyúlásmérõ. CALIBER 2: www.rohloff.de
Marci

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

rohloff láncnyúlás mérõvel

azt nemtom milyen:-) Jól mutatja a kopást? Szembetûnõ a különbség a megnyúlt és az új lánc között?

Ridley Noah Fast 

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

Ez
Shimano Freilaufkrper 8-/9-fach fr XT/LX/Hone FH-M765/760/M580/M585/600 - BIKE-COMPONENTS.DE

Nem. A 2. szerintem a régi, 10mm-es tengelyekhez való. A 70es szérián (xt-xtr) már 14mm-es tengely van.
Marci

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Milyen típusú etalonnal mérted? Shimi, vagy BBB esetleg más?

rohloff láncnyúlás mérõvel

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Ez

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Sziasztok!
Tapasztalat országúti lánc tartóssága szempontjából.
Nálam a 105-ös és Dura Ace 2000 km után láncnyúlás mérõvel uazt mutatja, 0,75 beleesik.
Van valakinek összehasonlítási alapja ?
Köszönöm!

Milyen típusú etalonnal mérted? Shimi, vagy BBB esetleg más?

Ridley Noah Fast 

coffein

coffein

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
Sziasztok!
Tapasztalat országúti lánc tartóssága szempontjából.
Nálam a 105-ös és Dura Ace 2000 km után láncnyúlás mérõvel uazt mutatja, 0,75 beleesik.
Van valakinek összehasonlítási alapja ?
Köszönöm!

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Mindig tanul az ember.
Kiváncsiságból lemértem a nálam lévõ példányt, ami papiron 7.1mm, a valóságban ez 7.2mm

Múltkorában belefutottam egy Shimano HG lánc javításába. Nem volt jó hozzá se a KMC 571R, se a SRAM 8-s szem (573R kellett volna). Sajnos a saját gépeinken is olyan KMC láncok vannak, amihez nem jó az 571R, így most van vagy 10db felesleges darabom belõle.
Az 571R a gyártó szerint egyébként meghatározott KMC típusokhoz, Shimano IG és SRAM 7/8 láncokhoz jó.

Az amerikai oldalon rendesen el vannak különítve:

KMC USA
KMC USA

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Múltkorában belefutottam egy Shimano HG lánc javításába. Nem volt jó hozzá se a KMC 571R, se a SRAM 8-s szem (573R kellett volna). Sajnos a saját gépeinken is olyan KMC láncok vannak, amihez nem jó az 571R, így most van vagy 10db felesleges darabom belõle.
Az 571R a gyártó szerint egyébként meghatározott KMC típusokhoz, Shimano IG és SRAM 7/8 láncokhoz jó.

Az amerikai oldalon rendesen el vannak különítve:

http://www.kmcchain....sid=34&ssid=572
http://www.kmcchain....sid=34&ssid=572

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Köszönöm a linket, hasznos információ
CL571R ez van az enyémen.
Nem tudományos alapon próbáltam. Nem szoktam Shimano láncot használni, de tavaly csak ez volt a helyi boltban. Az SRAM patentszemmel szoros volt, nem lehetett öszezárni, a KMC-vel meg müködött. Sajnos az a lánc már nincs meg így nem tudom lefotózni.

Nos akkor nézd meg légyszíves, hogy azon a patentszemen, ami neked van, milyen típusjelölés szerepel!

MissingLinks - Connectors - Products - KMC Chain
Itt, ha legörgetsz, látni fogod, hogy van 7,1mm (CL571R) és 7,3mm (CL573R) csapmérettel rendelkezõ változat. A 7,1mm-s rövid a Shimano HG láncokhoz (azokhoz kell a 7,3mm-s változat - gyakorlati tapasztalat).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nos akkor nézd meg légyszíves, hogy azon a patentszemen, ami neked van, milyen típusjelölés szerepel!

MissingLinks - Connectors - Products - KMC Chain
Itt, ha legörgetsz, látni fogod, hogy van 7,1mm (CL571R) és 7,3mm (CL573R) csapmérettel rendelkezõ változat. A 7,1mm-s rövid a Shimano HG láncokhoz (azokhoz kell a 7,3mm-s változat - gyakorlati tapasztalat).