Azért így konkrétan kijelenteni hogy a bringa butikban hazudnak nekem kicsit merész!! Mivel szerintem az egyik legsegítõkészebb boltosok ha netalántán megemlíted nekik hogy most amit vásároltál te fogod össze rakni és még nem csináltál ilyet szerintem a tulaj magától ajánlotta volna fel hogyha elakadsz hívd fel telefonon és segít. Mint ahogy ezt már sok vevõnek elmondta. Viszont ezt csak akkor fogja megtenni ha értelmesen kommunikálnak vele. Szvsz te csak azt látod meg hogy ki mit miért nem csinált meg , de az eszed be sem jutott hogy ha még nem csináltál ilyet akkor tanácsot kérj ELÕTTE .
A segítõkészségükkel nekem sem volt gondom, viszont félrevezettek, ez tuti. Ok, lehet hogy nem szándékosan, szal lehet, h nem hazudtak, csak nem értették amit kérdezek, de nem mondtak igazat az biztos.
Viszont szerintem elég egyértelmûen mondtam el nekik, mit keresek: Shimano XTR lánchoz összekötõcsap, az amit alapból adnak hozzá, amit a láncbontóval kell belenyomni.
Erre aszondja nekem a nõ, hogy olyanjuk nincs, nem lehet olyat kapni, csak SRAM kézzelbontható láncszempárt tud adni 250-ért. Végül vettem egy ilyen párt, de aztán mégis úgy döntöttem, hogy nem fogom használni, mert "félek tõle", hogy egyrészt könnyen szétjöhet magától is(na ezt mondjuk a tapasztaltak valszeg mindjárt meg fogják cáfolni:) ) s talán nem is olyan erõs eleve, másrészt megkönnyítem a tolvajok dolgát, akik ha az egész biciklimet nem is, de a láncot a többivel könnyebben leszerelik. (ez persze biztos csak az én paranoiám)
EDIT:Na, végül kirohantam a RideBike árkádba, vettem 350-ért (kicsit drága, de legalább van) egy ilyen csapot.
Megkérdeztem a srácot is, aszonta nyugodtan lehet ezeket mindkét irányba ki-be nyomogatni tetszõlegesen, JA és hogy nem kell komolyan venni a Shimano leírását, hogy tönkremehet a lánc, ha kiveszem a Reinforced connecting pin-t. Meg ha ez gond, akkor láncrövidítésnél mindkét felébõl vegyek le, és akkor nem is lesz ott az a rész amit már korábban használtam join-olásra.