Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
es ha nem vernetek a farkotokkal a csalant?
engem nem erdekelne annyira, hogy melyik a legmerevebb
vennek egyet ami szep tetszik megbizhato megbirom fizetni.
/a marketinget meg hagynam annak aki benyeli/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Valaki tud esetleg infót arról, hogy a truvativ integrált monoblokkos hajtómûvei (firex, stylo) miként viszonyulnak a shimanokhoz (lx, hone, xt) olyan szempontból, hogy az ember mekkora terpeszben kénytelen tekerni? (Q-faktor)

Szerintem ez elég lényeges választási szempont.

Styloról más fórumokon olvastam hogy elég széles, Sh!manot nemtom, de az FSA pl azzal dicsekszik, hogy az õ hajtókarjai a legergonómikusabbak.

conor: Ha merevség/súly érdekel, akkor xtr, deus:)
Ezekkel csak az a baj, hogy az áruk átlépi az épelméjûség határát nálam:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
PV: az okés, csak a stylo legendásan kolbászka:)

amúgy egy mrevség/súly arány lenne az igazán irányadó:)
Autist Team:)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
Valaki tud esetleg infót arról, hogy a truvativ integrált monoblokkos hajtómûvei (firex, stylo) miként viszonyulnak a shimanokhoz (lx, hone, xt) olyan szempontból, hogy az ember mekkora terpeszben kénytelen tekerni? (Q-faktor)

Szerintem ez elég lényeges választási szempont.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

szvsz a stylo nem olyan merev mint az xt
...

Azt hogy mennyire merev, szerintem elsõsorban a monoblokk határozza meg, és az hogy a hajtókar hogy van összegyógyítva vele.

Itt van elõttem valami teszt (most veszek hajtókart én is), ahol bemérték a hajtókarokat hogy mennyire merevek...

1.Gusset Waffen
2.Saint
3.XTR
4.FSA V-Drive XC
5.LX
6.Race Face Deus XC

XT pont nincs a teszben:)

Mellesleg az FSA V-Drive XC most 90font a chainreaction-nél, elég jó vétel, szinte nagyker ár...

Nem tudja valaki hogy a shimano tányérok milyen aluból készülnek? (a honlapon csak az van h alu)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
meg asszem az lx tányérjai simán préselt cuccok, az xt-én kicsit cnc-znek is, ami váltásteljesítményt javíthat,,,,,,mivel új lx-et nem próbáltam nem tok nyilatkozni róla gyakorlatban....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Sajnos a Shimano alu tányérjai nem igazán a tartósságukról híresek.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ha tényleg csak a kisebb súly miatt kerül többe az XT, akkor LX lesz.
De akkor most melyik kopik lassabban?
Az LX acél kistányérja nem tartósabb, mint az XT aluja, kemény mászásnál?
Bocs a sok kérdésért, de szeretném a megfelelõt választani. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
szvsz a stylo nem olyan merev mint az xt

(nem üreges ugye)

de az lx is hibátlan, azt kell eldöntened hogy megér-e az a pár gramm ennyi pénzt vagy nem
Autist Team:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Összekevertem kicsit a dolgokat, az elõzõ HSZ hülyeség...

Az lx legkisebb tányérja acél, az xt-é meg alu, kb ennyi a különbség (shimanoék szerint)

A 7075 T6 dolog meg az FSA - Truvativ vonalon jön be, azzal kevertem.

A Truva Stylo Team szerintem nem egy rossz vétel 40k-ért, ok hogy 20g-al nehezebb az XT-nél, de szerintem tartósabb.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

Tudom, hogy már ez egy sokszor lefuttatott téma, de visszaolvasva nem találtam kielégítõ választ... :(

Szóval: Deore LX avagy XT hajtókart vegyek-e? XC-s felhasználásra lenne; valami merev, strapabíró és tartós hajtókart keresek.
Halottam, hogy az XT gyorsan elkopik. Lehet-e kapni hozzá új tányérokat megfizethetõ áron?
A kettõ között van vagy 60 gramm különbség tömegben (középcsapival). Mennyit számít ez?
Mennyi 500.000! ?

Az LX elvileg jobban kopik, mert annak "sima" 7075-es alu tányérjai vannak, az XT-é pedig -a legkisebb kivételével- 7075 T6, vagyis hõkezelt, ergó kopásállóbb.
Gondolom nem egetverõ a különbség, de esetleg érdemes meggondolnod

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Tudom, hogy már ez egy sokszor lefuttatott téma, de visszaolvasva nem találtam kielégítõ választ... :(

Szóval: Deore LX avagy XT hajtókart vegyek-e? XC-s felhasználásra lenne; valami merev, strapabíró és tartós hajtókart keresek.
Halottam, hogy az XT gyorsan elkopik. Lehet-e kapni hozzá új tányérokat megfizethetõ áron?
A kettõ között van vagy 60 gramm különbség tömegben (középcsapival). Mennyit számít ez?
Mennyi 500.000! ?

nekem anno nem érte meg az lx és az xt közötti árkülönbség azt a 60 grammot, és xc-re az lx is elég merev. igaz elég olcsón kaptam meg, 28.000 ropi volt boltban ( tehát nem webshop ). egy kis reklám: a speedmetalban ismét 28 ropi az lx . link

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Szokásos, ha van pénz vegyél xt-t. A tányérok szabvány méretûek, ha elkopik, olyat veszel amilyet akarsz. A 60 g meg 60 gramm. Mit lehet erre válaszolni?:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Mennyi 500.000! ?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
XT 6 ropi..

sz.tem megéri érte.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez kompatibilitási dolog lényegtelen, csak írják, ettõl függetlenül bármilyen 9-s lánccal lehet használni. 990-s sorhoz most XT láncokat használok, az új bicón meg majd Connex-et. Korábban használtam én is PC69-et, LX-et, gond nélkül. Mellesleg most fogom majd kipróbálni az itthon tudomásom szerint nem kapható PC991 Cross Step láncot

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
most olvastam a sram oldalán, hogy a kompatibilis láncok a pg-991 és pg-971
Nos, a 991-es az cirka 7000ft.

ggx: én is azt kerestem, de már mindenhol azt mondják, hogy csak az új számozásuak vannak. :( De sebaj...

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
nekem 990-es sorhoz 2 pc69-es láncom van, nemtom annak mi most a megfelelõje számozásban

meri

meri

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
és a középkat minek megy el? pl néztem ilyen célra a sram pc 971 (vagy mit) és az kb 3000.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szte minkább két középkategóriás láncot vegyél, és azokat cserélgessed.