Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

na álljunk csak meg egy pillanatra, láttál te az én listámban váltót? :)
nem véletlenül hagytam ki! azok egyaránt viszik a 8 és a 9 fokozatot, mindegy, hogy milyet veszel!

:D nyeheheee... feladom :P
azért egy picit értek a bringás dolgokhoz... picit :)

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

igen, igen ezzel minden rendben (lánc, fogsor, váltó, váltókar) :)

na álljunk csak meg egy pillanatra, láttál te az én listámban váltót? :)
nem véletlenül hagytam ki! azok egyaránt viszik a 8 és a 9 fokozatot, mindegy, hogy milyet veszel!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tányér, lánckerék, esetleg fogaskerék.

A sebesség mindent megold.

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

a lényeg, hogy a 44es nagytányérral rendelkezõ firex hajtómûved tökéletesen mûködni fog 8as rendszerben, amire figyelni kell, hogy 8as rendszerhez legyen tervezve: a lánc, a fogsor és a váltókar a hátsó váltóhoz... minden más nem sebesség-specifikus

igen, igen ezzel minden rendben (lánc, fogsor, váltó, váltókar) :)
csak ez a "42-44" nem volt számomra tiszta
Köszönöm

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
a lényeg, hogy a 44es nagytányérral rendelkezõ firex hajtómûved tökéletesen mûködni fog 8as rendszerben, amire figyelni kell, hogy 8as rendszerhez legyen tervezve: a lánc, a fogsor és a váltókar a hátsó váltóhoz... minden más nem sebesség-specifikus

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts
...itt folytatva
Jorus, ggx köszi
Nem én találtam ki (pl az isoflow 42es 8as rendszerhez ajánlják, a 44est meg 9es hez) nekem is fura volt, hogy mi köze van a fogszámnak ahhoz hogy hány sebességes rendszerben használjuk... csak biztos akartam lenni a dologban; köszi.

A fogalmak keverése elõfordulhat, bocs ha nem voltam érthetõ (mondjuk hallottam már mástól is erre vonatkozóan a "tárcsa" a kifejezést - nem kezdõtõl), de igyekszem helyesen "kifejezõdni" :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nagyon gyilkoljátok a hajtást.:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
KMC-bõl nekem is csak a patentszem vált be, mert harmadannyiba kerül, mint a Connex, s az irányával sem kell bajlódni. De egyetértek, XTR/Connex-patentszem a nyerõ. Nem rossz még a 908-as Connex sem, kopásban talán jobb, mint az XTR, csak kicsit rideg, s ezért egy agresszív félreváltásból sokkal könnyebben elpattan. Ellenben nem is kell benne az oldallapokat egyenesítgetni versenyenként, mint az XTR esetében. (saras verseny+láncfelkapásból adódó gyûrõdések :D)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Láncból csak az XTR/DureAce Connex patentszemmel ami nagyon jó (ugye full rozsdamentes acél és nem is irrálisan drága). Volt arany connexem, hát nem az elsõ versenyen elszakadt :wtf: Sramok szintén szakadtak, meg nyúltak is, pedig a legrosszabb az pc 68 volt, 9-esbõl is csak a jobbakat használtam. KMC-t meg inkább nem próbálom...

Sorból XT árkategóriáig Sram, utána Shimano szerintem.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Ti toljátok, meg kistányéroztok a meredek fölfeléken, szóval Henger-nek nem vagytok mérvadóak. :)

Ez a lényeg. Minek a kistányér, ha tolva gyorsabb? Vagy a kistányér legyen 28..30 fogas.
Egy nyolcas lánc nálam kb. 2000 km-t bír.

Idõközben megtaláltam:
Deore FC-M532 kar, SRAM PG-850 sor 11-28T, PC48 lánc (2 v. 3 db). Remélem, idénre elég lesz.
Árkülönbözetbõl kijön egy M520-as. Mer' új pedál is kell.

mod:
Csütörtökön elszakadt a PC-38-as láncom hevedere. Szétnyílt a furatnál. :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tavalyelõtt én is szétszakítottam egyszerre 6 vagy 7 helyen (már nem emlékszem) a pc-69-et, valószínû hogy az is gyári hibás volt.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ti toljátok, meg kistányéroztok a meredek fölfeléken, szóval Henger-nek nem vagytok mérvadóak. :)

(és VV "neszójjábe", te tudtál eddig egyedül ebben a galaxisban 3 helyen eltépni egy SRAM láncot....:D ;) taníts Mester! (és tényleg Mester! :D) )

Az 4 (és nem szakadt szét a lánc, mivel még elötte megéreztem és észrevettem), valamint igen valószínû, hogy hibás volt a lánc, mivel ugyan olyan típusú láncból másik kettõt azóta is megelégedettséggel használok.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

(és VV "neszójjábe", te tudtál eddig egyedül ebben a galaxisban 3 helyen eltépni egy SRAM láncot....:D ;) taníts Mester! (és tényleg Mester! :D) )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ezzel nem tudok egyet érteni. Az elmúlt évek tapasztalatai után még nem gondolkodtál el azon, hogy lehet, benned van a hiba?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

SRAM patentszemet úgy nyiffantom ki, hogy elgörbül benne a csap, s úgy szorul össze, hogy csak fogóval/fúróval tudom kibontani. Pedig még erõs sem vagyok annyira, bár ez relatív. Egy rakás hulladék az egész, max a 15 km/h-val pörgõmanóknak ajánlott, ahol kábé semmi erõ nincs a láncban.

Ha a Connex drága, vegyetek KCM patentszemet, az esetleg nem szakad szét. Sajnos nekem még van 2-3 SRAM, majd szakadás után azokat is cserélem.

az hogy nálad mi csoffad le az nem mérvadó :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

sram patentrszemmel

SRAM patentszemet úgy nyiffantom ki, hogy elgörbül benne a csap, s úgy szorul össze, hogy csak fogóval/fúróval tudom kibontani. Pedig még erõs sem vagyok annyira, bár ez relatív. Egy rakás hulladék az egész, max a 15 km/h-val pörgõmanóknak ajánlott, ahol kábé semmi erõ nincs a láncban.

Ha a Connex drága, vegyetek KCM patentszemet, az esetleg nem szakad szét. Sajnos nekem még van 2-3 SRAM, majd szakadás után azokat is cserélem.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,026 posts
  • LocationKelenföld

köszi a gyors választ
valószínüleg igazad lesz és ez okozhatja, mert ennyire azért nem kéne zörögnie. ezek szerint nem úszom meg az újabb kiadást... ettõl féltem..
köszi még1X!

Miért cseréltél láncot, ha a régivel jól mûködött? Ha már új láncot vettél: alap, hogy a kopott lánckereket is kicseréled.

Néha segít: tányért megfordítani, és/vagy a fogakról a kikenõdött sorját finom reszelõvel letolni.

Sõt, lehet hogy simán szar a láncvonalad, és az egysebességes lánc -ellentétben a vékony régivel- nem tolerálja azt.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
MJani! :prosze:
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

emeri

emeri

vendég

• fórumtag
  • 26 posts

nem lehet ,hogy a lánctányérod el van kopva,mert nekem ugyanez a bajom,a középsön ilyen sz.r hangja van,éss dobálja a láncot

köszi a gyors választ
valószínüleg igazad lesz és ez okozhatja, mert ennyire azért nem kéne zörögnie. ezek szerint nem úszom meg az újabb kiadást... ettõl féltem..
köszi még1X!

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts

2 napja láncot cseréltem egysebességes bicómon. elöl 42 fogas nagyon régi lánctányér, hátul dicta 18as racsni. az új lánc a nikkelezett SRAM PC1 amit agyváltós ill. egysebességes bicókhoz ajánlottak. (sram láncot használtam eddig is, de az többsebességeshez való volt)
most mikor tekerek, az erõkifejtéssel egyenes arányban "KRRRRRRRR KRRRRRRRR.." hangot ad, legdurvábban kiállva tekeréskor. nagyon zavaró. szerintetek sacc/kb hány km mire összekopnak? vagy nem jó láncot választottam volna? :scratchhe

nem lehet ,hogy a lánctányérod el van kopva,mert nekem ugyanez a bajom,a középsön ilyen sz.r hangja van,éss dobálja a láncot