Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Attól függ milyen lánccal, hány lánccal, milyen idõben, mennyi karbantartás és milyen stílus mellett használod. kb. 2000km-25000km

A sebesség mindent megold.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Mi a véleményetek a 10sebességes Ultegra sorról? kb hány km-t bír?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Off
Jéé :D Még egy PTom :D
On
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Hát igazábol most venném ezt a rendszert.Akkor már érdemesebb venni 9-est?Az Alivio hajtómû használható 9 sebességeshez?ugy tudom nem:S

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
8-as shimano rendszer esetén alivio,acera,régi deore,Sram attack,TRX váltókarok jöhetnek szóba

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
8 sebességes lenne:)

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Shimano Alivio elsõ váltó,Deore LX hátsó váltó Shimano alivio octalinkes hajtókar együtt milyen váltókaorral ajánlott?egyáltalán ezek együtt használhatók?
Hajtómûcsapágy esetében mit jelent ez a két érték:73/121mm
ELõre is köszi a válaszokat

73/121 (mm) 73: a csapágyház hossza, 121 a tengely hossza
használhatók eggyütt
a hajtómû nem befolyásolja a rendszer mûködését legyen szó bármilyen sebbességûrõl. az csak kell az egészhez

az hogy milyen váltókart vegyél azt az dönti el hogy hány sebességes a láncod illetve a racsnid. (a te esetedben)
mivel deore LX hátsó váltód van valószínû 8 vagy 9-est. a kérdésben nem írtad le hány sebességes a racsnid ill a láncod. nézzd meg aztán ajánlunk valamilyet

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Shimano Alivio elsõ váltó,Deore LX hátsó váltó Shimano alivio octalinkes hajtókar együtt milyen váltókaorral ajánlott?egyáltalán ezek együtt használhatók?
Hajtómûcsapágy esetében mit jelent ez a két érték:73/121mm
ELõre is köszi a válaszokat

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

nem lehet rendesen beállítani a 8-as váltókart 9 sebességhez, hiába az a tévhit, hogy majd egy fogat nem használok..
mivel a 8-as és a 9-es racsni egyforma széles, igy a 8-as kar több bovdent mozgat egy fogról a másikra lépéshez, mint a 9-es kar.
biztos lesz olyan, hogy 2-3 fokozat jól mûködik (mert a váltónak is van tûrése) de lesz olyan, ahol folyamatosan ugrálni fog.

ez akkor is elõforul ha pl 1:1-es húzású sram hátsó váltót használsz 2:1-es shimano karral. 8-as soron 4 fokozat ha pontosan beesik a többit átugorja. de apámnak igy is tetszik:)

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

nem lehet rendesen beállítani a 8-as váltókart 9 sebességhez, hiába az a tévhit, hogy majd egy fogat nem használok..
mivel a 8-as és a 9-es racsni egyforma széles, igy a 8-as kar több bovdent mozgat egy fogról a másikra lépéshez, mint a 9-es kar.
biztos lesz olyan, hogy 2-3 fokozat jól mûködik (mert a váltónak is van tûrése) de lesz olyan, ahol folyamatosan ugrálni fog.

értem. és köszi a gyors választ mindenkitõl :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 posts

A hátsó váltó gond nélkül viszi a 9es rendszert, de a váltókart mindenképpen ki kell cserélned 9esre.

Ideiglenesen sem lesz megoldható, hogy a 8-as váltókarokkal használjam a 9-es sort? Mi játszódna amúgy le? A fokozatok közé húzná a láncot?
(bocsi a lámaságért :) )

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Lassan le kellene cserélni a fogaskoszorúmat és a láncomat, de jelenleg 8-as rendszert használok alivio karokkal amik elviekben csak 8 sebességet kezelnek.
Az volna a kérdésem, hogy ha most csak fogaskoszorút és láncot cserélnék, akkor be lehetne-e állítani a váltó rendesen (vennék én szívesen új karokat is, de jelenleg hiányában vagyok a cashnek), hogy vigye a 9 sebességet is, vagy hamvábaholt az ötlet?

Elõre is köszi!

A hátsó váltó gond nélkül viszi a 9es rendszert, de a váltókart mindenképpen ki kell cserélned 9esre.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Tudtommal be lehet. A 8/9-es rendszert általában viszik ugyanazok a váltók, csak arra figyelj, hogy a szükséges fogtartományt fogják át. Új karokat viszont venned kell majd.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sylverdevil

sylverdevil

vendég

• fórumtag
  • 91 posts
Sziasztok!

Lassan le kellene cserélni a fogaskoszorúmat és a láncomat, de jelenleg 8-as rendszert használok alivio karokkal amik elviekben csak 8 sebességet kezelnek.
Az volna a kérdésem, hogy ha most csak fogaskoszorút és láncot cserélnék, akkor be lehetne-e állítani a váltó rendesen (vennék én szívesen új karokat is, de jelenleg hiányában vagyok a cashnek), hogy vigye a 9 sebességet is, vagy hamvábaholt az ötlet?

Elõre is köszi!

uzuz85

uzuz85

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
thx majd elolvasgatom

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
http://en.wikipedia..../Bottom_bracket
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

uzuz85

uzuz85

újonc

• fórumtag
  • 7 posts
Sziasztok!

Mit jelentenek a következõk a hajtómûcsapágynál: Octalink, Bordás-Octalink, ISIS Drive, Négyszög-tengelyes?

Most akarok új bringát venni, és nem tudom, mit jelentenek ezek.

Kösz elõre is!

Bögre

Bögre

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
Jó'vanna. Én is piskóta vagyok.:)
Akkor a lánc marad egyelõre.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
400 az piskóta :D

attól függ milyen lánc de legalább 1500 öt szinte mindegyik elmegy.