Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

rookie1

rookie1

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
A Bikemag-os láncvonal mérést elvégeztem.A láncvonalam 51,5mm.Jól olvasom a táblázatot hogy 50mm-es láncvonalnál 113mm-es tengelyhosszúságú monoblokkot kell vennem?

rookie1

rookie1

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Köszi a választ.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
https://www.google.h....43148975,d.bGE

Légyszíves segítsetek.Shimano Deore FC M480 hajtómûhöz milyen tengelyhosszú monoblokk való?

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

A sram szerint 1-1 kell. http://cdn.sram.com/...tm_my09_e_2.pdf
Valami más gond lehet nálad.

Kösz a segítséget.
Végül találtam egy leírást róla és ott azt írták hogy jobbra 2-balra pedig 1 kell.Kicsit próbáltam erõsebben meghúzni és akkor ment csak a helyére.Ha egyel próbálom akkor szerintem még mindig mozgott volna.

rookie1

rookie1

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Légyszíves segítsetek.Shimano Deore FC M480 hajtómûhöz milyen tengelyhosszú monoblokk való?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Egy kis segítséget kérnék:adott egy Giant Anthem váz (68-as csapágyházzal) és szeretnék bele rakni egy Truvatív Noir karbon hajtókart.Hány darab alátét kell a két csapágy alá?
Próbáltam 2-2 db berakni és még mindig mozog oldal irányba.

A sram szerint 1-1 kell. http://cdn.sram.com/...tm_my09_e_2.pdf
Valami más gond lehet nálad.

A sebesség mindent megold.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Valaki aki mûvelt már ilyet mit mond?

Kerékszerelõ vassal szedtem le egy olyan LX hajtókar, amiben kikopott a lehúzáshoz szükséges menet. Óvatosan, több fogásból simán lejött. Ez elég buher megoldás, nem is alkalmazom gyakran.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts
Egy kis segítséget kérnék:adott egy Giant Anthem váz (68-as csapágyházzal) és szeretnék bele rakni egy Truvatív Noir karbon hajtókart.Hány darab alátét kell a két csapágy alá?
Próbáltam 2-2 db berakni és még mindig mozog oldal irányba.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

Sziasztok, segítséget kérek. Hátha tudja valaki véletlenül.
Csepel Apollo Sztár versenybringa Futura nevû hajtómûvét szerertném leszedni.
Bár 4szögtengelyen ül a furat, ahova a leszedõt be kellene tekerni, nagyon kis átmérõjû és nincs benne menet, csak két párhuzamos barázda.
Valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne lemûteni a hajtómûvet ?
köszönöm

[Ha még idõszerû, most láttam...]
„Igazi”, két- vagy háromszáras csapágylehúzó szerszám boldogul vele - ha jó a mérete. Azaz „kívülrõl” kell a hajtókarokat leszedni, „karmok” akaszkodnak bele. Párszor már mûtöttem ilyet, sikerrel (egy 15 € körüli leszedõvel).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hajtómûvet alakítanánk 3*10 (22-33-44) rendszerrõl 2*10 (24-38) rendszerre.(Sram kar,Shimano tányérok :P )
Haver váltig állítja,hogy kell alátét a kistányér alá.Kipróbáltam a leszerelt hajtókaron,de így be tud szorulni a lánc a keskenyebb szempárnál a két tányér közé.
Neten cikkeket nézegetve nem láttam sehol alátétezést.

Khm, khm. Most linkeljem magam? :) Cikk második fele. Tányérfüggõ, hogy kell-e alátét. Optimális esetben nem súrol bele kicsin a nagyba és nem tud beszorulni a lánc (bár ezt a gyári hajtómûvek nem mind tudják.)

A sebesség mindent megold.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 posts
Hajtómûvet alakítanánk 3*10 (22-33-44) rendszerrõl 2*10 (24-38) rendszerre.(Sram kar,Shimano tányérok :P )
Haver váltig állítja,hogy kell alátét a kistányér alá.Kipróbáltam a leszerelt hajtókaron,de így be tud szorulni a lánc a keskenyebb szempárnál a két tányér közé.
Neten cikkeket nézegetve nem láttam sehol alátétezést.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sziasztok! Igen durván jó tartóssági (stb...) tapasztalataim vannak a Campa láncokkal - próbálta már valaki az összepárosítást Shimano Dyna-Sys (2x10) MTB rendszerrel? Most nem a hivatalos hiszti kell, mert persze a Campa is ráírja, hogy "szigorúan tilos MTB használatra", de úgy érzem, hogy ez inkább "brand image" miatt van (a sátán rendszerével összepárosítani), mintsem valódi technikai okok miatt. Azt tudom, hogy 9-es rendszernél szuper az egész. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Pimpernel

Pimpernel

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok, segítséget kérek. Hátha tudja valaki véletlenül.
Csepel Apollo Sztár versenybringa Futura nevû hajtómûvét szerertném leszedni.
Bár 4szögtengelyen ül a furat, ahova a leszedõt be kellene tekerni, nagyon kis átmérõjû és nincs benne menet, csak két párhuzamos barázda.
Valakinek van ötlete, hogy hogy lehetne lemûteni a hajtómûvet ?
köszönöm

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hogy esett erre a láncra a választás amúgy?Próba?

Ez volt rajta. Ha nem muszáj, nem cserélném.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 posts

Biztos csak abban vagyok,ami velem történt.Egyszer egy edzõkörrõl hazafelé sík úton éreztem,hogy nem úgy halad a gép ahogy kellene.Elõször bebeszéltem magamnak,hogy biztos már elfáradtam,meg ellenszél stb.Azt kb 1km-re otthonról,már nagyon éreztem,hogy valami nincs rendben,de mire leszáltam volna,reccs.Az említett alucsavar kitekeredett és szétfeszítette a tengelyt úgy,hogy még a húzózár vége is letört.Szereztem bele egy új tengelyt+csavart+golyókat,azóta rendben van.Érdekes módon az eredeti csavar nem volt menetrögzítõzve,míg az új már vastagon bevolt kenve vele(szintén gyári XTR).

Egy barátom 775-ös XT agyában szintén meglazúlt és hasonló jeleket mutatott mint szak kolléga esetében.Szóval biztos nem vagyok benne,de szerintem egy ellenörzést megér.

Urak!
mindenkinek köszönöm a segítséget. Sajnos a szerelõ lecserélése nehezen megoldható, síkvidéki kisvárosban élek, itt van 1 db szerelõ aki nagyon jó fej és segítõkész ugyan, de leginkább teszkó gazdaságos bringákat javít. Ez a hazafelé síkon kerék megszorul annyira ismerõs! Elõször én is azt mondogattam magamnak:
hát már ennyire szar vagy fiam, síkon sem bírsz menni?!:D

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 posts

Hagyományos , jó minõségû subler.Biztos tanultad hogy kell leolvasni.;)A digitálissal én is szenvedtem egy ideig , aztán kidobtam.Persze lehet , hogy csak szimplán gagyi volt.A neten keringõ gyári adatokat meg hagyjuk.Néha azért fedik a valóságot.Mellesleg annyit számít az a 2 tized miliméter?De majd holnap megmérem neked , ha van a Pataiéknál.

Abból is van 0.1mm pontos, és 0.05mm pontos, oda kell figyelni erre is. És ugye itt sem az olcsót kell megvenni. :)

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Na igen, a digitális simán szór ennyit. Számít, mert nem szeretném, ha a rárakott patentszem szétnyílna egy kiállva sprintelésnél.

Hogy esett erre a láncra a választás amúgy?Próba?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hagyományos , jó minõségû subler.Biztos tanultad hogy kell leolvasni.;)A digitálissal én is szenvedtem egy ideig , aztán kidobtam.Persze lehet , hogy csak szimplán gagyi volt.A neten keringõ gyári adatokat meg hagyjuk.Néha azért fedik a valóságot.Mellesleg annyit számít az a 2 tized miliméter?De majd holnap megmérem neked , ha van a Pataiéknál.

Na igen, a digitális simán szór ennyit. Számít, mert nem szeretném, ha a rárakott patentszem szétnyílna egy kiállva sprintelésnél.

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 posts

Kérdés: a Miche Corsa 10 SPD lánc milyen széles? Eléggé eltérõ adatokat látok a neten, van, ahol 6.1, s van, ahol 5.9 mm. Hogyan lehet ezt megtudni? Tolómérõvel hiába mérek rá ugye, az mérésenként szór 0.1 mm-t...(digitális van)

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,064 posts
Csak korrodál... levelesre mint a rétes...