Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Apróban árul egy arc Hone-t 25ért, újonnan, én is tõle vettem. Az fekete, nem pedig elcseszett szürke mint az LX. Keress rá szerintem, megéri.

akkor má inkább bdiszkontról 26,5 ért.....

de on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

tigris, hol kapni 25ért ht2es lxet? (priviben)

Apróban árul egy arc Hone-t 25ért, újonnan, én is tõle vettem. Az fekete, nem pedig elcseszett szürke mint az LX. Keress rá szerintem, megéri.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
KCNC XC-rõl vélemény?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
www.bikediscount.hu 26500---HONE

nincs ebben semmi érdekes

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Esetleg azt meglehet csinálni h visszahajlitani a rf-t?mert most ahogy kinéz szinte tök olyan mintha gyári ilyen ferde lenne csak van pár karc rajta

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
tigris, hol kapni 25ért ht2es lxet? (priviben)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szerintetek egy Truvativ Blaze hajtómû mennyire szívos?

nem eléggé....de ha a rf-t elgyaktad, akkor minimum ht2-es lx ben gondolkodjál szerintem...de az még egy másfél 10es a 10edhez képest.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Szerintetek egy Truvativ Blaze hajtómû mennyire szívos?

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
oké, csak azért kérdezem, mert lassan leharcolom a meridámon a gyári hajtómûvet, ami nem cserélhetõ lánctányéros, és nem voltam biztos benne, hogy az lxen cserélhetõek. de ezek szerint igen. kösz szépen.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Gebhardt, RaceFace: A közeli ismerõsök Shimano lánctányérról váltottak ezekre, mert elkopott a nagy "S."

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Persze, hogy lehet!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
aha, egyedül mintha csak az XTR lenne saját tányérjával kompatibilis, összes többi szabvány.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
srácok, a shimano lx ht2-es hajtómûn (fc-m 580 talán a száma) lehet cserélni a lánctányérokat?

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 posts
Elhajlott a RaceFace Ride XC hajtókarom
Esetleg tudtok vmit ami jobban birja és 10körül van?

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Köszi mindenkinek, küldetés teljesítve :)
Alapvetõen az volt a gond, hogy nem mertem szétszedni a HG-t, mivel a bontószemen kívül eddig nem kellett jobban szétszednem. Miután megerõsítettetek hitemben, hogy igenis szét lehet és kell ezt is kapni, a gond megoldódott ;)
De legalább mostmár ez is össze van szedve egy helyre, hátha még kell valakinek:)
Szóval kösz mégegyszer!
When the day is through, all I want to do is slow down...

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 posts
Van még egy harmadik módszer is :): az eredeti láncot feldobod a legkisebb tányér+legkisebb fogaskerékre, majd kiveszed a bowdent a h. váltóból. Ennek hatására a váltó ugye összecsukódik, de még mindig lógni fog a lánc. Namost annyi szemet kell kiszedni, hogy a lánc kb 1-1,5 cm-rel a láncvilla alatt fusson közepes feszességgel. (érezni fogod, ha eggyel többet hagysz benn, nem lesz feszes, ha kevesebbet, rövid lesz a lánc)
Ja, és a mezei láncbontó is jó a HG lánchoz. Sok szerencsét!
EDIT (OFFolok megint): mcGywer: jól néznek ki a kerekeid!!!:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Láma mód ON:
A csináld magad mozgalom keretein belül elérkeztem az elsõ "modern" lánccserémhez. Ez még persze pikk-pakk rendben, a gond az, hogy az újonnan felpakolt HG-73-as lánc úgy áll a gépen, mint tehénen a melltartó, tehát kicsit bõõõ... :( A "hagyományos" láncoknál ezt szemkivétellel megoldotta az ember, mibõl azt deriváltam, hogy jelen helyzetben is ez vezethet el az üdvösséghez... Azonban a HG-n egy kicsit gyanús, hogy nem tudok szemet kivenni. (Ennek 2 oka lehet, esetleg összeadódva: egyrészt a szerszámhiány (láncbontó van, a bontószemet szét is tolja szépen), másrészt a tapasztalat hiánya). A rendszer természetesen 9-es, a váltón ennyit nem lehet állítani.
A kérdés tehát: hogy tudom lerövidíteni ha le tudom, illetve egyáltalán le kell-e, vagy csak valamit elcsesztem? (Sramot akartam venni, de mivel vidéken szakadt, így is a szomszéd városba kellett átmenjek 9-es láncért, szal örülök, hogy egyáltalán volt. De ha lehet, azért ezt most elhasználnám.)

Nem tudom h. milyen bringád van (merevfarú v. nem) és milyen fogsor/tányérok, DE: Ha merevfarú, akkor felteszed a láncot elõl nagytányérra(42-44 fogú általában ha 3tányéros a rendszered), hátul pedig a legnagyobb fogaskerékre (ez pl. nálam 32es), átfûzöd a váltón a láncot és addig feszíted a lánc húzásával a váltót, hogy az "épp ne szakadjon le", szóval még engedi a rugó. Megnézed hogy ebben a felállásban mennyit kell rövidíteni a láncodon, kiszeded a felesleges szemeket, összerakod és örülsz. Amiatt felesleges parázni, hogy túlságosan feszülnek a váltórugók, mivel általában épeszû ember nem vált ennyire keresztbe, különben meg a rugó dolga h. feszítsen.

Ha fullyd van, akkor valamilyen módon össze kell nyomni a hátulját, mivel berugózásnál változhat az elméleti láncvillahossz ---> jobban megfeszül a váltó, ennek következtében ha berugózatlanul végezted a fenti lánchosszbeállítást, szépen leszakad a váltó ha 3×1-ben vagy egy nagyobb döccenõn.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Én egyszerû natúr láncbontóval (lifu) bontom mind a SRAM mind a SH láncokat, és azzal a lendülettel össze is rakom õket, nem használok semmi extra cuccot. Sosem volt még problémám.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts
Bontani nem nehéz, összerakni kevésbé egyszerû. A Shitmanó láncokba nem szabad visszanyomni a kiszedett csapot, hanem külön kell venni hozzá Shimano csapot, ami erre van (ha nem kaptál hozzá, vagy elhasználtad már). Az eredeti csappal elszakadhat a lánc.

Értelmes megoldás: Sram patentszem. Még értelmesebb megoldás: eleve Sram láncot venni, ami újraegyesíthetõ saját anyagából, és patentszem is jár hozzá.

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Ok, köszi, igazából nem mertem nagyon erõltetni de akkor most barbármód :)
When the day is through, all I want to do is slow down...