Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Meghajtás (lánc, fogaskoszorú, hajtómű, monoblokk)

* * * * * 3 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18262 hozzászólás a témában

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
nekem olyan kérdésem volna,
hogyha 170 mm-es hajtókart veszek, az mennyiben másabb a 175-östõl?
azon kívül, hogy fél centi...érzésre másabb? vagy vannak más különbségek is?
ha 170-est veszek: 26-36-48 a fogszám.
ha 175-öst: 22-32-44 (nekem mindig ilyenem volt, ehhez vagyok szokva).

Szóval van-e lényeges különbség (a fogszámokon kívül)?

Köszi.:)

Izomtéridõninja-geológus!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Hello srácok.
Volna egy kis problémám.van egy truvativ hussefelt 2.2 -es hajtókarom ehhez pedig egy ma vásárolt truvativ howitzer team monoblokk.összerakás után ismét jelentkezett a probléma ami miatt uj középcsapágyat vettem, elötte xr-es volt msot van ez, a lényeg, hogy a tekerés egy bizonyos pontján rotyogó hangot ad, föként erõsebb terhelésnél és inkább a bal oldalon.Mit tanácsoltok mi a teendõ hogy eza hang megszünjön?1 évig nem jelentkezett ez a probléma.lécci segitsetek, kéne valami jó 5let.!

nézd meg a pedált, nem az adja-e. más ötlet nincs. meg az szokot ilyen hangot adni.

Invi_08

Invi_08

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Hello srácok.
Volna egy kis problémám.van egy truvativ hussefelt 2.2 -es hajtókarom ehhez pedig egy ma vásárolt truvativ howitzer team monoblokk.összerakás után ismét jelentkezett a probléma ami miatt uj középcsapágyat vettem, elötte xr-es volt msot van ez, a lényeg, hogy a tekerés egy bizonyos pontján rotyogó hangot ad, föként erõsebb terhelésnél és inkább a bal oldalon.Mit tanácsoltok mi a teendõ hogy eza hang megszünjön?1 évig nem jelentkezett ez a probléma.lécci segitsetek, kéne valami jó 5let.!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Lenne egy kérdésem.

Zúzós merevfarúba kellene hajtás. (Polar-X '05)

Integrált Deore, avagy

Bike Positive Jump, Spyral, Altrix (mindhárom ugyanaz, különbözõ árban) ISIS-es kéttányéros RR-es hajtókar, Spyral ISIS-es monoblokkal?

Keret az adott, tehát 15000.- , több nem.
65 kg-ot kellene elviselnie. (nekem lesz, ha látják, hogy nem egysebi, használhatom)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Akkor, ha jól sejtem, akkor a második az szérián kívüli, és Deore szintû, bár kicsivel drágább emlékeim szerint.

Valaki javítson ki, ha nem így van.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
most nincs elöttem - de úgy emlékszem, mintha az 542-es (543) középsõ tányérja is alu lenne, míg az 532/533nak csak a felsõ tányérja az.
a felirat pedig 532/533: DEORE, míg az 542/543as karnál sima SHIMANO.

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
kifejtenéd bõvebben? melyik az erösebb?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a tányérok anyaga, és a felirat.

aquark

aquark

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Szerintetek mi a különbség a Shimano FC M533 és 543 h.mû között?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem lattam meg mastol olyan monoblokkot
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
tune 6-pack hajtókarjához csak az õ hatlapú monoblokkjuk használható, vagy gyárt valaki más is ilyen szabványú középcsapágyat?
csak ha úgy alakulna, hogy egy fast-footot vennék olcsón a 60 rongyos monoblokk kicsit belerondítana a bizniszbe :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A specialized.hu-n pedig megtalálható a hazai, kiskereskedelmi hálózat.

ami épp átalakulóban van :)
a specialized amugy 1974 óta mûködik, és az allez volt az elsõ specialized márkázott kerékpár, amit mike sinyard 1979-ben piacra dobott.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
A specialized.hu-n pedig megtalálható a hazai, kiskereskedelmi hálózat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Szia Kiskubai!

A. Melyik oldalon találok részletes specifikációt és fotókat a 2008-as és 2009-es modellekrõl. Kik a hazai forgalmazók?

én mondjuk +lepõ módón a www.specialized.com -on próbálkoznék

magyar forgalmazó a velobike
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kobuc

Kobuc

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás
Szia Kiskubai!

A specializedrõl szinte semmit sem tudok. Még azt sem, hogy hol és mióta gyártanak ilyen outikat. Viszont találtam egy régi 2005-ös cikket, miszerint a specialized rezgéselnyelõ betéteket használ hogy ne csak merev, de kényelmes is legyen a bringa. Úgy gondolom, ez a technológia forradalmi jelentõségû lehet a rossz állapotú magyar országutakon. Melyik oldalon találok részletes specifikációt és fotókat a 2008-as és 2009-es modellekrõl. Kik a hazai forgalmazók? Megnéztem a cube oldalt is. Nagyon szépek a nagyfelbontású fotók! Gyönyörûek a hajlított formájú hátsó villák. Nem tudod: a hajlításoknak is van rázkódáscsökkentõ hatása. És ez a hatás van olyan erõs, mint a specializednél alkalmazott betétnél? Köszönöm az országútis fórum linkjét. igazad van ez a levél inkább oda kívánkozik! Úgyhogy, ott is közzéteszem!
Várom válaszodat: Kobuc

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
sziasztok!
nem tudja valaki véletlenül, hogy az E.13 SRS MTX láncterelõnél mit jelent, az hogy Wide verzió? vagy úgy általában az E.13 láncterelõknél? (van még extra wide verzió is)
köszi, üdv: B

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 hozzászólás

Mint írtam és látszik is, és sala is írta (sõt fórumtársunk már be is szerezte) pótolható mással ;) És ahogy látom eredetileg ez agyváltóhoz való, ami tol is..

Ha jól értettem, merev szálast sikerült beszereznie...
Ami nekem volt ilyen, egy régi Puchon, az láncváltós volt, és kis recés sín pozicionálta a lánckerekek alá. (A váltóban nem volt rugó, legalábbis ebbe az irányba nem, csak a láncfeszítés irányába.) Ellenben agyváltót csak sodrott bowdeneset láttam, ott a váltóban lévõ rugó gondoskodott a visszahúzásáról. (Ha elszakadt a bowden, gyorsító fokozatban maradt.) Aztán lehet, hogy másmilyen is van, csak én nem láttam olyat.
De mindegy, a lényeg, hogy megoldódott a dolog.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

phoebus

phoebus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Nagyon koszi a valaszt Sintesi `93.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Ezt nem tudja pótolni fonott bowdennel, akármilyen vastag is, mert ez egy tömör szál, nem csak húz, hanem tol is. (A pozícionálás pedig a váltónál van - kis recéken ugrik át - nem pedig a karnál, mint a késõbbi SIS-nél.) Régi Skodák gázbowdenje volt ilyesmi.

Mint írtam és látszik is, és sala is írta (sõt fórumtársunk már be is szerezte) pótolható mással ;) És ahogy látom eredetileg ez agyváltóhoz való, ami tol is..

Ride everywhere.

.

szzultán

szzultán

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hihhetetlen,de mégis igaz! találtam positron váltókábelt boltban!
Igaz hogy nem országútihoz való,de azért rábarmoltam.
Így most lett egy egyedi,-majdnem- "fékváltókaros" bicó:D))