Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
töröld le róla ronggyal a port (amennyire tudod) ás olajozd be újra ;)
nem kell ezt igy túlaggódni :)

zylin

zylin

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Kezd "kiszáradni" a láncom.
Kenés elõtt mindenképp brigécolozzam:confused:?
Ezt azért kérdezem mert a szemek külsõ része gyakorlatilag makulátlan
a belsõ oldalon meg csak pár szem por
vagyis majdnem tiszta ott is.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
szerintem kinyomta a csapot teljesen, es nem birja visszatenni [sugok: nem is fog sikerulni :)]

vegyel sram powerlinket, es nem lesz tobb gondod.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hol akadtál el?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vizi8

vizi8

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Érdeklõdék, hogy kell a láncot összerakni mivel nekem nem sikerült, pedig vettem hozzá célszerszámot. Ha valakinek van épkézláb ötlete írjon.

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Hát ez az. Inkább valami híg cucc (TF2 pl.) 50 km-enként, mint egy sûrû szmötyi ami minden koszt összeszed. Saját vélemény, már leírtam párszor. :)

Én is teflonos-t használok az ou-ra is meg street/dirt-re, inkább többször kapja de legyen normális!
Kinai bicajra meg mehet disznó zsir is:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Hát ez az. Inkább valami híg cucc (TF2 pl.) 50 km-enként, mint egy sûrû szmötyi ami minden koszt összeszed. Saját vélemény, már leírtam párszor. :)

1et értek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

CrazyShadow

CrazyShadow

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Én is használtam ilyen zsiros,ragacsos spray-t Wurth nevezetût,2 nap dirt hajtás után úgy nézett ki a lánc,mint ha ékszij lenne:lol1:

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
igen,egy ideig én is azt használtam.Montin terepen kb 15 km alatt képes teljesen retkes lenni,aztán besûrûsödik a váltógörgõknél,ráadásul hihetetlenül tud fogni.

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Hali!

Én is brigéciolban mosom a láncaim évek óta, és bevált. Most ujabban az ou-im láncát BERNER gyártmányú zsirspray-vel fújtam be, és tiszta körülmények között(értsd: nem mentem esõben) 1000km alatt nem kellett ujra kenni. Ez teljesen folyós, bemegy mindenhova mikor befujod vele, majd az oldószer elpárolog, és a zsir bennmarad a lánc belsejében,meg mindenhol. Montin mondjuk kevésbé volt tartós, ott gyorsabban fölszedi a port....de ou-in egyelõre nálam ez a befutó. Brigéciollal karöltve.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

l ki lehet mosni a nadrágszárból extra mosópor nélkül.

Nem öltönyben tekerek;)....és nem locsolom az olajat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Azt a kenyérre szoktam kenni. Én nem sajnálom a pénzt Rohloffra.

próbálj egyszer ki valamit, ami nem verõdik úgy ki mint a rohloff, plusz mondjuk 99% biológiailag lebomlik, és ki lehet mosni a nadrágszárból extra mosópor nélkül.
sonax. és zsír. ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Azt a kenyérre szoktam kenni. Én nem sajnálom a pénzt Rohloffra.

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Mindig brigeciolban mosom a láncaim és semmi bajuk nincs. Persze szépen megolajozom a mosás után.

Az olaj az kevés. Hamar kiszárad. Zsír kell.

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Mindig brigeciolban mosom a láncaim és semmi bajuk nincs. Persze szépen megolajozom a mosás után.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
én meg azt mondom h az a gyári "zsir" ugyis eltünik a láncból pár 100 kilcsi után.
pláne ha becsúszott 1-2 dagonyás tekerés...
utána meg valahogy csak tisztán kell tartani a láncot.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van benne valami. jo dolog lemosni a nagyja szutykot a lancrol, de full femtisztara kiaztatni gazolajban/brigeciolban stb az nem tul jo otlet. mert ha a szemek belsejebol kiaztatod a zsirt, oda ujra nem tudsz tenni. ergo igaza van haverodnak.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kovsebi

kovsebi

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás
Sziasztok!

Most tudtam meg egy bringaszerelõ/versenyzõ ismerõstõl, hogy TILOS Brigéciolban áztatgatni a láncot. Mert kimossa belõle azt a gyantás zsírt.
Igaz ez?

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
180deg = 180 fok-ban fogja körbe a lánc hátul a lánckereket.

Lánchossz: Sztem nem, sose volt még vele bajom, bár nincsenek súlyemelõ lábaim. Inkább pörgetek, mint tépem szakadásig.
Nem emlékszem mikor tekertem utoljára 3/9-ben, de akkor se néztem, hogy áll a kanál. :)