Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Húúú akkor én is átzsírozom honap mert már nem emlékszem bezsíroztam e....télleg a jobb kar a jobbmenetes?(mindig elfelejtem....:D)

A legkönyebben ezt úgy tod megjegyezni hogy mindig a tekerés irányában van a "be". :)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
A jobb oldali (lánctányérokál) a "normális", asszem az a jobbmenetes vagymi

Az integrált simanó cuccok meg lelazulnak folyamatosan, az FSA, Truvativ nem nagyon (szerintem jobban el lett találva a GPX/MegaExo), Részfészt nemtom, de épeszû ember olyat úgyse vesz:D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Húúú akkor én is átzsírozom honap mert már nem emlékszem bezsíroztam e....télleg a jobb kar a jobbmenetes?(mindig elfelejtem....:D)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
mert még nem volt alkalmuk összerohadni a persellyel;)
a tavalyiakból sem, hisz azokban is már rögzítve voltak(elméletben)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Jó asszem mostmár meggyõztetek holnap bezsírozom. Egyébként az új truvákból már nem jön ki!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Már máshol is olvastam ezt a kérdést (más oldalon).

A pedálmenetet zsírozni kell! Ha nem teszed, akkor úgy beragad, hogy az életbe nem szeded szét. Mellesleg pl. a Truvativ útmutatója is írja, hogy zsírozni kell, gondolom nem véletlenül.

pontosan, mert ezek után jön a "szar a truva, mert a persely is kijön a karból!"
:)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
minden egymassal femesen kapcsolodo feluletet kenni kell
/alap helyzetben/
csavarok mentek ...

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Srácok, ne röhögjetek ki de lenne egy kérdésem amin napok óta rágódom és nem jutok dûlõre...
Szal lehet h naon primitíven hangzik de kell a pedálmenetet zsírozni vagy sem???

Már máshol is olvastam ezt a kérdést (más oldalon).

A pedálmenetet zsírozni kell! Ha nem teszed, akkor úgy beragad, hogy az életbe nem szeded szét. Mellesleg pl. a Truvativ útmutatója is írja, hogy zsírozni kell, gondolom nem véletlenül.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

nekem dettó
jó lenne már valami megoldást lelni rá

most direkt megnéztem, nekem is lejött kicsit az lx
pedig izomból meg volt tépve

mondjuk én nem rendeltetésszerûen használom:)
Autist Team:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ha egyszer le is akarod szedni, igen.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Srácok, ne röhögjetek ki de lenne egy kérdésem amin napok óta rágódom és nem jutok dûlõre...
Szal lehet h naon primitíven hangzik de kell a pedálmenetet zsírozni vagy sem???

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nekem dettó
jó lenne már valami megoldást lelni rá

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
A Shimano integrált hajtómûveinél gyakori a lelazulás? én eszrevettem, hogy az én XT-men a bal kar néha eltávolodik egy kicsit a csapágytól, ilyankor visszatolom és újra jól meghúzom....ezt a problemet megoldja a menetrögzítõ és lehet/érdemes egyáltalán a tengelyre is fújni/kenni?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Lehet hogy csak a csapágycsészék lazultak meg a vázban. A tesóm bájkjával ugyan ez volt, aztán rendesen betekertem a monoblokkot és most semmi hangot nem ad ki.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Elsõ körben próbáld meg megállapítani honnan jön a recsegés. Lehet pedál, vagy a középrész is.

Ha a középrész, akkor lehet, hogy csak kosz került a monoblokházba, vagy a tengely és a csapágyak közé, esetleg lelazult. Szereld ki, ellenõrizd a csapágy forgását, takarítsd ki a meneteket aztán zírozd meg és jól húzd vissza. Vagy vidd el szervízbe.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem csak valahol por ment bele.
szétszed, megtisztit, összerak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok!

Shimano Deore Lx (integrált, ht2, 2005) hajtómûvem elkezdett keservesen nyöszörögni, kb. 1,5 után a vázban(speckó rockhopper '05).

Eddig abszolút semmi baja nem volt, tegnap kapott egy 16km-es 40km/h-s kavicsos lejtõt és kb. 6órás hegymenetet ugyancsak ilyen "akropolisz-rallis" :) terepen.

Kirázódott volna egy kicsit? Kétségbe vagyok esve, ilyen szintû hajtómûnek nem szabadna ilyeneket csinálnia, meg ha csere kell, az 30rugó.

Megrepedt volna a váz?
Vagy mjad abbahagyja? (ha nem csinálok vele semmit, akkor elképzelhetõ, hogy kikoptatja a monoblokk-házat?)
Vigyem szervízbe?

Segítsetek lécci, mer addig nem tok menni ellentmondnai a fizika törvényeinek :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Aske - 95 kg. Nekem mondod? :D

Annyit hajtod ez az RF-et, most megnézem már.

"egyébként is kész megváltás volt a négyszöges alivio kar után ami két év ugrálás után elhajlott és a két kar nem vízszintesen állt hanem kb 200 fokos szögben"

Nekem ugyanez volt, anyi különbséggel, hogy fél év után. Ehhez még add hozzá, hogy axiálisan is el volt csavarodva (a kar).
Úgy hintázott alattam, azt hittem majd' tengeribeteg leszek. :D Jobboldalt a négyszöghüvely is kitágult, nem lehetett feljebbhúzni. Ez az egyik alkatrész amit sikerült teljesen tönkretennem, amúgy nem sok volt. Mondjuk nem erre való! lol A monoblokk (egyik oldalt mûanyag) viszont jól bírta.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Remélem OK lesz.

Viszont 18 rugó az 18. Nem lehet rámondani, hogy "ennyiért jó ha eddig vagy addig bírja" vagy, hogy "nem csoda ha gond van vele". Persze vannak sokkal drágábbak, de remélem akármennyibe is került, nem lesz vele gond.

Sima ISIS tengelyt kapott? Miért, mit kellett volna kapjon? Az integrált az más tészta, abból a típusból "ennyibõl" tuti nem kapsz ugrálásra valót.

Egyet értek,de
azért mondtam h jó ha eddig vagy addig bírja mert még csak nem is 6061-es aluból van hanem egy annál is puhább ötvözet. Namost az alu köztudottan fárad. Alattam meg (80 kg) még gyorsabban "elfáradnak:)" a cuccok. Persze ez már nem egy belépõ szintû alsókategóriás hajtómû! Valóban elvárható tõle a minõség (truvativ vagy nem?)!

Pl. kaphatott volna olyan tengelyt mint ami a diabolusban van, Egy óriási isis.
Csak akkor naogyon drága lett volna a csapágy,meg gondolom így ócsób legyártani nem kellett hozzá új szabadalom.
Szal mind1 mostmár faszán mûködik úgyhogy nem lehet egy szavam sem, egyébként is kész megváltás volt a négyszöges alivio kar után ami két év ugrálás után elhajlott és a két kar nem vízszintesen állt hanem kb 200 fokos szögben :D . Érdekes volt. Aztán eltört a négyszöges tengely is. Meghalt szegény :) . Na szal mérföldekkel jobb. És elégedett vagyok mostmár...végre.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezt a "lehet" szót hanyagolni kéne. Rakjál rá, és kész. Mit kell ezen filózni? Meg kéne nézni néhány alkatrészt eredeti, beszerelés elõtti állapotban! Rengetegen látni gyárilag felvitt menetrögzítõt. Nem is tudom, miért.