Jelentkezz be Regisztrálj
Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)
Posted 2006. May 24. - 12:57
MOst van az arany-fekete színû DH és SL mono 4 és 3 csapággyal. De van a Fekete-fehér(ezüst) színû gigapipe is.. az most a régebbi fajta? Az is van olyan jó mint az újabbak? Azok hány csapágyasak? Ez milyán árban lehetett?
Posted 2006. May 24. - 12:34
Pont a kart akarod megmenteni, amibol mar kiszakadt a menet? Erdekes
I`m as fast as nobody!
Posted 2006. May 24. - 12:31
A probléma ami megoldásra vár, a következõ: Hajtókart nem lehet lehúzni a tengelyrõl, mert kiszakadt a menet belõle, vagyis a hajtókarleszedõ nem marad benne.
Van valakinek ötlete? Elõre is kösz!
U.I.: a kart + a monoblokkot kellene megmenteni, a váz már úgyis több darabban van, annak már mindegy.
Persze. vázat lefektetni, megtámasztani, hajtókart fával meg zsuzsikalapáccsal ütni amíg le nem esik... kb ennyi a teendõ...
ha nem sajnálod még fa sem kell...
Posted 2006. May 24. - 12:28
Van valakinek ötlete? Elõre is kösz!
U.I.: a kart + a monoblokkot kellene megmenteni, a váz már úgyis több darabban van, annak már mindegy.
Posted 2006. May 23. - 14:54
Elõfordulhat, ha sokat mész a középsõ tányéron és nem vagy egy pörgetõs típus, a shimanok nem bírnak túl sokat.
Saját sztori: lx hajtómû, sram 990 fogsor, pc69 lánc, 150km után lánc csere, a 18-ason(nagyon nagy terhelés alatt) a 21-esen (közepes terhelés alatt) ugrik az új lánc, de mentem az új lánccal 40km-t terepen hanyagolva a 18-at és a 21-et és utána már sehol sem ugrott a lánc. Tegyük hozzá, hogy nagyrészt ezt a két fogaskereket használom fölfelé, 50 alatti lábforgással és nem vagyok egy könnyû ember. Azóta kicsit többet pörgetek:)
Idén versenyzek nyolcadik éve, soha nem volt még ilyen, pedig elnyûttem már pár láncot, hajtókart, fogsort... és alapjában véve sokaknak egészen furcsa, hogy a 190cm-es magasságommal hogy tudok így pörgetni...
elkeseredtem, de ez van... számítottam rá, még az a szerencse. a legrosszabbra készültem, hát bejött, sajna...
Posted 2006. May 23. - 14:08
Elõfordulhat, ha sokat mész a középsõ tányéron és nem vagy egy pörgetõs típus, a shimanok nem bírnak túl sokat.Na, ígértem egy lánccsere utáni beszámolót...
szóval: XT-s hajtómû, LX-es fogsor, Connex lánc, 1012,9km-nél történõ lánccsere.
szóval középtányéron elõl ugrik, +hátul alsó kettõn is...
de hogy 1000km-es hajtómûvel ugorjon a középsõ tányér... Olyan gyönyörû kék folt van a combom belsõ oldalán...
Saját sztori: lx hajtómû, sram 990 fogsor, pc69 lánc, 150km után lánc csere, a 18-ason(nagyon nagy terhelés alatt) a 21-esen (közepes terhelés alatt) ugrik az új lánc, de mentem az új lánccal 40km-t terepen hanyagolva a 18-at és a 21-et és utána már sehol sem ugrott a lánc. Tegyük hozzá, hogy nagyrészt ezt a két fogaskereket használom fölfelé, 50 alatti lábforgással és nem vagyok egy könnyû ember. Azóta kicsit többet pörgetek:)
A sebesség mindent megold.
Posted 2006. May 23. - 13:53
Látott mostanában valaki Stylo SL-t kézzel fogható megvásárolható formában? Több helyen próbálkoztam már, de egyes boltok honlapján hiába van feltüntetve, már nem lehet kapni
"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)
Posted 2006. May 23. - 13:32
Posted 2006. May 23. - 13:24
nekem ezt úgy 5000km környékén csinálta, (xt fogsor, xt tányérak, xt - deore lánc 1000km-enként cserélgetve)
valami elég problémás a Te helyzetedben! ennyi km után nem szabadna ilyet mûvelnie!!
nem lehet, h sokat mentél terepen, meg keményeket váltottál...?
minden esetre tanulságos dolog. én azért továbbra is cserélem 200-250 km után, a 4 láncot vetésforgóban....
neeeem, semmi extra. ugyanolyan használat mint eddig... anniy hozzátartozki hogy 180-as a kar, de ennyire akkor sem... meg akármilyenek is a körülmények, terep-nem terep, azért könyörgöm... 1000km!!!
közben: ápolás... volt! erre is azt mondom; könyörgöm 1000km!!!
sár: egy centit nem kapott, esõt kapott kettõt; könyörgöm 1000km!!!
Posted 2006. May 23. - 13:23
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2006. May 23. - 13:22
Na, ígértem egy lánccsere utáni beszámolót...
szóval: XT-s hajtómû, LX-es fogsor, Connex lánc, 1012,9km-nél történõ lánccsere.
de hogy 1000km-es hajtómûvel ugorjon a középsõ tányér... Olyan gyönyörû kék folt van a combom belsõ oldalán...
Én szóltam, h semmit sem bír ki, ha sárban mész...nekem a fogak is eltûntek róla 2000 km alatt... (még jó, hogy sokat mentem vele terepen egyébként... )
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2006. May 23. - 13:16
Na, ígértem egy lánccsere utáni beszámolót...
nekem ezt úgy 5000km környékén csinálta, (xt fogsor, xt tányérak, xt - deore lánc 1000km-enként cserélgetve)
valami elég problémás a Te helyzetedben! ennyi km után nem szabadna ilyet mûvelnie!!
nem lehet, h sokat mentél terepen, meg keményeket váltottál...?
minden esetre tanulságos dolog. én azért továbbra is cserélem 200-250 km után, a 4 láncot vetésforgóban....
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2006. May 23. - 12:22
Posted 2006. May 22. - 13:40
Írták: XT könnyebb, merevebb, drágább. Bõven elég lesz LX is. Az egy jóóó hajtómû.
Ha gyorsabban akarsz fejlõdni sztem költsd: edzésre-jó kajára / vegyél némi protektort és legyél csak nyugodtan állat / menj több versenyre.
Ha bicó fejlesztése érdekel, ird le az alkatrész listát a ki milyen bicóval nyomul topicba, majd megírják ki mit fejlesztene rajta, ja meg jelezd költségvetési limitet is.
De a milyen bringát vegyek-ben is megkérdezheted. Ott már úgy látom úgyis otthonos vagy
Ja ha mondanak x összeget és melyik jobb akkor könnyebb segíteni:)
Igy ugye meg háát...
Protektoron belül mire gondolsz?????
Ugye a versenyek meg a felettes szerv miatt bonyollultabb.
Az állatsághoz sz.tem nem kell már sok:)
Posted 2006. May 21. - 23:02
Írták: XT könnyebb, merevebb, drágább. Bõven elég lesz LX is. Az egy jóóó hajtómû.Sziasztok!
Mennyi a különbség az Lx és az Xt között???
Mer a 2 különbségét másra is tudnám költeni...
Ha gyorsabban akarsz fejlõdni sztem költsd: edzésre-jó kajára / vegyél némi protektort és legyél csak nyugodtan állat / menj több versenyre.
Ha bicó fejlesztése érdekel, ird le az alkatrész listát a ki milyen bicóval nyomul topicba, majd megírják ki mit fejlesztene rajta, ja meg jelezd költségvetési limitet is.
De a milyen bringát vegyek-ben is megkérdezheted. Ott már úgy látom úgyis otthonos vagy;)
Posted 2006. May 21. - 20:43
Itt http://www.cycles4u.de/ mondjuk 77.90 euró és Ausztriába 13-ért postáznak...gondoltam, hogy jobban járok...de annyival nem biztos, hogy inkább azt vegyem, vagy....ha tudsz valami jó kis akciót....
Posted 2006. May 21. - 20:18
Ha érdekel, nézd meg a gyártó honlapját, és konkrét modell kiválasztása után érdeklõdj mondjuk a Zöldpontban.Valaki tudna nekem a Gebhardt-lánctányérokról árakat meg ilyen katalogszerût (magyart ha lehet) adni/küldeni? Már elõre spórolok az XT-karhoz, mer ahogy írjátok elég szarok szegények(XT)....
Kb mennyi lehet egy hasonló minõségû szett...
Posted 2006. May 21. - 20:18
Posted 2006. May 21. - 19:55
Posted 2006. May 21. - 19:47
azt olvastam az új deore hajtómûrõl, hogy merev, meg hogy jobban bírja a terhelés...szerintetek 77-80kg alatt is megbízhatóan mûkszik majd? Vagy mindenképp csak Lx, meg ilyenekben gondolkodhatok?