Jelentkezz be Regisztrálj

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2006. May 18. - 20:54

Posted 2006. May 18. - 20:44

Posted 2006. May 18. - 20:42

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2006. May 18. - 20:39

Posted 2006. May 18. - 20:39

nem sram vs shimano, de ahogy olvasgatom itt a fórumot, az xt lánctányérjai állítólag igen-igen hamar kopnak. ha már shimano, akkor inkább lx, azt sokan szeretik.
És vajon mi a különbség az XT és LX tányérjai között? (anyagminõségben, szélességben) Semmi. (kivéve a kistányér, de az ugye úgysem kopik el soha...

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2006. May 18. - 19:50

Szerintem 2,5mm-es kell hozzá. Nekem Howitzerem van, az is ilyen módon kompatibilis a 68/73-as házakkal, gondolom neked is ezért kell alátétezned. A legfontosabb szempont a láncvonal, amit 48,5 mm-re kell belõni. Az alábbi linken minden mást megtalálsz. Ja alátétet pedig esztergáltatsz ha venni nem tudsz.
http://www.sram.com/...pwrspl-e-r2.pdf
Baloldalt megkeresed a monoblokkod típusát meg a monoblokkház szélességed oszt ott van kell-e alátét.
Köszi.
Posted 2006. May 18. - 19:23

A maradékból nem egy magányos csapot kell kivenni, hanem egy láncszemnyi szakaszt félig kinyomott csappal és az be tudod illeszteni a hiányos részre. De ez nem lesz erõsebb mint egy patentszemNa de Cruxos - a kiszedett szemeket már NEM lehet visszatenni, ugye tudod? Legalábbis úgy nem, hogy ne szakadjon szét kiálláskor! A kiszedett szakaszok megvannak, csak hát egy csap, ellentétben a tévhittel, igazából csak egyszer oldható (hogy erõs is maradjon), s ugye ki lett bontva, hiszen nem a lánc része... Ami jól jönne, az az XC_Rider által említett "teljesen szûz" csapocska lenne...De végül is...patentszem van egy csomó, talán az marad bent és kész.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. May 18. - 19:17

2:1 arányban irod jólMég 1 kérdés: Mennyi külömbség van a 06 Stylo Team és a 05-ös Stylo között mert árban igen csak nagy a külömbség. Mondjuk a 05-ös 10 gram al nehezebb, de aszem azt még elbirom:) Szoval merevség terén meg hasonlók mennyi különbség van?

amugy egy szavazat észérvekkel az xt-nek: merevebb, és szerintem jobban is vált.
egy szavazat meg a stylonak, mert nem sh!mano

amugy az a privát véleményem, hogy bár nehezebbek a sh!mano lánctányérok, mint a széjjelmart tuningõrületek, de sokkal jobban váltanak.
persze egy mart raceface/truvativ tányér nekem sokkal jobban tetszik
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. May 18. - 18:31

nem sram vs shimano, de ahogy olvasgatom itt a fórumot, az xt lánctányérjai állítólag igen-igen hamar kopnak. ha már shimano, akkor inkább lx, azt sokan szeretik.
Én shimano-párti vagyok, de ez sajnos tény. Én most készülök az 1000km-es lánccserére szombaton... :S remélem nem lesz gond, de majd csak utána nyilatkozok...

az lx-nél viszont hallomásból sem tudok ilyenrõl az tény...
Posted 2006. May 18. - 18:25

Posted 2006. May 18. - 17:38

A Stylo-ról azt hallottam, hogy nem elég merev, mondjuk nem durvulásra kell, erröl mit tudtok?
Nem szeretném, ha a hozzászolásom megint 1 Sram VS Shimano vitát inditana el, tehát légyszi legyetek objektivek.
Edit: Ha esetleg valakinek van ebben az árkategoriában és minöségben ajánlása azt is szivesen vesze.
Köfi
Posted 2006. May 18. - 13:48

Én éppen ilyen esetekre teszem el a kivett szemeket. Ha valamelyik boltban van ismerõsöd akkor szólj neki, hogy ha legkozelebb Connex láncot tesz fel, akkor adja neked a kiszedett szakasz. De én inkább a patentszemet hagynám benne, mosni is egszerûbb két részletben.
Na de Cruxos - a kiszedett szemeket már NEM lehet visszatenni, ugye tudod? Legalábbis úgy nem, hogy ne szakadjon szét kiálláskor! A kiszedett szakaszok megvannak, csak hát egy csap, ellentétben a tévhittel, igazából csak egyszer oldható (hogy erõs is maradjon), s ugye ki lett bontva, hiszen nem a lánc része... Ami jól jönne, az az XC_Rider által említett "teljesen szûz" csapocska lenne...De végül is...patentszem van egy csomó, talán az marad bent és kész.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2006. May 18. - 13:14

Posted 2006. May 18. - 13:00

Én éppen ilyen esetekre teszem el a kivett szemeket. Ha valamelyik boltban van ismerõsöd akkor szólj neki, hogy ha legkozelebb Connex láncot tesz fel, akkor adja neked a kiszedett szakasz. De én inkább a patentszemet hagynám benne, mosni is egszerûbb két részletben.Nem lehet esetleg külön lánccsapot venni valahol? (boltokban hülyének néznek miatta, de csak nem fogok egy Connex908-ast kidobni...fõleg 2 hetesen)
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. May 18. - 12:49

Sziasztok!
Vettem egy Truvativ BB-05-PSP Power Spline középrészt, de hiányzik a hozzávaló alátét. Érdeklõdtem, írtam egy csomó e-mailt de nem kaptam érdemleges választ. Megtudna valaki mondani, hogy milyen szélességû alátét kell hozzá?
Szerintem 2,5mm-es kell hozzá. Nekem Howitzerem van, az is ilyen módon kompatibilis a 68/73-as házakkal, gondolom neked is ezért kell alátétezned. A legfontosabb szempont a láncvonal, amit 48,5 mm-re kell belõni. Az alábbi linken minden mást megtalálsz. Ja alátétet pedig esztergáltatsz ha venni nem tudsz.
http://www.sram.com/...pwrspl-e-r2.pdf
Baloldalt megkeresed a monoblokkod típusát meg a monoblokkház szélességed oszt ott van kell-e alátét.
Posted 2006. May 18. - 11:24

....sürgõsen vennem kéne egy újat?
ezt ugye nem komolyan kérdezted???
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2006. May 18. - 10:45

Azért mert 1 valakinek kattog, attól még nem kell beparázni, és "Jajj Istenem akkor nem veszek, mert szar!" következtetéseket levonni! Rengeteg embernek jól mûködik!
Giant xtc vázban van egy XT-s 2 hónapos karom, nem kattog. És 180mm-es, szóval van erõkar is rendesen, ami aztán tudja mocorgatni a rendszert, és meg sem nyikkan...
Posted 2006. May 18. - 09:57

Posted 2006. May 18. - 09:31