országúti hajtókarhelyzet:
http://forum.tour-ma...auf-evtl-Tausch
igen, 2014 óta hirdeti 55 euróért, itthon 18-19 alatt szökőévente látsz ilyen kart. És nem tudta eladni. Ellenben kompaktra szívesen cseréli.
És ez így megy jó ideje: kompakt kar 60-70 euróért elmegy semmi perc alatt. Sztenderdek meg sokszor 30-35 eurós nyomi árakon mennek...
Legmókásabb, mikor inga közben figyelem a népet, nagyon sokan 53-as tányéron izmoznak 40-es pedálfordulattal, meg olyan áttételes fixiket-ss-eket építenek, amivel én elindulni nem bírnék.
52-14 és társai. Simán otthagyom lakat nélkül a bolt előtt... Aztán, ha megjegyzem, hogy nem igazán egészséges, mindig én vagyok a hülye, és neki úgy kényelmes, nem szeret pörgetni, könnyebb sztrénelni a kvadokat. Egy ideig biztos.
Ezért is szoktam javasolni kezdőknek-beugróknak, hogy vegyenek serdülő sort, ha még nem bringáztak. Ott rá vannak kényszerítve a normális pedálfordulatra, s később, ha megerősödnek, vehetnek tisztességes sort (""). Főleg, mikor a cirka 20-30 kg föl'sleggel rendelkező, bringázni kezdő nép vesz bicajt, szoktam javasolni, hogy inkább forgasson, amíg természetes nem lesz neki. : )
de ez csak az én hülye nyavalyám, szerintem egészségesebb az ízületeknek és nagyobb kihívás a keringési rendszernek, nomeg kíméli a láncot-tányérokat is, jobb hajtástechnikát ad, meg öööö, aki szerint egy serdülő-ifi áttéttellel nem lehet tempósan közlekedni-ingázni-hétvégézni, az nézze meg, milyen átlagokat mennek az ifik.
Persze a fentieket szigorúan a kezdő, testformálásra vágyó beugróknak szoktam javasolni.
Hozzáértőknek nem szoktam tanácsot adni, csak leírom a véleményem