Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok,
hajtómûvet mikor kell-célszerû-ajánlot tisztítani, kenni?
Köszi!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
raktam oda egy réteg orkán szerû anyagot, meg alá is felé is sok sok szigszalagot...
de ez pont úgy van, hogy épp befér a lánc és inyenkor akármilyen ruhát tehetek oda, az engedni fog.
ezért gondoltam a kétkomponensût, hogy azt nem nagyon nyesegeti el.
csak nem tudom hogy rögzítsem a vázhoz. (nem, nem fogom átfúrni meilõtt valaki kitalálná :))

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én egy neoprén csíkon ragasztottam oda, hogy inkáb azt gyalázza le, mint a karbon középcsapágyházat...(vágj le egy kis csíkot valami láncvillavédõbõl)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
aztaa Dante! ezt nevezem :)

mibõl lehetne a láncvillára szerkeszteni valami cuccot, hogy ne kapja fel a láncot a hajtókar tányérja és ne nyúzza le a festést?
hallottam már olyanról, hogy kétkomponensû ragasztóból csináltak oda valami tutit. Yasec megoldotta egy alumínium lapka felcsavarzásával.

valami ötlet?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ohó, utánaolvastam, szóval a HG/IG/UG csak a lánckiképzésre utal, pl HG-lánc kell egy HyperGlide rendszerû fogaskerékre/lánckerékre. A 7-es láncot azért nem bírja pl az XT hajtómû, mert a 7-es láncok (Shimanonál) nem Hyperglide rendszerûek, ennyi. És ezek szerint nincs köze a láncszélességhez. A váltók kapacitása meg tök lényegtelen ebbõl a szempontból, ugyanis maga a görgõ minden szélességûre felfekszik - így csak az áthidalható tartomány számít. Még a végén képben leszünk. :)

Persze paradox módon az elõbbi megállapításom is igaz, hogy

Nemnem, csak annyit állítok, hogy a HG fogrendszer 8/9-es, az IG meg 7-es. (az UG-rõl nem nyilatkozok, azügyben nem vagyok képben)

csak egészen más okból. (a Shim. nem gyárt HG-s 7-es láncot, de ha gyártana, simán rárakható lenne egy XT-re...)

Ebben viszont csak részben van igazad conor

7es és 8as lánc ugyanolyan széles (IG)

ugyanis lehet, hogy ugyanolyan széles, de 8-asból viszont van HG is.(IG-rõl passzolok) ;)

tehát agneovo kérdésére a válasz;
Nem lesz gond, ha azonos váltáskapacitású lánc, azaz ha a PC68-as HG kompatibilis (én úgy tudom az), akkor okés lesz a téma.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Chains for 6, 7 or 8 gears are 7.1mm wide while 9 speed chain is 6.6mm

rákerestem, ezt találtam:-)

Autist Team:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kivéve, ha van benne, mondjuk 0.2 mm tartalék...(legalábbis én így képzeltem el)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
na ezt nem tudom...

de amit írtam az biztosan igaz

7es 8-as lánc ugyanolyan, csak ugye a 8as sor szélesebb, ezért nem jó a 7es sor a 8/9-es agyra

és ha belegondolsz logikus is
hisz a 8as és a 9es sor ugyanolyan széles
így a 9esnél keskenyebb kell hogy legyen a lánc

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na akkor homályosíts fel mester, hogy hogyan lehet, hogy a HG-s tányérok (pl XT) a 8-as és 9-est is bírják, de a 7-est már nem? (ezek szerint tényleg nem tudom, de most majd jól képbe kerülök)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
nemnem

7es és 8as lánc ugyanolyan széles (IG)

9es keskenyebb

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nemnem, csak annyit állítok, hogy a HG fogrendszer 8/9-es, az IG meg 7-es. (az UG-rõl nem nyilatkozok, azügyben nem vagyok képben)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
jah már értem.
félreértettük egymást.
azt hittem, hogy úgy gondolod, hogy 8-9es lánc megy egy fogsoron meg minden mindennel kompatibilis.
váltóval, hajtókarral valóban nem lehet gond.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hö? Passzolok akkor, lehet, hogy hülyeséget mondtam. De az biztos, hogy mind a váltók, mind a hajtómûvek nem tesznek különbséget a 8/9 között. (bizisten lemegyek, s megnézem...)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Dante ezt komolyan gondoltad?
a 8as rendszernél bõven szélesebb a lánc, mint a 9esnél!

de a hajtókarnak tök mindegy egyébként. meg gondolom az elsõváltó ugyanannyit húz 8 és 9 sebességnél is

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A 8/9-rendszer egy és ugyanaz. (láncszélesség stb) A 7-es rendszerrel lenne bibi. Menni fog. ;)

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Tehát akkor nem nagyon tudom elszúrni milyet veszek.

Még egy csacsi kérdés : PC-68 láncom van tehát csak 8 sebséges a bringám ehez teljesen jó ez a hajtómû (mert 9 sebeséges keskeny lánchoz ajánlják).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
68-73mm közötti csapágyház szélességhez használható (a montik 90%-a ilyen), kapsz hozzá hézagoló gyûrûket. Ennyi.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

FC-M580 (22-32-44) vagy FC-M581 (26-36-48). Ez a 2005-s, integrált tengelyes. 30-ba bõven belefér.

Ez minden kerékpárhoz jó ? Nincsenek méret különbségek ?

Privátban KonásAndrás is felajánlott egy FC-M571 -es tipust,de itt mintha különbözõ tengely hosszokhoz tartozó monoblockok lennének honnan tudom nekem melyik jó ?

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Ok, átmásolnám, de honnan?!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
FC-M580 (22-32-44) vagy FC-M581 (26-36-48). Ez a 2005-s, integrált tengelyes. 30-ba bõven belefér.