Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18261 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

ettõl miért lenne jobb? :)

ez a 3 betü közel semmi lényegesre sem utal... csak hogy számítógépes vezérléssel készült

igen. meghogy ránézésre sokkal szebb egy RF lánctányér mint egy shimano LX-é. értem ezalatt: megnézed közelröl a simánjot és egyik "fog" "fejszalagja" 1mm másiké 2. ezt nem nehéz észrevenni, tán még 1 ovodás is látja h nem teljesen egyenletes, ezzel ellentétben egy cnc vel készült RF tányéron minden fog tökéletesen azonos.
ugyhogy juhééé juhééé szebb és jobb és kész :D
amugy meg nem nagyitoval fogjuk vizsgálni h melyik milyen; de láss csodát thez rajtad kivül mindenki azt mondja h tovább tart egy RF ....(de ezen sem fogunk összeveszni, kikek a pap kinek a papné ;) )

ja és igen 3 betü cnc: arra utal amit mondtál...
végülis akkor mondhatjuk h egy MO.n készült suzuki és egy Rolls Royce között is csak a gyártási eljárás különbözik, ettöl függetlenül még lehet ugyan jó a 2; csakhogy szerintem épp a gyártási eljáráson van a hangsúly...

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Sziasztok, szóval elõállt 1 kis probléma:A Monoblockom (B+ iSiS) enyhén dúrván elkezdett kattogni, elvittem szervízve, hogy ez mitõl lehet.
1. Azt mondták, hogy a portól és egyéb smötyiktõl van, s tisztítással + zsirozással valószínûleg (kb70%), hogy abbamarad majd, de ez 1000 HUF -ba kerûl.

2. Vagy veszek egy Race Face Evolve XC -t, és ezt rakatom bele. Az árát nemtudom, de bizonyára nem 1 olcsóság, mivel RF, viszont, ha ezt választom, akkor kéne 1 hely ahol beszerezhetõ (Lehetõleg Budapesten, 22-11 kerület környékén).

3. Vagy úgy döntök, hogy veszek egy Truvativ Giga Pipe Team SL-t ( 7280 FT) és ezt rakatom bele, a mostani B+ iSiS emet meg kidobom a kukába.

Plz segítsetek, melyiket válasszam, én úgy gondoltam, hogy elösször megszervizelem, aztán, ha szétmegy megint, akkor veszek Bele 1 RaceFAce-t, mégha a barátaim Truatívot is ajánlották.

Amúgy, 66 Kg vagyok (átlagba 70), gyakorlatilag gyilkolom a bringát rendesen, kiállva, erõsen, ahogy csak bírom, esõben, sarasabb aszfalton, de olyan 80% Aszfalt és 20% Sarasabb környék, de inkább XC/ CC-hez sorolnám. Ja és összvissz fél éves ha van a kütyü kb 1500-2000 KM-rel + boccs ha szarúl írok nézzétek el nekem, válaszotokat elõre kössz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem a cnc miatt jobbak, de jobbak. Az lx középtányérom 1000km után teljesen elkopott.

maximum jobb anyagból vannak.....

ha jók az emlékeim az xt tányérjain is van némi forgácsolt felület /cnc gyk :)/ az lx- é viszont préselt, és tán a felületkezelése gyengébb...de azt nem láttam élõbem közelrõl csak olvastam.....szal ha hüjeség nem tõlem származik csak terjesztem :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem a cnc miatt jobbak, de jobbak. Az lx középtányérom 1000km után teljesen elkopott.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

RF tányérok eg cnc vel gyártottak, elvileg jobbak....

juj, végre végre, újra!!
iiiigen :)
aszittem eltünik eme téma végleg:)
de neeeem!!! :D

ettõl miért lenne jobb? :)

ez a 3 betü közel semmi lényegesre sem utal... csak hogy számítógépes vezérléssel készült

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Én az LX-et is, és anno az RF-et is 15-ért vettem, újként... :air: (az RFhez gari is volt, csak nem volt rá szükség)

még vmi; ha isis-es kart veszel, monoblokkot bagóért is lehet hozzá venni, és tudsz azzal is variálni, hogy mi a fontosabb; súly (alutengelyes b+/Altrix "mûanyag" monok) / erõsség (Acor) / tömítettség (RF)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja igaz. LX is 25 vhol akciosan :) de akkor is idegesit h nekem is hamar meg haveromnak is lx integráltján pár nap használat után már szemmel látszott a kopás a nagytányéron. RF tányérok eg cnc vel gyártottak, elvileg jobbak....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

ja a 25e-es prodigy-t néztem én is de ha jol sejtem ahhoz még kéne egy normális isis mono is és akkor már itthoni lx árba vagyok, de akkor már nem sokkal többért van xt külföldröl :D

már a 25-el is itthoni lx árban vagy.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja a 25e-es prodigy-t néztem én is de ha jol sejtem ahhoz még kéne egy normális isis mono is és akkor már itthoni lx árba vagyok, de akkor már nem sokkal többért van xt külföldröl :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Apróban pl. új Prodigy karoknál 10e eltérés is van (35/25e), szóval nézz szét, hogy mit veszel :) (Ride XC meg ezek alatt, 20-25 között)
Még így is eléggé magas áraknak tûnnek, és max annyiban tudnak versenyezni a 100 ojrós XT-vel, hogy nem jár velük utalási/szállítási költség, és meg lehet próbálni alkudni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

ja tudom h xt, javitottam is innen nem rendelsz semmit VV ?

Belátható idõn belül nem. Ami nekem kell, az nem nagyon van német nyelvterületen, vagy drágább.

www.starbike.com

crc 150 felett ingyenes házhozszállítás lett.

már vagy háromnegyed éve:D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

ezt csak én nem értem ?

Tigrincs,
még a jómúltkor segített nekem priviben S cuccok keresésében..

www.starbike.com
crc 150 felett ingyenes házhozszállítás lett.:lick: most láttamsry.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja tudom h xt, javitottam is :) innen nem rendelsz semmit VV ? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

www.hozé megmondjaa tutit.hu
valami biker pedig lassan nekem is esedékes

ezt csak én nem értem ?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

kezd egyre izgalmasabb lenni a téma :D külföldröl hogy is van ez a 30 ért xt?

Nem XTR, hanem XT és például így: http://www.actionspo...-760::7765.html

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
www.hozé megmondjaa tutit.hu
valami biker pedig lassan nekem is esedékes

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
kezd egyre izgalmasabb lenni a téma :D külföldröl hogy is van ez a 30 ért xt?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ja igen, ez egy nem túl szeretnivaló vonása az új karoknak, az én LXem is rakoncátlankodott a hétvége után, soha korábban meg ilyen jellegû bajom nem volt, de kipucoltam, és most kussolva játszódik, kopp-kopp
(leszámítva a lánc brutál nyikorgását, ami még kolamackó fülét is bántotta, de kettenfett jött, látott és gyõzött :) )

.. da saust die Maschine :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
kb azt jelenti, hogy vagy telemegy sárral és eltömõdik, nem forog tovább, vagy azt, hogy kimosod belõle a zsírt mondjuk magasnyomásúval, de a benne lévõ sár meg ott marad, és szintén eltömõdik és nem forog tovább, de legalábbis recsegõ ropogó hangot ad, ami egy csapágynál nem jó jel....javítása az általában egy új csapágy megvételével jár, ez olyan 5-8 ezer forint típustól függõen.

tényleg, ht2es középcsapiból milyet érdemes venni? lx, xt?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mit jelent az , hogy szétcsapja ,mennyibe fáj a javítása??

nemvagyok egy "nagy" bringatakarító...