Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2013. March 03. - 13:12

Posted 2013. March 03. - 12:42

Posted 2013. March 02. - 20:47

Légyszíves segítsetek.Shimano Deore FC M480 hajtómûhöz milyen tengelyhosszú monoblokk való?
Posted 2013. March 02. - 20:22

Kösz a segítséget.A sram szerint 1-1 kell. http://cdn.sram.com/...tm_my09_e_2.pdf
Valami más gond lehet nálad.
Végül találtam egy leírást róla és ott azt írták hogy jobbra 2-balra pedig 1 kell.Kicsit próbáltam erõsebben meghúzni és akkor ment csak a helyére.Ha egyel próbálom akkor szerintem még mindig mozgott volna.
Posted 2013. March 02. - 19:27

Posted 2013. March 02. - 02:40

Egy kis segítséget kérnék:adott egy Giant Anthem váz (68-as csapágyházzal) és szeretnék bele rakni egy Truvatív Noir karbon hajtókart.Hány darab alátét kell a két csapágy alá?
Próbáltam 2-2 db berakni és még mindig mozog oldal irányba.
A sram szerint 1-1 kell. http://cdn.sram.com/...tm_my09_e_2.pdf
Valami más gond lehet nálad.
A sebesség mindent megold.
Posted 2013. March 01. - 22:07

Valaki aki mûvelt már ilyet mit mond?
Kerékszerelõ vassal szedtem le egy olyan LX hajtókar, amiben kikopott a lehúzáshoz szükséges menet. Óvatosan, több fogásból simán lejött. Ez elég buher megoldás, nem is alkalmazom gyakran.
Race, no Rest!
Posted 2013. March 01. - 21:35

Próbáltam 2-2 db berakni és még mindig mozog oldal irányba.
Posted 2013. February 23. - 20:43

[Ha még idõszerû, most láttam...]Sziasztok, segítséget kérek. Hátha tudja valaki véletlenül.
Csepel Apollo Sztár versenybringa Futura nevû hajtómûvét szerertném leszedni.
Bár 4szögtengelyen ül a furat, ahova a leszedõt be kellene tekerni, nagyon kis átmérõjû és nincs benne menet, csak két párhuzamos barázda.
Valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne lemûteni a hajtómûvet ?
köszönöm
„Igazi”, két- vagy háromszáras csapágylehúzó szerszám boldogul vele - ha jó a mérete. Azaz „kívülrõl” kell a hajtókarokat leszedni, „karmok” akaszkodnak bele. Párszor már mûtöttem ilyet, sikerrel (egy 15 € körüli leszedõvel).
Posted 2013. February 23. - 19:34

Hajtómûvet alakítanánk 3*10 (22-33-44) rendszerrõl 2*10 (24-38) rendszerre.(Sram kar,Shimano tányérok
)
Haver váltig állítja,hogy kell alátét a kistányér alá.Kipróbáltam a leszerelt hajtókaron,de így be tud szorulni a lánc a keskenyebb szempárnál a két tányér közé.
Neten cikkeket nézegetve nem láttam sehol alátétezést.
Khm, khm. Most linkeljem magam?

A sebesség mindent megold.
Posted 2013. February 23. - 18:12

Haver váltig állítja,hogy kell alátét a kistányér alá.Kipróbáltam a leszerelt hajtókaron,de így be tud szorulni a lánc a keskenyebb szempárnál a két tányér közé.
Neten cikkeket nézegetve nem láttam sehol alátétezést.
Posted 2013. February 23. - 14:30

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2013. February 12. - 16:50

Csepel Apollo Sztár versenybringa Futura nevû hajtómûvét szerertném leszedni.
Bár 4szögtengelyen ül a furat, ahova a leszedõt be kellene tekerni, nagyon kis átmérõjû és nincs benne menet, csak két párhuzamos barázda.
Valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne lemûteni a hajtómûvet ?
köszönöm
Posted 2013. February 12. - 10:45

Hogy esett erre a láncra a választás amúgy?Próba?
Ez volt rajta. Ha nem muszáj, nem cserélném.

Posted 2013. February 12. - 09:50

Biztos csak abban vagyok,ami velem történt.Egyszer egy edzõkörrõl hazafelé sík úton éreztem,hogy nem úgy halad a gép ahogy kellene.Elõször bebeszéltem magamnak,hogy biztos már elfáradtam,meg ellenszél stb.Azt kb 1km-re otthonról,már nagyon éreztem,hogy valami nincs rendben,de mire leszáltam volna,reccs.Az említett alucsavar kitekeredett és szétfeszítette a tengelyt úgy,hogy még a húzózár vége is letört.Szereztem bele egy új tengelyt+csavart+golyókat,azóta rendben van.Érdekes módon az eredeti csavar nem volt menetrögzítõzve,míg az új már vastagon bevolt kenve vele(szintén gyári XTR).
Egy barátom 775-ös XT agyában szintén meglazúlt és hasonló jeleket mutatott mint szak kolléga esetében.Szóval biztos nem vagyok benne,de szerintem egy ellenörzést megér.
Urak!
mindenkinek köszönöm a segítséget. Sajnos a szerelõ lecserélése nehezen megoldható, síkvidéki kisvárosban élek, itt van 1 db szerelõ aki nagyon jó fej és segítõkész ugyan, de leginkább teszkó gazdaságos bringákat javít. Ez a hazafelé síkon kerék megszorul annyira ismerõs! Elõször én is azt mondogattam magamnak:
hát már ennyire szar vagy fiam, síkon sem bírsz menni?!

Posted 2013. February 12. - 09:42

Hagyományos , jó minõségû subler.Biztos tanultad hogy kell leolvasni.;)A digitálissal én is szenvedtem egy ideig , aztán kidobtam.Persze lehet , hogy csak szimplán gagyi volt.A neten keringõ gyári adatokat meg hagyjuk.Néha azért fedik a valóságot.Mellesleg annyit számít az a 2 tized miliméter?De majd holnap megmérem neked , ha van a Pataiéknál.
Abból is van 0.1mm pontos, és 0.05mm pontos, oda kell figyelni erre is. És ugye itt sem az olcsót kell megvenni.

Posted 2013. February 12. - 09:36

Na igen, a digitális simán szór ennyit. Számít, mert nem szeretném, ha a rárakott patentszem szétnyílna egy kiállva sprintelésnél.
Hogy esett erre a láncra a választás amúgy?Próba?
Posted 2013. February 12. - 09:23

Hagyományos , jó minõségû subler.Biztos tanultad hogy kell leolvasni.;)A digitálissal én is szenvedtem egy ideig , aztán kidobtam.Persze lehet , hogy csak szimplán gagyi volt.A neten keringõ gyári adatokat meg hagyjuk.Néha azért fedik a valóságot.Mellesleg annyit számít az a 2 tized miliméter?De majd holnap megmérem neked , ha van a Pataiéknál.
Na igen, a digitális simán szór ennyit. Számít, mert nem szeretném, ha a rárakott patentszem szétnyílna egy kiállva sprintelésnél.

Posted 2013. February 12. - 09:21

Kérdés: a Miche Corsa 10 SPD lánc milyen széles? Eléggé eltérõ adatokat látok a neten, van, ahol 6.1, s van, ahol 5.9 mm. Hogyan lehet ezt megtudni? Tolómérõvel hiába mérek rá ugye, az mérésenként szór 0.1 mm-t...(digitális van)
Posted 2013. February 12. - 07:52