Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 votes

• Please log in to reply
18262 replies to this topic

szzultán

szzultán

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
[IMG]http://http://cgi.ebay.com/Shimano-Black-Positron-Cable-With-Housing-New-Schwinn_W0QQitemZ270317161956QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item270317161956&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50#ebayphotohosting[/IMG]
Kösz a segitséget az ebay on télleg rengeteg van
csak azt nem tom hogy lehetne onnan rendelni

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Akartam írni, hogy passz, de ez nagyon nem mai cucc. Bár 100%, hogy láttam már ilyet, de ha nyomnál ide egy képet róla, Esetleg közelebbrõl, talán segíteni tudnánk.
21 éves bowden nem csoda, hogy elszakadt, van aki havonta cseréli.

Valszeg pótolható hagyományos mai elterjedt bowdennel is. (agyváltóknál van vastagabb bowden de ott teljesen zárt, mondjuk az is bontható, de nem ajánlott....)

Ride everywhere.

.

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
az e-bay "shimano positron cable"-re kiad eleg sok mindent.

szzultán

szzultán

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok!
Nagy szerencsétlenségemre belegabajodtam egy Shimano positron FH-400 váltó szerelésbe.
Naggyon jó a cucc, de a kábelnek kampec!
Ez ugyebár nem egy sima bowden,hanem merev acélhuzal,speciális házzal.
Lehet még ilyet valahonnan szerezni?
Ha valaki tudna infót,az naon jó lenne.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Ja, pl szétvágja a vádlid ;)
Feltöltött kép
Nekem annó ilyen fajta pedálnak a keretei hajlottak szanaszét, eltörtek. Mondjuk pedálgyilkos vagyok..
A duplakeretesnek a külsõ acél keret csak leesett, mert a csavar kilazult/elveszett. Azóta az egybeöntöttekben bízom és azokból is amik hosszútengelyesek..A lényegét veszti el ugyanis ha egy egybeöntött platformpedálban egérpöcsnyi tengely van széles kerettel... erre gondolok:
[IMG]http://tbn3.google.com/images?q=tbn:XS_DoDr40Z506M:http://www.cambriabike.com/Images/product/kona_jackshit_primo_platfor.jpg[/IMG]
nincs végig tengely, bár freeridepedál. Minek?
Ez viszont:
[IMG]http://tbn3.google.com/images?q=tbn:JZRfgz9mkXjVCM:http://superstar.tibolts.co.uk/images/alloy%2520pedal%2520cut%2520web.jpg[/IMG]

Korrekt. Ráadásul lapos is, ami sok szempontból jó. Ha nem gyilkolod úgy mint én ;)

Ride everywhere.

.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Szoktak az ilyen pedálok törni? 77 kiló vagyok.
Ha kopik, vagy egyéb kellemetlen dolog adódik, az nem érdekel, csak balesetet nem szeretnék...

Saját tapasztalat szerint leginkább a keret szokott elválni a pedáltesttõl :) illetve a test leesni a tengelyrõl. Egyik sem ANNYIRA drasztikus, mint egy kormánytörés, de azért okozhat kellemetlen pillanatokat.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
2000ben jott a Deore szeria, ami az STX RC-t valtotta. ergo az utolso STX RC 99ben volt, a sima STX pedig egy evvel azelott szunt meg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Köszönöm! :)

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

Hmm, ezt nem is tudtam. Esetleg azt tudod, hogy melyik volt az utolsó generációs STX cucc? Évjárat, vagy típusám érdekelne, hogy rá tudjak keresni. Guglival megpróbálomkideríteni, de hátha Te gyorsabban meg tudod mondani, vagy biztosan tudod... :D

A hajtókar száma FC-MC40, azt hiszem '98-'99 körüli évjárat.

http://www.fa-techni...o/I/FC-MC40.jpg

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Okés, köszi, odafigyelek ezekre.
Ha nem törik, akkor nincs baj!

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
nekem volt -kinezetre- nagyon hasonlo, szerintem eltorni nem fog, viszont a csavarok neha kilazultak benne es a keret is elhajlott egy ido utan. probald ki, aztan par honap mulva legfeljebb veszel egy masszivabbat :) (a csavarokat neha ellenorizd)

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts

Az utolsó generációs stx-rc hajtókarnak is jó a csillaga, ami ráadásul 104-es lyukkörû, és négykaros.

Hmm, ezt nem is tudtam. Esetleg azt tudod, hogy melyik volt az utolsó generációs STX cucc? Évjárat, vagy típusám érdekelne, hogy rá tudjak keresni. Guglival megpróbálomkideríteni, de hátha Te gyorsabban meg tudod mondani, vagy biztosan tudod... :D

Köszi!

kalaius:

Köszi a választ! A tapadása elmegy, mert olyan a cipõm. A patent-pedál nem hiányzik, mert olyanom még sosem volt. :)

Ami miatt nem vagyok biztos a dolgomban, hogy netán kettétörik egy ugratásnál... Nem szoktam nagyokat repülni, de néha-néha egy kisebbet megeresztek (a régi Cr-Mo vázas idõk emlékére, amikor még nem kellett féltenem a vázamat...).
Szoktak az ilyen pedálok törni? 77 kiló vagyok.
Ha kopik, vagy egyéb kellemetlen dolog adódik, az nem érdekel, csak balesetet nem szeretnék...

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

Nos, kiderült, hogy a '99-es LX hajtómûveken (FC-M570-4) van olyan csillag, ami jó lehet az én XTR-emre. Állítólag az STX-ek között is volt ilyen, de az - ha információim nem hamisak - csak öt karos változatban volt.

Az utolsó generációs stx-rc hajtókarnak is jó a csillaga, ami ráadásul 104-es lyukkörû, és négykaros.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Ha nem hiányzik annyira a patentpedál XC-hez, szódával elmegy, bár a teherbírása valszeg kisebb, és a tapadása sem annyira jó, mint egy szöges medvetalpé, de a súlya és az ára barátságosabb.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Nos, kiderült, hogy a '99-es LX hajtómûveken (FC-M570-4) van olyan csillag, ami jó lehet az én XTR-emre. Állítólag az STX-ek között is volt ilyen, de az - ha információim nem hamisak - csak öt karos változatban volt.

Más téma:

A régi pedálom teljesen szétment, és vettem egy noname (union k370, vagy k370 union) pedált. Alu test, acél lemez-keret 2db kónuszos golyócsapi. 1790ft. Majdnem ugyanígy néz ki: kép.
Azóta eszembe jutott, hogy talán valami jobbat kellett volna vennem...
Most azonnal felejtsem el, hogy ezzel XC-zni fogok, és kisebbeket ugrálni (tényleg csak kicsiket, mert féltem a vázam), vagy elméletileg akár jó is lehet?

Köszi!

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Okés, köszi!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Ha jól emlékszem, az egy LX csillag volt. Nála 3 tányérral mûködött a rendszer.
Biztosan nem adja el, mert összerak 1 második, országúti edzésre használatos bringát és ezt a régi xtr szettel építi fel.
Marci

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Köszi mindenkinek a válaszokat!

Egyelõre úgy döntöttem, hogy próbálkozom a mostani XTR-hez csillagot szerezni, ha az nem sikerül, akkor SLX, vagy XT.

marton: Haverod nem adja el a csillagot? :P Neki rá lehetett rakni mindhárom tányért a csillagra?
Ismerek olyan megoldást, amire csak kettõt lehet rakni. Ráadásul drága, és nem is lehet kapni sehol.
Ha meg tudnád kérdezni, hogy miylen csillag volt ez, az is nagy segítség lenne. Köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg kulonben is azert van az a 46-36-24 vagymilyen tanyer-kombo rajta, mert a XTR sor is eleg nagy attetelu [12-34 tan?]

szoval ha normal 11-32es sort hasznalsz meg jobban is jarhatsz egy 44/42-32-22 hajtomuvel.

bar talalni egy 104es csillagot nem kis melo lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Jut eszembe, haverom is úgy használta az xtr hajtómûvét, hogy a csillagot átcserélte 104mm-esre, hogy a csere tányérokat már occsón tudja venni.
Marci