Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18261 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Gari sajna nem játszik, nincsen róla számlám, cserébe az árkülönbözetbõl bõven futja egy új középrészre, ha végül kell... De este kiderül, hogy kell-e :)

Ha kell, kallódik egy vadonás új a sufniban, mert van három hajtómûvem két géphez. Megalkudhatunk rá.:D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Dave! Neked is rosszalkodik?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
kala,
én tegnap szétszedtem szilvás után, injekcióztam bele egy adag olvasztott zsírt (hátha használ..), kíváncsi vagyok, hogy fog mûködni holnap...

ptom: tegnap szilvás után lemostam a bringát, és a biztonság kedvéért lepucoltam rendesen az egész meghajtást. van itthon célszerszám és kb. fél óra a szétszedés-lepucolás-zsírozás, ezért nekem megéri lepucolni és kicsit injekciózni, mint hogy vegyek egy új csapágyat...amikor tegnap átpörgettem a láncot meg az egész cuccot itt az utcában egy kis kör alatt, akkor nem rosszalkodott...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Gari sajna nem játszik, nincsen róla számlám, cserébe az árkülönbözetbõl bõven futja egy új középrészre, ha végül kell... De este kiderül, hogy kell-e :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
kala!
Lx nekem Buék kupa után teljesen beállt. Gariba kicserélték. Hihetetlen volt számomra :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem egy éve hibátlan at xt csapágya....sokat kapott már az is,de pl én még nem is nagyon nyúltam hozzá

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Grr... De ez még csak az elsõ hónapja a dögnek :P
Igaz, az ISISnél jól védett helyen vannak a csapágyak, de az RF-em 5 éves, túl van számtalan mocsok marcin, és fut jól.
Mindenesetre átdörgöltem a rendszert, és bezsíroztam újra, du. elviszem egy körre, hogy használt-e a megöntözés.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Az egy dolog, hogy kompatibilis, viszont rendszeresen az elsõ probléma, ami az RF hajtásoknál jelentkezik és sajnos gyakran elég hamar. Szerintem maradj a nagy "S-nél!" Én, ha egyszer elfárad, kipróbálom az Enduro Fork Seals csészéit, mert már az is van nekik.
Mellesleg nálam a Shimano középrésze több mint egy éve hibátlanul üzemel, benne két Szilvás és egy Duna maratonnal, valamint számtalan sáros túrával. A lényeg az odafigyelés takarításnál, és gyakori karbantartás

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
http://www.raceface....am-xtype-bb.htm

"Interchangeable with Shimano’s XTR, XT and Saint BB cups."
Hmmm? Az Lx miért maradt ki? Remélem, csak véletlen... :P

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Szilvás?:D

Ühümm... Itthon lecsutakoltam a gépet, de amennyire volt erõm megnézni, most is recseg-ropog, érzésre meg olyan, mint diót darálni :P Szóval jön a hajtómû szétszedése és újrazsírozása, ha az sem segít, akkor nem tudom :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Állítólag a shimanok jobbak.

A sebesség mindent megold.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

A Rácsefácse Xtype monoja (illetve csapágyai) jó(k)? Fõleg a tömítettségük érdekelne.

Szilvás?:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A Rácsefácse Xtype monoja (illetve csapágyai) jó(k)? Fõleg a tömítettségük érdekelne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
acéltengelyes Hone-t venném....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

semmi olyan, ami az effektiv teljesitményt befolyásolná.
azt vedd amelyik jobban tetszik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
szinén kivûl nincs különbség

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 posts
Helló!!

Mondjátok csak nekem, a hone vagy az deore lx a jobb hajtómû??
melyiket érdemesebb bészerezni??
Ugy tudom...a hone az állítrólag ilyen extrémebb felhazsnálásra van...az lx meg cc és enduró.....kitudjamár...nos?? kérnék véleméyneket!

ahoj!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mûködni fog jól...

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 posts
Köszi a választ!
Egy ilyen 8-as rendszert akarok összerakni:
07 -es alivio hajtókar, sram pc-48 as lánc és egy sram 5.0-ás fogaskeréksor...
ez így megállja a helyét nem?vagy érdemes változtatni vmit rajta?alivio váltóval használom...

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7,603 posts
Zsolesz 777
nekem olyanom van.
egy 4szöges helyére ment fel, mert azon nem lehetett lánctányért cserélniezért vettem ezt.
nekem teljesen megfelel, az elõzõmhöz képest (talán ty-30volt vagy valami ilyesmi) ég és föld a különbség. merevebb mint az, persze egy lx hajtómûvel nem fogja felvenni a versenyt, nekem 10 rongyot megért monoblockkal együtt.. :)
persze ízlések és pofonok.
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)