Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Ma lecseréltem a láncot és a fogaskoszorút, ám a shimano CN-HG73 lánc összerakásakor véletlen eltörtem a gyári csapot, így már nem tudtam rendesen a helyére nyomni... mert a lánbontóm eléggé lestrapált már. Szóval, a kérdésem az lenne, ha a 6,5 mm csapszélességû shimano láncot 6,7 mm csapszélességû sram patentszemmel ( 9 sebességes) kötöm össze, ez az összeállítás mennyire megbízható, nem fog szétesni tekerés közben? Gondoltam megkérdezem, mielõtt pofára esek.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

hát.08as xt lesz majd(váltók váltókar, hajtómû), csak hogy tudjam akkor hogy mennyi pénzt kérjek el a ballagási pénzbõl.

CJ.
Mindenki annyit költ, amennyit szeretne a saját hobbijára.
Ha Te nem tekersz rendszeresen és nem versenyzel hébe-hóba, akkor szerintem teljesen felesleges az XT rendszer.
De ez csak az én véleményem.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
hát.08as xt lesz majd(váltók váltókar, hajtómû), csak hogy tudjam akkor hogy mennyi pénzt kérjek el a ballagási pénzbõl.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Mint az lx-emben. :)

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Annak a mûanyag csavarnak nincs tartó funkciója, csak elõfeszíted vele a csapágyat...

tudom. de akkor is szebben mutatna benne egy kis ezüstszinü fém csavar :P

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Mindenesetre most ázik egy kis csavarlazítóban.

Pedálleszedés a'la Dante:
-leszedem a hajtókart, s rongyokba csavarom
-befeszítem a satuba
-a pedálba befigyel az imbusz - amire ráhúzók egy 80 centis acélcsövet
-elõveszem a gumikalapácsot, s full izomból elkezdem kalapálni

Mindig beválik. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

LL: a meghúzott kar miatt nem is fog, kicsit megszorítja az egész rendszert;) pont ugyanezt csináltam az elöbb, mert el kellett adnom a csavarkát is.
:(

ööö?
tehát az benne marad csúnyáskodni?
vagy valami trükkel kivehetõ (nem létfeltétel, de..)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a többi alkatrész milyen szintü?

mert csak fogsorból venni jobbat nincs értelme.

elöbb egy jobb váltókarra és váltóra gyúrj, ha ez megvan, akkor fogsz számottevõ különbséget érezni csak rajta.

addig az XT fogsor megvétele nem indokolt.

LL: a meghúzott kar miatt nem is fog, kicsit megszorítja az egész rendszert;) pont ugyanezt csináltam az elöbb, mert el kellett adnom a csavarkát is.
:(

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Annak a mûanyag csavarnak nincs tartó funkciója, csak elõfeszíted vele a csapágyat, miután meghúzod a 2 oldalsó csavart, ki is tekerhetnéd a mûanyagot.

Ha nekem nem jött ki, akko' mivan?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
de akkor érdemes xt-re gyúrnom?csak mert ez gyakrabban kopó alkatrész, aztán mondom jóvan nekem deore is...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Annak a mûanyag csavarnak nincs tartó funkciója, csak elõfeszíted vele a csapágyat, miután meghúzod a 2 oldalsó csavart, ki is tekerhetnéd a mûanyagot.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ja most jobban megnézve a képet tényleg látszik h torx...
bal kart felhúzó csavar lehetne fémböl is..:chin:
olyan félelemkeltö az a müanyag :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az összes lánckerékcsavar torx (T30), teljesen szabványosak, már kicseréltem az összeset.
CJ, nagyon érezhetõ váltásteljesítményben és sokkal többet bír.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Koca kivánságára :) ,

:spoko: :prosze:

ez furcsa h a kistányérokat torx csavar tartja :o 1db torx kulcsom van ami a tárcsához kell...
de a menetátmérö hagyományos ugye? (hogy a sima belsö kulcsnyílású csavarra ki lehessen cserélni)
ja meg az h a középcsapin faragtak remélem azon nem változtat h ha szétmegy a csapágy akkor szabványosra ne lehessen cserélni :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
egy deore és egy 08as xt fogsor és lánc közt a súlyon és az áron kívül van különbség?váltásteljesítményre gondolok.az xt gondolom jobb.de én azt megérezném?
csak mert nem biztos hogy megér nekem annyit az xt.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Már leszedtem, nem akartam erõltetni a NFS-ben. Na majd akkor megpróbálom úgy is.
Mindenesetre most ázik egy kis csavarlazítóban.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
jobb oldal sima menet tehát oramutató járásával ellentétesen lazul
bal oldal forditva, tehát megegyezõen lazul

ha a bicajon van még a hajtómû egy izmosabb kulcsal a tuloldali hajtókart betámasztod a vázhoz igy nem kell ellentartani
meg kell egy 15 kulcs meg a nyeregcsöved hosszabítonak

aztán már csak izom kérdése

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Van valakinek ötlete, hogyan tudok leszedni egy pedált, ami nem szeretne lejönni?
Az irány, amerre ki akarom tekerni, jónak kell, hogy legyen ("left-left thread; rigth right thread").

Baaaaaah
White Horse

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Koca kivánságára :) ,
az új xt hajtómû: szép :) (bár ez szubjektív), élõben is erõsen hasonlít a nagytányér az raceface tányérokra (biztos jó lesz), és a lényeg, a középtányér, egyáltalán nincs mûanyag hatása, szerintem tartósan bírni fogja a váltásokat, nem fogja megenni a lánc a kompozit részt, viszont kegyetlenül nehéz, 54g. A nagy és középtányért tartó csavarok aluból vannak, a kicsit acél csavarok tartják, és mindegyik torx fejû. A középcsapágyon faragtak egy kicsit, 91g távtartókkal a régi 103g-jával szemben. Összeszereléskor gumikalapács is kellett, elég nehezen megy át a tengely a középcsapágyon. És akkor a száraz adatok: a komplett hajtómû súlya 860g, bal kar 224g, jobb kar 363g, tányérok 83g/54g/21g, csavarok 20g, összehúzó mûanyag csavar 3g, középcsapágy 91g ebbõl 4g a 3db alátét.
A tányérokról menettapasztalatom csak tavasszal lesz, addig a régi kopott tányérokat használom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nincs baj vele, a 10-es láncok kopnak inkább csak gyorsabban, de az sem annyire vészes, mint a Bikemagban mondogatták...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)