Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

MaRee

MaRee

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Maga a lánc is lehet bibis. Mennyi van benne? Mikor mostad ki utoljára? Szoktad szétszedni?

Sajnos nem tudom, használtam vettem. Nem szedtem még szét és nem mostam ki, de ránézésre jó állapotban van.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Mi a teendõ,ha egy "sima" hajtómûvet tennék pressfit csapágyba,de van vagy fél cm hézag.van valami megoldó alkatrész?

oz82

oz82

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

1 hete mostam ki/ le a láncot Brigéciollal, majd szemenként leolajoztam, felesleget letörölgettem. És most hogy megtekertem jött elõ a finom kis daráló érzés. (Egy poros hegyi szakasz után hosszas gyors kigurulás /45-50kmh/ utnáni tekerésnél jött elõ)
Még arra tudok gondolni, hogy az olaj bevitt magával kis piszkot, vagy ráragadt a por és úgy vitte be..

Maga bringa egy matts 80 as, használtan vettem, lánc, lánckerék márkát nem tudok

(Cserés lesz összel a lánc és a lánckerék, +hajtókar és monoblokk is)

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ilyen láncvonalnál mi lehet a gond?[/URL]

Maga a lánc is lehet bibis. Mennyi van benne? Mikor mostad ki utoljára? Szoktad szétszedni?

MaRee

MaRee

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ilyen láncvonalnál mi lehet a gond? Kígyózik tekerés közben. Néztem a lánctányért nincsenek elkopva a fogak sem elgörbülve maga a tányér.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás
Majd vmikor teszek fel képet. :) Csak marha lusta vagyok. :)

Amúgy ugyanolyan elven mûködik, mint a mezei láncmosók, amik zártak, csak abba nem fér elég folyadék. Enyém nyitott, egy nagy konzervdobozba meríti bele a láncot a lánckerék.
Ja, meg nem olyan dizájnos cucc. :)

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Kicsit visszaolvastam, de már jó régen volt téma.
Tapasztalatotok szerint van érdemi különbség élettartamban, dzsuvaállóságban a BB70, BB90 csapágyak között? Árban 5 ájró, ami nem sok...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Pedig amikor fél liter benzinben pörög a lánc, akkor eléggé hatásos. Kell hozzá egy nagy konzervdoboz, és 3db váltóba való lánckerék, egy alu lemez, meg ugye fúró, csavarok, és pár hajlítás. 200km-ként átmosom, hozzá sem kell érnem a lánchoz, ha olyan kedvem van. :)

Most már tényleg fotót kér a Nép a láncmosódról !!! :)
Ne hagyj minket kétségek közt ! Oszd meg a tudást, lécci-lécci-lécci-lécci !

Sziasztok!
Mi okozhatja Kerékpárnál, hogy tekerés közben a pedálon finom darálást érzek? Nagyon finomat. Megállok, a pedál könnyen forog visszafele, láncnak van némi hangja. Az agyak könnyedén forognak. A lánc tud ilyet produkálni?
Thx

Tiszta a lánc ? Nem lehet, hogy kicsit (nagyon) poros, koszos ? Akkor (is) lehet érezni a finom darálást a pedálon. Tisztítsd meg jó alaposan azután olajozd be !
Hátha....
Marci

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Épp én is kérni akartam ncc1701 topiktársat, ugyan mutassa má' meg a gépét, mert nagyon kíváncsivá tett. ;)

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Sziasztok!

Mi okozhatja Kerékpárnál, hogy tekerés közben a pedálon finom darálást érzek? Nagyon finomat. Megállok, a pedál könnyen forog visszafele, láncnak van némi hangja. Az agyak könnyedén forognak. A lánc tud ilyet produkálni?

Thx

én is érzek ilyet néha, nem tudom mitõl lehet, talán a lánc a lánckerékkel nem fekszik jól össze.
nekem fc-m440es octalinkes hajtómû, hg40 lánc, és cshg40 (8s) hátsó sor a kombináció.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Most már megnéznék a tiédrõl egy képet :D én ugye a boltiról alkottam a lenti véleményem.

oz82

oz82

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok!

Thx

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Ezt a láncmosót én annyira nem tartom így képeken át effektívnek, persze élõben még nem láttam. De ez már egy másik topik témája lehetne.

Pedig amikor fél liter benzinben pörög a lánc, akkor eléggé hatásos. Kell hozzá egy nagy konzervdoboz, és 3db váltóba való lánckerék, egy alu lemez, meg ugye fúró, csavarok, és pár hajlítás. 200km-ként átmosom, hozzá sem kell érnem a lánchoz, ha olyan kedvem van. :)

rothar

rothar

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

A technikád biztosan rossz. Egy régi, rossz láncdarabon kéne gyakorolnod. Nem szabad túlságosan kinyomni a csapot a lemezbõl. Mikor összenyomod, nézd mindkét lemezt, mikor belemegy a 2. lemezbe, nehogy kinyomódjon az elsõbõl.
Nehéz ezt így magyarázni. Túrd a netet, hátha lesz valami jó kis oktató videó !

Nem, ezt eddig is így csináltam, és érthetõen írtad. A nehézséget az okozta-okozza hogy a csap ferdén kap bele mindig a furatba. Meg a szerszám sem egyenesen tolja, hanem ahogy forog a " tolókája" úgy tér ki minden irányba. Nyilván ferde a tolóka.

Én úgy tudom, hogy a 9 (és 10) sebességes láncok csapjai egyszer használatosak, a dobozos új lánchoz adnak is pótcsapot.
Ez nekem nagy csalódás volt, mert a régi 7-8 sebességes láncokat rengetegszer szedtem szét és raktam össze, soha nem volt velük probléma.
A megoldás a patentszem.

Hát ez lehet hogy így van.

Ennyi.

Én csináltam nagyobb tartályos láncmosót, h ne kelljen szétszedegetnem a duraace láncot. :)

Ezt a láncmosót én annyira nem tartom így képeken át effektívnek, persze élõben még nem láttam. De ez már egy másik topik témája lehetne.

Akkor azt hiszem veszek majd egy patentszemet a sramtól, (Azért érdekes hogy a legolcsóbb csap 550 Ft (!!!), a patentszem meg 300. Most már csak gyõzzem Brigeciollal :D

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

2x10-es hajtómû simán viszi a 9-et?

No, hát persze. 10es Mirage UT-t a 10-es campy rendszerrõl áttettem 8asra, és hibátlanul muzsikál. "elöl" annyira nem számít, sokzor látni 10-es hajtókarokat akár 7-8-as rendszerekkel is. Nem fogod észrevenni hogy a hajtókarod 10-es : )

ööö igen

ncc1701

ncc1701

törzsvendég

• fórumtag
  • 580 hozzászólás

Szóval, elhiszem, hogy néha rosszul esik, mikor kicsit erélyesebben megkérünk, hogy miért nem MAGAD keresed ki a dolgokat és ne minden apróságért a fórumot kérdezd de azért egy kicsit lehet, hogy igazunk van.

Két féle ember van: a problémát generáló, és a probléma megoldó. Elöbbi akármibe ütközik, rögtön az utóbbihoz fordul. Ez így van minden szakmában.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
2x10-es hajtómû simán viszi a 9-et?

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Itt találsz egy jó kis táblázatot - MJani-nak köszönhetõen ! Márkus Jani kerékpáros blogja: Áttétel táblázat Itt már mindenféle fokozatot össze tudsz hasonlítani.
Nem tudom, Te hogy szoktál keresni (annak is van egy technikája) de...

Köszi! Keresés: még nincsenek a nyelvemen ezek a kerékpáros szakszavak. Nem elõször hallom, hogy áttétel, de az elsõ kérdésemben is igen nehezen tudtam megfogalmazni, mit akarok. Beindul majd ez idõvel. Türelmeteket addig is köszönöm. ;)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás

Hogyan tudom kiszámolni, hogy 40/28, 38/26, 38/24 (double) hajtás valamelyike a 11/36, 11/34 és 11/32 fogaskoszorú valamelyikével hogyan viszonyul a jelenlegi nálam lévõ felálláshoz képest? Jelenleg 42/32/22 (triple) hajtást használok 11/32-es fogaskoszorúval.

Itt találsz egy jó kis táblázatot - MJani-nak köszönhetõen ! Márkus Jani kerékpáros blogja: Áttétel táblázat Itt már mindenféle fokozatot össze tudsz hasonlítani.
Nem tudom, Te hogy szoktál keresni (annak is van egy technikája) de a Gúgli védelmében elmondom azért, hogy amikor elkezdtem azt beütni, hogy "kerékpár", arra még sok-sok dolgot ajánlott DE!!! az "áttétel" szónál már csak a 2. "T" betûig jutottam és már írta is a javaslatok között, hogy "kerékpár áttétel táblázat" v. "kerékpár sebesség kiszámítása" ........ És ez neked is 5 mp lenne !!!!
http://www.google.hu...24&bih=601&bs=1
Szóval, elhiszem, hogy néha rosszul esik, mikor kicsit erélyesebben megkérünk, hogy miért nem MAGAD keresed ki a dolgokat és ne minden apróságért a fórumot kérdezd de azért egy kicsit lehet, hogy igazunk van.
Marci

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 hozzászólás

Ezt szerintem olvasd el, ha még nem tetted meg.

Mivel némileg sértettem a 7-es és teljes mértékben a 12-es pontot, így elnézést kérek Kisherceg-tõl. Válaszát pedig köszönöm még egyszer. Más is kiderült a linkelt linkbõl: melyik fogaskerékállás milyen sebességet eredményez. Ez lett volna a következõ kérdésem. Több nincs is, tudok mindent. :)