Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Sziasztok!
Kérdésem, hogy integrált csapágyas shimano hajtómûnél, 73-as csapágyháznál mindenképp a hajtásoldalra kell-e rakni azt az egy alátétet vagy lehet a baloldalra is? (több videóban így csinálják, mondják, pl.: Replacing an External Bearing Bottom Bracket - YouTube 2:20-nál a táblázat).
Azért kérdem, mert amíg nem volt ott alátét szebben mûködött az elsõ váltó, de mivel odaraktam ezt a cuccot, már kijjebb kerül a hajtómû...

Nyugodtan teheted bal oldalra.

Balias

Balias

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Sziasztok!
Kérdésem, hogy integrált csapágyas shimano hajtómûnél, 73-as csapágyháznál mindenképp a hajtásoldalra kell-e rakni azt az egy alátétet vagy lehet a baloldalra is? (több videóban így csinálják, mondják, pl.: Replacing an External Bearing Bottom Bracket - YouTube 2:20-nál a táblázat).
Azért kérdem, mert amíg nem volt ott alátét szebben mûködött az elsõ váltó, de mivel odaraktam ezt a cuccot, már kijjebb kerül a hajtómû...

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás
Rob Mester
Rendelhetõ ez az alkatrész, vagy bármilyen 170mm-es fekete octalinkes kar? Mekkora eltérések lehetnek geometriában? Tehát hogy a pedál távolsága a kerékpár középvonalától az fix és szabványos, vagy nagy mértékben szórhat? Ha ezüst lenne ebbõl a típusból az is jó lenne, legfeljebb lehomokolnál és leszintereztetném feketére.

left hand crank arm 170mm (black) for FC-M440-L
Y-1ER02110
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nem art neki.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!
Kazetta csere elött állok, és nem tudom, hogy a kazetta és a racsni közé kell e zsírt rakni, vagy csak szárazon szereljem össze?

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás

sziasztok!

9-es rendszer esetén az edzõ bringán most XT sor van, de le akarom szedni (és eladni), mert feleslegesnek érzem. Kérdés milyen sort tegyek fel (no meg láncot). mivel edzõs, a legtartósabb (ezen belül a legolcsóbbat nyilván) szeretném feltenni. De a váltás minõsége ne igen romoljon (XT hátsó váltó van)
Deore sor a barátom, vagy mehetek még lejjebb? :)

Vagy 950-es Sram 951-es lánccal.Amelyik olcsóbb.Deore-nél nem mennék lejjebb.

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

attól függ. ha új sor-új lánc párosként indultak, akkor én tennék fel másik új láncot.

Ez úgy volt. Thx, az lesz, nézek vmi jófajtát. :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
sziasztok!

9-es rendszer esetén az edzõ bringán most XT sor van, de le akarom szedni (és eladni), mert feleslegesnek érzem. Kérdés milyen sort tegyek fel (no meg láncot). mivel edzõs, a legtartósabb (ezen belül a legolcsóbbat nyilván) szeretném feltenni. De a váltás minõsége ne igen romoljon (XT hátsó váltó van)
Deore sor a barátom, vagy mehetek még lejjebb? :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.178 hozzászólás
attól függ. ha új sor-új lánc párosként indultak, akkor én tennék fel másik új láncot.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Ha egy láncba a 0.75-ös nyúlásmérõ vége éppen belefér, akkor az már cserés?

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
okés köszi akkor be is rendelem :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Mûködne vele.
Marci

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
köszi itt találtam shimano-t de 10 sebességest. Az mennyire kompatibilis a a 9s rendszerrel? lánc stb..

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Ez is jó lehet neked.
Itt is nézelõdhetsz esetleg: Kettenblätter: MTB 4 Arm - BIKE-COMPONENTS.DE
Marci

guenwhywer

guenwhywer

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
hiho!
Olyan kérdéssel fordulnék a nagyérdemûhöz hogy jelenlegi 3*9-es rendszerem nagy tányérját szeretném lecserélni kisebbre. 40T lenne a cél, mert jobban szeretek gyorsan tekerni mint nehezen, és mivel jelenleg nagyon sokat rövid távokon megyek így a jelenlegi 44/11-es áttételt nem tudom kihasználni/gyenge vagyok :)
Most Truvativ hatás van benne igaz shimano tányérokkal, 44/36/24 ha jól emlékszem, hátul 32-11(deore) tudtok valamit ajánlani elfogadható árban?
pl ez jó lehetne nekem?
http://www.ebay.com....=item5650c1eea8

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

ha a menet stimmel (valoszinuleg fog) akkor igen.

Köszi! :)
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Sziasztok!

Press-Fit-es középrészem van. Sokadszorra is beázott, nem kicsit unom már. Tudtok róla, hogy valaki cserélte már ezeket a csapágyakat minõségibb szettre? Mûanyag ház marad (max egy kis esztergálás belülrõl, ha nem lenne pont jó méretû csapágy).

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha a menet stimmel (valoszinuleg fog) akkor igen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Grafy12

Grafy12

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Szevasztok! Egy 15 éves no name kategóriájú montiba bele lehet rakni monoblokk középagyat a sima hagyományos kónuszos helyére?Négyszögletes végû tengely van benne, nem tudom ez számít-e.....
...a nyúlon túl?
Nem, a nyúl az!...

KROSS EVADO 3.0 2012

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Igen.

A Bikemag-os láncvonal mérést elvégeztem.A láncvonalam 51,5mm.Jól olvasom a táblázatot hogy 50mm-es láncvonalnál 113mm-es tengelyhosszúságú monoblokkot kell vennem?