Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2006. May 10. - 05:19
Most már csak a miértet kell megfejteni. Talán azért, hogy ha be találna állni a csapágy, akkor inkább a pedál essen ki, mint a beklipszelt/dokkolt bokaízületed...?
Na mostmár alszom. Többit majd holnap... Csááááá!
EEFÁRATTAM
Posted 2006. May 10. - 05:12
ha ugy nezzuk, hogy szorul a csapagy akkor kitekeredik a karbol hajtas kozben.
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2006. May 10. - 05:02
no a lenyeg az, hogy a jobboldali pedal jobb menetes a bal pedig balos.
ebbol kovetkezik, hogy melyik iranyba kell oket be ill kitekerni.
akinek nem annak cso!
ha pedig megszorul a pedal tengelye lehet jobb ha kijon mintha kiba mod beleszorulna.
remelem ujsagba nem akartok irni...
Posted 2006. May 10. - 04:48
ebbol kovetkezik, hogy melyik iranyba kell oket be ill kitekerni.
akinek nem annak cso!
ha pedig megszorul a pedal tengelye lehet jobb ha kijon mintha kiba mod beleszorulna.
remelem ujsagba nem akartok irni...
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. May 10. - 02:01
Posted 2006. May 10. - 01:47
ehh, f*szom se gondolkozik ezen.fekete pont!
es olyankor mit forgatsz?
pedalt vagy kart?
majd holnap megnézem, merre áll a menet, és kész.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. May 09. - 23:57
es olyankor mit forgatsz?
pedalt vagy kart?
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. May 09. - 23:42
átgondoltam, de ne kelljen kimennem.no ugorj neki megegyszer.
sracok csinaljuk mar azt, hogy bezaerjuk mara a tech reszt.
es majd reggel vki kinyitja. jo?!
kétszer is végiggondoltam magamban.
abban biztos vagyok, hogy pedálkulcs rárak, és hajtókar elkezd visszafelé forgatni. csak visszafelé lehet forgatni, mert elõrefelé nem racsnizik.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. May 09. - 23:42
akkro jónekem nem üzlet, én baráti alapon csináltattam volna meg, csupán segitségnyujtás cimen. ha ezt csinálja valaki nagyüzemben, akkor hajrá.
azért mondtam, hogy ha nincs más megoldás, nekem van elég ismerõsöm
M.Boy:
pesten több bolt is megcsinálja ezt, illetve telefonszámot minimum tudnak adni. szerintem nagyobb vidéki boltban is van erre mód. kérdezõsködj boltokban!
Posted 2006. May 09. - 23:39
(gyk azért leirom: a balos karba óramutató járásával megegyezõen, a másikba óramutató járásával ellenkezõen kell belecsavarni a pedált)
no ugorj neki megegyszer.
sracok csinaljuk mar azt, hogy bezaerjuk mara a tech reszt.
es majd reggel vki kinyitja. jo?!
NE ÍGY! NE ÍGY!
Posted 2006. May 09. - 23:34
egy pedált ugy teszek be, hogy a 15-ös kulcsot ráteszem a pedálra, beillesztem a helyére, és elkezdem a hajtókart hátrafelé (tehát nem arra, amerre hajtod) tekerni. közben a pedálkulcs marad ugyanabban az állásban.
aki ebbõl nem tudja kikövetkeztetni, mi merre, az nemmondommi.
és aki kételkedne abban, amit leirtam: ha nem csináltam vagy százszor ezt a mûveletsort, akkor egyszer sem....
(gyk azért leirom: a balos karba óramutató járásával megegyezõen, a másikba óramutató járásával ellenkezõen kell belecsavarni a pedált)
Posted 2006. May 09. - 23:22
Ez pont nem így van. Olyan a menet iránya hogy a pedálozás miatt pont lefele csavarodik.Ha pedált cseréltek csak finomna néhány menetnyire csavarjátok rá , utánna kezdjétek el tekerni a kart pedálnál fogva, ekkor ha nem szorul nagyon a menet szépen le fog csavarodni a tengely.Így van. Az eltérõ menetezés célja annyi, hogy a pedál a tehetetlenségébõl adódóan csak szorulni tudjon, lazulni ne.
Posted 2006. May 09. - 23:05
Jut eszembe: Kell az Acor! Már írtam privit is... Mit fizetek és hogyan?
sztem meg pont befelé csavoridik a hajtástól
Posted 2006. May 09. - 22:55
feketét forgalmazták, a szürke és az arany csak úgy bekerült egy két darab, de forgalmazásban nem volt.
Posted 2006. May 09. - 22:54
Sráczok,
a (tavalyi) holzfeller hajtómûbõl 2féle színû is volt?
Mert neten látni ezt a fényes-feketés színût, illetve egyik boltban láttam ilyen ezüstös (v anodizált:icon_ques) kinézetût is. És elvileg mind2 '05ös...
Ezek közül mindegyik azonos évjárat? (Van valami különbség köztük - a kínézeten kívül? - meg a rockring kinézetén/anyagán kívül?)
http://www.bike2buil...uv05holzdhd.jpg
http://www.ramsays-o...t_holzrg_dh.jpg
http://www.guerrilla...GREY_resize.jpg
Posted 2006. May 09. - 22:36
nekem nem üzlet, én baráti alapon csináltattam volna meg, csupán segitségnyujtás cimen. ha ezt csinálja valaki nagyüzemben, akkor hajrá.perselyezést annó a kerékvárban(arany j utcai megállós példányban) kb 2 rugóért csinálták meg talán husiba. semmi nagy cucc, menet bele, acél perseny, örülés.
sorry ha üzletet ronottam.
azért mondtam, hogy ha nincs más megoldás, nekem van elég ismerõsöm
Posted 2006. May 09. - 22:34
sorry ha üzletet ronottam.
Posted 2006. May 09. - 22:31
és azt esztergályos nem csinálja meg, esetleg cnc-marós, aki be tudja fogni a hajtókart. esztergályos csak hengeres dolgokat tud csinálni.
perselynek meg lesz hely biztosan.
nem lesz olcsó móka, de ha kell, én meg tudom neked csináltatni.
persze elõtte egy kép jó lenne, hogy hogy is néz ki. lehet nem annyira vészes a dolog, csak a pedálod ment tönkre pölö
Posted 2006. May 09. - 21:43
De lehet a karba elég lenne belesajtolni a perselyt.