Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ha egy hajtókarból kiszakad a menet (a tengelyrögzítésnél) annak a használat szempontjából igazán nincs jelentõsége.
legfeljebb macerás leszedni, de körmös lehúzóval, vagy valami sufnibanhergelt akármivel megoldható.
mégsem kell egy hajtókart havonta leszedni...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Szevasztok! Kérnék egy kis segítséget a gigapipe monoblokkokhoz..
MOst van az arany-fekete színû DH és SL mono 4 és 3 csapággyal. De van a Fekete-fehér(ezüst) színû gigapipe is.. az most a régebbi fajta? Az is van olyan jó mint az újabbak? Azok hány csapágyasak? Ez milyán árban lehetett?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"U.I.: a kart + a monoblokkot kellene megmenteni"

Pont a kart akarod megmenteni, amibol mar kiszakadt a menet? Erdekes ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

A probléma ami megoldásra vár, a következõ: Hajtókart nem lehet lehúzni a tengelyrõl, mert kiszakadt a menet belõle, vagyis a hajtókarleszedõ nem marad benne.

Van valakinek ötlete? Elõre is kösz!

U.I.: a kart + a monoblokkot kellene megmenteni, a váz már úgyis több darabban van, annak már mindegy.

Persze. vázat lefektetni, megtámasztani, hajtókart fával meg zsuzsikalapáccsal ütni amíg le nem esik... kb ennyi a teendõ...
ha nem sajnálod még fa sem kell... :D

Mr. Smily Head

Mr. Smily Head

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
A probléma ami megoldásra vár, a következõ: Hajtókart nem lehet lehúzni a tengelyrõl, mert kiszakadt a menet belõle, vagyis a hajtókarleszedõ nem marad benne.

Van valakinek ötlete? Elõre is kösz!

U.I.: a kart + a monoblokkot kellene megmenteni, a váz már úgyis több darabban van, annak már mindegy.
!smily!

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Elõfordulhat, ha sokat mész a középsõ tányéron és nem vagy egy pörgetõs típus, a shimanok nem bírnak túl sokat.

Saját sztori: lx hajtómû, sram 990 fogsor, pc69 lánc, 150km után lánc csere, a 18-ason(nagyon nagy terhelés alatt) a 21-esen (közepes terhelés alatt) ugrik az új lánc, de mentem az új lánccal 40km-t terepen hanyagolva a 18-at és a 21-et és utána már sehol sem ugrott a lánc. Tegyük hozzá, hogy nagyrészt ezt a két fogaskereket használom fölfelé, 50 alatti lábforgással és nem vagyok egy könnyû ember. Azóta kicsit többet pörgetek:)

Idén versenyzek nyolcadik éve, soha nem volt még ilyen, pedig elnyûttem már pár láncot, hajtókart, fogsort... és alapjában véve sokaknak egészen furcsa, hogy a 190cm-es magasságommal hogy tudok így pörgetni... :D
elkeseredtem, de ez van... számítottam rá, még az a szerencse. a legrosszabbra készültem, hát bejött, sajna... :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na, ígértem egy lánccsere utáni beszámolót...
szóval: XT-s hajtómû, LX-es fogsor, Connex lánc, 1012,9km-nél történõ lánccsere.

szóval középtányéron elõl ugrik, +hátul alsó kettõn is...
de hogy 1000km-es hajtómûvel ugorjon a középsõ tányér... Olyan gyönyörû kék folt van a combom belsõ oldalán... :(

Elõfordulhat, ha sokat mész a középsõ tányéron és nem vagy egy pörgetõs típus, a shimanok nem bírnak túl sokat.

Saját sztori: lx hajtómû, sram 990 fogsor, pc69 lánc, 150km után lánc csere, a 18-ason(nagyon nagy terhelés alatt) a 21-esen (közepes terhelés alatt) ugrik az új lánc, de mentem az új lánccal 40km-t terepen hanyagolva a 18-at és a 21-et és utána már sehol sem ugrott a lánc. Tegyük hozzá, hogy nagyrészt ezt a két fogaskereket használom fölfelé, 50 alatti lábforgással és nem vagyok egy könnyû ember. Azóta kicsit többet pörgetek:)

A sebesség mindent megold.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Sziasztok!

Látott mostanában valaki Stylo SL-t kézzel fogható megvásárolható formában? Több helyen próbálkoztam már, de egyes boltok honlapján hiába van feltüntetve, már nem lehet kapni :(

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ott valami nem stimmel, ilyet még nem hallottam

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

nekem ezt úgy 5000km környékén csinálta, (xt fogsor, xt tányérak, xt - deore lánc 1000km-enként cserélgetve)
valami elég problémás a Te helyzetedben! ennyi km után nem szabadna ilyet mûvelnie!!
nem lehet, h sokat mentél terepen, meg keményeket váltottál...?
minden esetre tanulságos dolog. én azért továbbra is cserélem 200-250 km után, a 4 láncot vetésforgóban....

neeeem, semmi extra. ugyanolyan használat mint eddig... anniy hozzátartozki hogy 180-as a kar, de ennyire akkor sem... meg akármilyenek is a körülmények, terep-nem terep, azért könyörgöm... 1000km!!! :(

közben: ápolás... volt! erre is azt mondom; könyörgöm 1000km!!!
sár: egy centit nem kapott, esõt kapott kettõt; könyörgöm 1000km!!! :D :(

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
ápolás vót? TF2 meg ilyesmi...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

szóval: XT-s hajtómû, LX-es fogsor, Connex lánc, 1012,9km-nél történõ lánccsere.

de hogy 1000km-es hajtómûvel ugorjon a középsõ tányér... Olyan gyönyörû kék folt van a combom belsõ oldalán... :(

Én szóltam, h semmit sem bír ki, ha sárban mész...nekem a fogak is eltûntek róla 2000 km alatt... (még jó, hogy sokat mentem vele terepen egyébként...;) )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

nekem ezt úgy 5000km környékén csinálta, (xt fogsor, xt tányérak, xt - deore lánc 1000km-enként cserélgetve)
valami elég problémás a Te helyzetedben! ennyi km után nem szabadna ilyet mûvelnie!!
nem lehet, h sokat mentél terepen, meg keményeket váltottál...?
minden esetre tanulságos dolog. én azért továbbra is cserélem 200-250 km után, a 4 láncot vetésforgóban....

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Írták: XT könnyebb, merevebb, drágább. Bõven elég lesz LX is. Az egy jóóó hajtómû.

Ha gyorsabban akarsz fejlõdni sztem költsd: edzésre-jó kajára / vegyél némi protektort és legyél csak nyugodtan állat / menj több versenyre.

Ha bicó fejlesztése érdekel, ird le az alkatrész listát a ki milyen bicóval nyomul topicba, majd megírják ki mit fejlesztene rajta, ja meg jelezd költségvetési limitet is.

De a milyen bringát vegyek-ben is megkérdezheted. Ott már úgy látom úgyis otthonos vagy

Ja ha mondanak x összeget és melyik jobb akkor könnyebb segíteni:)

Igy ugye meg háát...

Protektoron belül mire gondolsz?????

Ugye a versenyek meg a felettes szerv miatt bonyollultabb.:(

Az állatsághoz sz.tem nem kell már sok:)

peppe

peppe

törzsvendég

• fórumtag
  • 312 hozzászólás

Sziasztok!

Mennyi a különbség az Lx és az Xt között???

Mer a 2 különbségét másra is tudnám költeni...

Írták: XT könnyebb, merevebb, drágább. Bõven elég lesz LX is. Az egy jóóó hajtómû.

Ha gyorsabban akarsz fejlõdni sztem költsd: edzésre-jó kajára / vegyél némi protektort és legyél csak nyugodtan állat / menj több versenyre.

Ha bicó fejlesztése érdekel, ird le az alkatrész listát a ki milyen bicóval nyomul topicba, majd megírják ki mit fejlesztene rajta, ja meg jelezd költségvetési limitet is.

De a milyen bringát vegyek-ben is megkérdezheted. Ott már úgy látom úgyis otthonos vagy;)
a második p néma!

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

gondoltam, hogy jobban járok...de annyival nem biztos, hogy inkább azt vegyem, vagy....ha tudsz valami jó kis akciót....:)

Itt http://www.cycles4u.de/ mondjuk 77.90 euró és Ausztriába 13-ért postáznak...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Valaki tudna nekem a Gebhardt-lánctányérokról árakat meg ilyen katalogszerût (magyart ha lehet) adni/küldeni? Már elõre spórolok az XT-karhoz, mer ahogy írjátok elég szarok szegények(XT)....:(
Kb mennyi lehet egy hasonló minõségû szett...

Ha érdekel, nézd meg a gyártó honlapját, és konkrét modell kiválasztása után érdeklõdj mondjuk a Zöldpontban.

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
gondoltam, hogy jobban járok...de annyival nem biztos, hogy inkább azt vegyem, vagy....ha tudsz valami jó kis akciót....:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Bírni fogja a Deore is, de az LX-eol sokkal jobban jársz...:D