Maga a lánc is lehet bibis. Mennyi van benne? Mikor mostad ki utoljára? Szoktad szétszedni?
Sajnos nem tudom, használtam vettem. Nem szedtem még szét és nem mostam ki, de ránézésre jó állapotban van.
Maga a lánc is lehet bibis. Mennyi van benne? Mikor mostad ki utoljára? Szoktad szétszedni?
Ilyen láncvonalnál mi lehet a gond?[/URL]
Most már tényleg fotót kér a Nép a láncmosódról !!!Pedig amikor fél liter benzinben pörög a lánc, akkor eléggé hatásos. Kell hozzá egy nagy konzervdoboz, és 3db váltóba való lánckerék, egy alu lemez, meg ugye fúró, csavarok, és pár hajlítás. 200km-ként átmosom, hozzá sem kell érnem a lánchoz, ha olyan kedvem van.
Tiszta a lánc ? Nem lehet, hogy kicsit (nagyon) poros, koszos ? Akkor (is) lehet érezni a finom darálást a pedálon. Tisztítsd meg jó alaposan azután olajozd be !Sziasztok!
Mi okozhatja Kerékpárnál, hogy tekerés közben a pedálon finom darálást érzek? Nagyon finomat. Megállok, a pedál könnyen forog visszafele, láncnak van némi hangja. Az agyak könnyedén forognak. A lánc tud ilyet produkálni?
Thx
Sziasztok!
Mi okozhatja Kerékpárnál, hogy tekerés közben a pedálon finom darálást érzek? Nagyon finomat. Megállok, a pedál könnyen forog visszafele, láncnak van némi hangja. Az agyak könnyedén forognak. A lánc tud ilyet produkálni?
Thx
Ezt a láncmosót én annyira nem tartom így képeken át effektívnek, persze élõben még nem láttam. De ez már egy másik topik témája lehetne.
A technikád biztosan rossz. Egy régi, rossz láncdarabon kéne gyakorolnod. Nem szabad túlságosan kinyomni a csapot a lemezbõl. Mikor összenyomod, nézd mindkét lemezt, mikor belemegy a 2. lemezbe, nehogy kinyomódjon az elsõbõl.
Nehéz ezt így magyarázni. Túrd a netet, hátha lesz valami jó kis oktató videó !
Én úgy tudom, hogy a 9 (és 10) sebességes láncok csapjai egyszer használatosak, a dobozos új lánchoz adnak is pótcsapot.
Ez nekem nagy csalódás volt, mert a régi 7-8 sebességes láncokat rengetegszer szedtem szét és raktam össze, soha nem volt velük probléma.
A megoldás a patentszem.
Ennyi.
Én csináltam nagyobb tartályos láncmosót, h ne kelljen szétszedegetnem a duraace láncot.
2x10-es hajtómû simán viszi a 9-et?
Szóval, elhiszem, hogy néha rosszul esik, mikor kicsit erélyesebben megkérünk, hogy miért nem MAGAD keresed ki a dolgokat és ne minden apróságért a fórumot kérdezd de azért egy kicsit lehet, hogy igazunk van.
Itt találsz egy jó kis táblázatot - MJani-nak köszönhetõen ! Márkus Jani kerékpáros blogja: Áttétel táblázat Itt már mindenféle fokozatot össze tudsz hasonlítani.
Nem tudom, Te hogy szoktál keresni (annak is van egy technikája) de...
Itt találsz egy jó kis táblázatot - MJani-nak köszönhetõen ! Márkus Jani kerékpáros blogja: Áttétel táblázat Itt már mindenféle fokozatot össze tudsz hasonlítani.Hogyan tudom kiszámolni, hogy 40/28, 38/26, 38/24 (double) hajtás valamelyike a 11/36, 11/34 és 11/32 fogaskoszorú valamelyikével hogyan viszonyul a jelenlegi nálam lévõ felálláshoz képest? Jelenleg 42/32/22 (triple) hajtást használok 11/32-es fogaskoszorúval.
Ezt szerintem olvasd el, ha még nem tetted meg.