No, megvolt a 24h, rendben volt a hajtás. Igaz, a 2s átdobónak, egészen pontosan a kalickájának semmi köze nincs a 32-es tányérhoz, így a sor mindkét végén leheletnyit beleért a lánc, de ott annyira keveset kellett használni, hogy nem foglalkoztam vele. Tudom, felrakhattam volna láncvezetőnek egy 3s átdobót, vagy állíthattam volna ennek a magasságán, de nagyon nem akartam vesződni még a váltóállítással is, ha esetleg vissza kell rakni menet közben a kéttányéros hajtóművet.
A tapasztalatok alapján megváltozott az 1x10-11 hajtásokhoz való viszonyom!

Gyorskötözőn nem röhögni, nem vagyok hajlandó megint műszaki hiba miatt versenyt feladni... 
Ha a terep olyan, plusz sikerül bespájzolni pár különböző lánctányért, akkor nagyon rendben van! A gyári sramot hanyagolnám, azok az árak nem ide valók, de a gettó megoldásban szerintem megéri gondolkodni. Sajnos a 104-es lyukkör (shimano hajtóműveknél ez az általános, legalábbis eddig, már jön a 96!

) azért jelentős korlát, 32 fognál lejjeb nem nagyon van tér*, de egy próbát (olcsón, kockázat nélkül) lehet vele tenni. Sima háromtányéros XT-n hagytam fent a középső tányért. Nem költöttem rövidebb csavarokra, és nagyon nem álltam neki megint reszelővel bohóckodni, szimplán a nagytányér "helyén" alátétekkel raktam össze.
Nem nagyon tudom az előnyeit ecsetelni, bejött a tök egyszerű váltás. A hétköznapokra, illetve hagyományos maratonokra (nekem legalábbis) ez továbbra sem vállalható, de bekerült a palettára, a 24 óráshoz hasonló pályákra ideális.
* úgy láttam valahol, hogy az új xtr marad 104-es és van hozzá 30 fogas tányér szimpla hajtóműhöz. Érdekes látvány lesz, az biztos...